Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בהמשך לשרשור הקודם, אני רוצה לרכוש סופר מיני לתקופה של 5-7 שנים, לזוג + ילד שבטח יבוא מתישהו בזמן הזה.

אני מתלבט מה נכון מבחינה כלכלית: לרכוש סופר-מיני עם טורבו (כנראה 208? חושש מ DSG) בת 2-3 בעלות של 50K-60K או רכב אטמוספרי ישן יותר (סוויפט? פיאסטה? אחר?) בעלות של 20K-40K.

הרכב חייבל היות אוטומטי, נסועה יומית של כ-30 ק"מ בינעירוניים לעבודה + נסיעות סופ"ש / מזדמנות + נסיעה פעם בשבוע רחובות-חיפה-רחובות. הרכב צריך להיות נוח ונעים לנסיעות ארוכות ובטיחותי, אבזור ו"יוקרתיות" פחות חשובים. כרגע אני נוהג על 206 1.6 ידנית שמתחילה לבקר במוסך יותר מדי אבל מבחינת הרכב עצמו (גיר-מנוע) ונוחות נסיעה היא מספקת בהחלט - לא הייתי רוצה לרדת ברמה.

בשיקול של בלאי, צריכת דלק וירידת ערך, איזו אופציה נכונה יותר לדעתכם?

תודה,

עומר

פורסם

ה208 רכב מאוד מוצלח.

תוודא שהוחלף ממיר קטליטי,היה תקול בחלק מהדגמים והוחלף במסגרת האחריות.

הפיאסטה החדשה מגיעה החל מ2012 עם גיר רובוטי ממנו רצוי להימנע.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

לדעתי ה208 אופציה טובה, נוחה, זריזה ולא יקרה עקב תדמיתה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני יודע שה 208 רכב טוב, שקלתי לרכוש את הידנית לפני שקניתי את ה 206. השאלה שלי היא, בהנתן ההבדלים בבלאי ובצריכת דלק בין סופרמיני טורבו בת 2-3 לסופרמיני אטמוספרית ישנה יותר, לאיזה רכב יש value for money גבוה יותר ויהיה חסכוני יותר לטווח של 5-7 שנים.

ברור לי שאף אחד פה לא חוזה עתידות, זו יותר שאלה של "מה את/ה היית עושה?".

פורסם

אני חושב שהשאלה הנכונה זאת שאלה כלכלית ולא שאלה של איזה רכב.

במצב שלי כיום אני יודע שעלי לחסוך לכן לקחתי רכב זול (208 ידנית) אמנם אם היה לי יותר כסף נזיל הייתי קונה רכב יותר יקר.

בהנתן שאתה בודק את עניין ה208 טורבו אני חושב שראוי שתבדוק גם את ה308 טורבו לפי מה שראיתי ביד2 הן נסחרות באותו מחיר אך מכיוון שאתה מתכנן ילד בעתיד ה308 תתאים יותר בשל היתרון הגודל

פורסם

מצד אחד אם תקנה רכב ב30 אלף בערך הוא יהיה ישן יותר ויכול להיות שלאורך 5-8 שנים יסבול מתקלות שחלקם לא יהיו זולות.

מנגד הפיגו במחיר הזה תהיה בת 3 לכול היותר והסיכוי שם לתקלות יהיה נמוך יותר אבל אתה משלם הרבה יותר במחיר הרכישה.

לדעתי לאורך 5-7 שנים יהיה זול יותר לקנות רכב ב30 אלף, לרכב כמו הסוויפט שנחשב לאמין הסיכוי שיהיו תקלות בעלות של 20-30 אלף (ההבדל בין הסוויפט ל208 כיום ) שקל נמוכות מאוד עד אפסיות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה מתסכל על עלויות אחזקה כדאי לשקלל פנימה ירידת ערך.

תקנה סוויפט ב30 אלף.

עוד 4-5 שנים גם אם תמכור אותה ב5 אלף שקל ירידת הערך היא 25,000 על פני 5 שנים שהם כ5,000 בשנה.

לא הרבה בכלל.

מנגד,הפג'ו רכב חדש וחזק,חסכוני,נוח ומודרני יותר אבל ירידת הערך הצפויה גדולה יותר ככל הנראה על טווח הזמן הזה.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

תודה על התשובות. אם אני מבין נכון, ההבדל בצריכת הדלק זניח? לנסועה של כ 20K ק"מ בשנה, רובם בין עירוניים (שעות העומס).

פורסם

ההבדל לא יהיה משמעותי, הסוויפט עם מנוע 1.2 גם נחשבת לחיסכונית יחסית.

Sent from my iPad using Tapatalk

• תוכן חדש...