Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מריח פקקים רציניים באיזור תל קשיש, יהיה מעניין לראות איך יתמודדו איתם.
לא תל קשיש.

הפקק הגדול שכבר קיים היום יהיה בצומת אבליים לצפון ולדרום הפקק יהיה מיוקנעם למחלף עין תות

Sent from my SM-A720F using Tapatalk

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הם הולכים לגבות תעריף מוגדל בשעות היום ותעריף מופחת בשעות שאף אחד לא נוסע. בגדול 5.70 ש"ח לשני המקטעים רוב הזמן. לזה תוסיף עוד 1.18 אם לא עשית מנוי.

זה ומנהרות הכרמל אלו כבישי אגרה היחידים שאיכשהו עושים שכל.

בניגוד לרוב רובו של כביש 6 שבו יזם פרטי גובה כסף על מחדל של שנים בחסות המדינה.

לפי ההגיון שלך, גם הנתיב המהיר לתל אביב "עושה שכל".

חבל ש"עושי השכל" גנבו מהציבור נתיב בכניסה הדרומית לתל אביב, מה שיוצר "צואר בקבוק", מגדיל את העומס ובהתאם מעלה את התעריף בנתיב המהיר.

מקווה שלא יקרה דבר כזה באיזור יקנעם.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

קח את פרוייקט הרכבת לאילת, זה מתעכב כבר משנת 1959 דרך אגב וכרגע אין שום תאריך התחלה בכלל, נכון למרץ 2018.

כיום, העלויות יכולות להגיע לכ 30-40 מיליארד שקלים ואולי יהיה בכלל בשיטה דומה לכביש 6, BOT.

אתה יכול להצדיק הפעלת רכבת בעלות בנייה של 30-40 מיליארד שקלים לאילת מתל אביב?

אאל"ט,כבר היה על זה דיבור וכמעט פתחו מכרז (אפילו הייתה חברה סינית שמוכנה לזה),אבל אז הבינו שבדומה לכביש 6 - ישלמו לה (לסינים) כסף במשך עשרות שנים,ולא למדינה,אז גנזו את הרעיון.

עוד יותר ירדה הפופולריות עם פתיחת שדה התעופה החדש, הרכבת תהיה אחלה בתנאי שאף אחד לא יטוס לאילת בכלל, כרגע יש מחירים סופר נמוכים לטיסות לאילת, מה הטעם לנסוע שעתיים ברכבת עם עצירות לעומת 36 דקות טיסה או 45-50 דקות כולל הכל?

50דקות (במקסימום),ושכחת את זמן הצ'ק אין הידוע לשמצה,שצריך להגיע לפני טיסה (שעה-שעתיים לפחות,מצוין באתר התעופה של החברות)

אז זה כבר לא 50דקות,אלא יותר לכיוון שעתיים\שלוש שעות... - זמן רגיל לטיסה קרקעית מהמרכז לאילת ;)

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001229163

תגובותיי במודגש

עריכה - לי לדוגמה כביש 6 צפון לא יעזור יותר מדי,כי מרבית נסיעותיי לצפון מגיעות לגליל העליון (צפת\טבריה\חצור\ק"ש),אז לשלם את תעריף המנהרות החדשות + עוד שעה/שעתיים בכבישים הרגילים העמוסים - לא ממש יעזור לי

אולי בעתיד הרחוק כן ייקרבו אותו לפחות למחלף גולני או איפשהו מרכזי באיזור

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

יעזור לך מאוד.

כביש 77 המחודש, כאשר יסיימו למחלף אותו, יהווה למעשה את הזרוע המזרחית של כביש 6 (יחד עם כבישים 65/85), ואפשר יהיה לנסוע נסיעה רציפה עד צומת עמיעד בלי לראות רמזורים. אני מייחל ליום הזה, שכן אני גם נוסע באופן קבוע נסיעות עבודה לרמה"ג, ולי זה יעזור מאוד.

בעניין הרכבת: אין שום היגיון ושום התכנות כלכלית בקו נוסעים מהיר לאילת והערבה. זו תוכנית פופוליסטית להחריד שאני מאוד מקווה שלא תקום לתחיה בזמן הקרוב. קודם צריך לטפל בעמוד השדרה של המערכת הרכבתית, קרי פרוזדור האיילון והמסילה המזרחית, ורק אח"כ אפשר להתחיל לחשוב על קו רכבת כזה. קו נוסעים "איטי" (עד 160 קמ"ש) על בסיס מסילת מטענים בעיקר, זה כבר רעיון יותר סביר, הגם שאני לא בטוח לגבי התכנותו הכלכלית נטו.

חזיר דיזל

פורסם

או,אם הייתה מסילה לאילת בשביל רכבת מטענים - זה כבר רעיון יותר נורמלי

אבל כאמור להסעת נוסעים,זה באמת בזבוז משאבים משווע כפי שציינת.

גם ככה יש מהמרכז לצפון הובלת מטענים,וההפך,אז קו דרומי זה פשוט מתבקש (גם יוריד הרבה משאיות מהכביש,או לפחות יידלל כמות משמעותית)

(לא אמור להיות קו מטען וגם מהצפון לירדן ? או ככה לפחות כתבו מספר רב של פעמים..)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לפי ההגיון שלך, גם הנתיב המהיר לתל אביב "עושה שכל".

חבל ש"עושי השכל" גנבו מהציבור נתיב בכניסה הדרומית לתל אביב, מה שיוצר "צואר בקבוק", מגדיל את העומס ובהתאם מעלה את התעריף בנתיב המהיר.

מקווה שלא יקרה דבר כזה באיזור יקנעם.

זה לא דומה כלל לנתיב המהיר, כאן יש אגרה או מחיר קבוע זה הכל, המנוי הוא בנפרד כרגע מכביש 6 וזה הכל.

לאחר 2028 אני מאמין שכל המנויים יתאחדו בכביש 6 שכן, הפעלה בשיטת ה BOT תסתיים ביולי 2028 מטעם היזם הפרטי.

פורסם
הם הולכים לגבות תעריף מוגדל בשעות היום ותעריף מופחת בשעות שאף אחד לא נוסע. בגדול 5.70 ש"ח לשני המקטעים רוב הזמן. לזה תוסיף עוד 1.18 אם לא עשית מנוי.

זה ומנהרות הכרמל אלו כבישי אגרה היחידים שאיכשהו עושים שכל.

בניגוד לרוב רובו של כביש 6 שבו יזם פרטי גובה כסף על מחדל של שנים בחסות המדינה.

ה"אינפורמציה" על תעריף משתנה באה מהודעה זו...

ונכון, במנהרות הכרמל התעריף קבוע.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

בעניין הרכבת: אין שום היגיון ושום התכנות כלכלית בקו נוסעים מהיר לאילת והערבה. זו תוכנית פופוליסטית להחריד שאני מאוד מקווה שלא תקום לתחיה בזמן הקרוב. קודם צריך לטפל בעמוד השדרה של המערכת הרכבתית, קרי פרוזדור האיילון והמסילה המזרחית, ורק אח"כ אפשר להתחיל לחשוב על קו רכבת כזה. קו נוסעים "איטי" (עד 160 קמ"ש) על בסיס מסילת מטענים בעיקר, זה כבר רעיון יותר סביר, הגם שאני לא בטוח לגבי התכנותו הכלכלית נטו.

יש היגיון שהוא לא הובלת נוסעים בין תל אביב לאילת אלא חיבור כל היישובים בדרך. זה יאפשר ליישובים להתפתח כי הם יהיהו נגישים גם למרכז וגם לאילת.

בכל מקרה גם היום בלי רכבתת אם אני צריך לנסוע מאשקלון לתל אביב ומשם לבזבז עוד שעתיים אז אני מעדיף לעשות את זה ברכב. אם היתה רכבת שעושה את זה בשעתיים הייתי בוחר בה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אני רק שאלה. בפלייר שאוטומטיק העלה כתוב שהמחלף השני יקשר את "אזור צפון מזרח (עכו נהריה והקריות)" עם המרכז.

עכו נהריה והקריות זה צפון מזרח? יתכן שכל השנים האלה החזקתי את המפה הפוך?

בתכנון המקורי, כפי שפורסם לקהל הרחב, לכביש 6 מיקנעם (או האיזור) אמורים להיות שני ענפים - האחד לשלומי, האחר לכיוון צפון מזרח, משהו מקביל ל-65. אין לי מושג מה התכניות המעודכנות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מה הכיוון השני של המנהרות האלו?

גוגל > ויקיפידיה כביש 6 > תחתית העמוד

שיא הרצינות, יש שם את כל מה שתרצה לדעת.

פורסם
יש היגיון שהוא לא הובלת נוסעים בין תל אביב לאילת אלא חיבור כל היישובים בדרך. זה יאפשר ליישובים להתפתח כי הם יהיהו נגישים גם למרכז וגם לאילת.

בכל מקרה גם היום בלי רכבתת אם אני צריך לנסוע מאשקלון לתל אביב ומשם לבזבז עוד שעתיים אז אני מעדיף לעשות את זה ברכב. אם היתה רכבת שעושה את זה בשעתיים הייתי בוחר בה.

יש לך היום רכבות מאשקלון ישירות לתל אביב ב 49 דקות ללא החלפה (רכבת מספר 616) או רכבות אחרות החל מ 55-57 דקות ועד שעה ו 6 דקות לכל היותר.

איפה הבעיה? הבעיה בתחבורה הציבורית שם בתל אביב עצמה לאחר היציאה שלך מהתחנה, למרות שאני מאמין שזה משתפר? אין לי מושג.

אני לא רוצה כיצד אתה מגיע ב 49 דקות לתל אביב ב 07:20 יציאה בבוקר מאשקלון והגעה ב 08:09 בבוקר.

פורסם
יש לך היום רכבות מאשקלון ישירות לתל אביב ב 49 דקות ללא החלפה (רכבת מספר 616) או רכבות אחרות החל מ 55-57 דקות ועד שעה ו 6 דקות לכל היותר.

איפה הבעיה? הבעיה בתחבורה הציבורית שם בתל אביב עצמה לאחר היציאה שלך מהתחנה, למרות שאני מאמין שזה משתפר? אין לי מושג.

אני לא רוצה כיצד אתה מגיע ב 49 דקות לתל אביב ב 07:20 יציאה בבוקר מאשקלון והגעה ב 08:09 בבוקר.

הרכבת המהירה היא פושעת נגד מעל 300,000 תושבי חולון ובת ים.

פורסם

אז תפסיק לעשות בה שימוש ותחרים אותה, מה הבעיה?

חולון ובת ים עשו לא פחות פשעי עם נגד תושבי הדרום גם, מגיע להם.:wink:

• תוכן חדש...