Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיבוי מחשב להמונים - יש לי יותר מידי דיסקים קשיחים ספייר, ואני לא יודע מה לעשות איתם

Caveman
שימו לב! השרשור הזה בן 2222 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

נתחיל מזה שאני קצת פנאט של גיבויים, אחרי שכבר חוויתי מקרים של אבדן מידע כתוצאה מדיסקים שכושלים.

במחשב עצמו, יש לי SSD M.2 500GB חדש (אחרי שהקודם כשל) למה"פ ומסביב, ודיסק קשיח של 2TB לדברים שונים.

מבחינת גיבויים קיימים,

יש לי חשבון Back Blaze שבעצם משכפל את כל המחשב לענן, עובד מצויין, ממליץ. בנוסף, יש לי דיסק 2.5" חיצוני על חיבור USB בנפח של 3TB, שאני משתמש בו לגיבויים מקומיים. זה תכלס אותו הדבר כמו BB, רק שזה מקומי, ולכן זמין ומהיר יותר.

מעבר לזה, יש עוד דיסק חיצוני על חיבור USB של 500GB שמשמש אותי לחומרי גלם של הקלטות וידאו (גיימינג בעיקר), אבל בגדול הוא יכול להיות מועיל יותר.

לאחרונה כשל ה-SSD הוותיק הקודם, שהוחלף בחדש הנוכחי. היו גיבויים, הכל עבר בשלום.

החלטתי שאני רוצה להחליף גם את הדיסק הקשיח, כדי להקדים תרופה למכה (הוא בן 6 לפחות, אפילו יותר), וקניתי אחד חדש (בנפח גדול יותר) שאמור להגיע בימים הקרובים.

עכשיו אני נשאר במצב שיש לי דיסק קשיח שעובד, אבל הוחלף, ושני דיסקים חיצוניים על USB.

איך אני מנצל את כל זה בצורה יעילה לגיבויי?

חשבתי על קייס 3.5" פשוט לדיסק הקשיח, מפצל USB טוב, ושכולם יחוברו ככה וזהו, אבל אולי יש דרכים יותר יצירתיות?

עריכה אחרונה על ידי Caveman

!AWDSOME

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה סיכון להחזיק את כל הדיסקים מחוברים ביחד.

במקרה של וירוס רציני / וירוס כופר. אתה גמור

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אמת, ולכן יש גם את הגיבוי של הענן. (3-2-1 Backup rule, למי שמכיר)

ובכל מקרה, מה היית מציע לעשות אז כדי לצמצם פגיעה במקרה כזה? NAS מקומי? מרוחק?

עריכה אחרונה על ידי Caveman

!AWDSOME

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לי חשבון Back Blaze שבעצם משכפל את כל המחשב לענן,

נשמע מעניין,איך זה עובד?

האתר\תוכנה שלהם עושה מהמחשב שלך מעין GHOST ומעלה לענן ?

אם כן,איך משחזרים? (ראיתי ששולחים קישור עם הורדת קובץ ZIP,איך אני פותח ממנו נגיד ופרמטתי ? אין צורך להתקין מחדש מ"ה ?

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם העותק שב-BB הוא רק miror וללא גרסאות ישנות אז במקרה של וירוס/כופר אתה תשאר תקוע עם קבצים נעולים.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איך היית מציע להתגונן אז ממקרים של וירוס/כופר?

(גם לגיבוי המקומי וגם ל-BB יש גרסאות קודמות בכל מקרה)

נשמע מעניין,איך זה עובד?

האתר\תוכנה שלהם עושה מהמחשב שלך מעין GHOST ומעלה לענן ?

אם כן,איך משחזרים? (ראיתי ששולחים קישור עם הורדת קובץ ZIP,איך אני פותח ממנו נגיד ופרמטתי ? אין צורך להתקין מחדש מ"ה ?

כן, צריך מה"פ מותקן כדי לשחזר. זה פחות בשביל לשחזר דיסק על מחיצותיו, אלא יותר בשביל המידע עצמו.

!AWDSOME

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ענית לעצמך. אם יש לגיבויים גרסאות קודמות אז אתה מוגן מווירוס וכופר. הכוונה, כמובן, למשהו שמנותק מהמחשב/רשת.

זה לא עוזר שיושב דיסק קשיח חיצוני על השולחן ומחובר למחשב באופן קבוע, גם אם יש עליו גרסאות קודמות. במקרה כזה גם הגרסאות הקודמות יפגעו.

צריך להבין שיש צורות שונות שבהן המידע יכול להפגע ולכל סוג פגיעה יש פתרון. דיסק גיבוי שמחובר למחשב יגן מכשל של הדיסק אבל לא יגן מוירוס וכופר שמדביקים את כל מה שמחובר למחשב. סנכרון לאתר מרוחק או ענן יגנו משריפה, גניבה או כשל טכני של העותק המקומי אבל ללא גרסאות ישנות הם לא יגנו וירוס וכופר מכיוון שבסנכרון העותק הפגוע יחליף את העותק התקין ואז נשארים רק עם גרסאות פגועות.

רק גרסאות ישנות, שנמצאות במצב מנותק מהמחשב המקומי יגנו מוירוס וכופר. עוד דבר חשוב זה ניהות הגרסאות הקודמות כדי לדעת איזו גרסה משחזרים.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן, צריך מה"פ מותקן כדי לשחזר. זה פחות בשביל לשחזר דיסק על מחיצותיו, אלא יותר בשביל המידע עצמו.

אז לא כזה שווה אם זה סך הכל בשביל COPY PASTE

בשביל זה עדיף דיסק חיצוני כלשהו ולהעתיק מה שיש..

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...