Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פלואנס דיזל 2012, כ-120K ק"מ.

מזה מספר ימים התחלתי לשמוע צליל עמום מאוד, שקשה מאוד לשים עליו את האצבע, קרוב לוודאי שרק היפוכונדר כמוני יכול לשים לב. הצליל נשמע בצורה הברורה ביותר סביב 70 קמ"ש. נסיעה בכביש ישר במהירות זו והעברה לניוטרל - לא משפיע בכלל. אני חושד שאחד ממיסבי הגלגלים מתחיל להתפגר. הבוקר אחרי נסיעה של כחצי שעה נגעתי בחישוקים - כולם מרגישים זהה (מעט חמימים למגע), להוציא החישוק הקדמי הימני שמרגיש חם משמעותית. האם זו אינדקציה שייתכן שהמיסב מת, או שאין בהכרח קשר?

חזיר דיזל

פורסם

יכול להיות.

אם אתה יכול תרים את הרכב, תסובב את הגלגל כשהגיר על N, שים יד על הקפיץ של הבולם ותראה אם אתה מרגיש על הקפיץ מין חיכוך/ויברציות. תשווה את הבדיקה גם לגלגל השני.

פורסם

אצלי היה מקרה דומה ביונדאי גטס..

גלגל אחד היה רותח בטירוף בגלל שהרפידה נתפסה על המוביל ונשחקה לגמרי.

קישור למקרה הרלוונטי..

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?557609-%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%94%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%98%D7%A4%D7%99%D7%9D!&p=5416544&viewfull=1#post5416544

פורסם (נערך)
בדקת גם את הדיסק של הבלם?

הדיסקים כבר בסוף חייהם (שחיקה בולטת אבל אחידה) ומתוכננת החלפת דיסקים+רפידות בקרוב. עם זאת אין שום רעידות בבלימה, הבלימה רגילה לגמרי. דיסק גמור/עקום יכול לגרום להופעת רעש שכזה?

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם
אצלי היה מקרה דומה ביונדאי גטס..

גלגל אחד היה רותח בטירוף בגלל שהרפידה נתפסה על המוביל ונשחקה לגמרי.

קישור למקרה הרלוונטי..

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?557609-%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%94%D7%95%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%94%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%98%D7%A4%D7%99%D7%9D!&p=5416544&viewfull=1#post5416544

אני לא חושב שזה המקרה, החישוק לא רותח ממש לאחר נסיעה ארוכה, אבל מורגש שהוא קצת יותר חם מהשאר. אבדוק בכל זאת.

חזיר דיזל

פורסם
יכול להיות.

אם אתה יכול תרים את הרכב, תסובב את הגלגל כשהגיר על N, שים יד על הקפיץ של הבולם ותראה אם אתה מרגיש על הקפיץ מין חיכוך/ויברציות. תשווה את הבדיקה גם לגלגל השני.

הבדיקה שתיארת נכונה בהחלט רק מכיוון שהתופעה שלו היא במהירות הגבוהה אז הוא ייצטרך להביא את הגלגלים חמהירות הזו באויר ואז האינדיקציה של ויברציות מהקפיץ אם המייסב בעייתי באמת תהיה רלוונטית. בכל מיקרה לפני הכל הייתי דווקא כן מתחיל בבדיקת קאליפר שאינו תפוס ומטפל בהחלפת בלמים שלטענת פותח השירשור נחוצים החלפה.

פורסם

תודה לעונים.

מה אמור להיות המרווח בין הרפידה לדיסק במצב נורמלי? נראה כאילו בכל הגלגלים הרפידה החיצונית קרובה מאוד, אולי אף נוגעת, בפני הדיסקים (מצד שני, הצצתי ברכבים מסביב ואצל כולם המצב דומה...). את הרפידה הפנימית אני כמובן לא יכול לראות בבדיקה פשוטה מבחוץ.

בכל מקרה אגש בהקדם למוסך.

חזיר דיזל

פורסם

כמעט ואין מרווח ויש מגע מינימאלי תמיד בין הצלחות לרפידות אך אם הקאליפר תפוס אותו גלגל ייסתובב עם התנגדות גדולה יותר ביחס לשאר הגלגלים וכאשר ייפתחו את הקאליפר ויינסו להניע אותו על המובילים הוא יזוז קשה או לא יזוז בכלל. כל זאת במידה ובאמת הקאליפר תפוס. תעדכן.

פורסם
פלואנס דיזל 2012, כ-120K ק"מ.

מזה מספר ימים התחלתי לשמוע צליל עמום מאוד, שקשה מאוד לשים עליו את האצבע, קרוב לוודאי שרק היפוכונדר כמוני יכול לשים לב. הצליל נשמע בצורה הברורה ביותר סביב 70 קמ"ש. נסיעה בכביש ישר במהירות זו והעברה לניוטרל - לא משפיע בכלל. אני חושד שאחד ממיסבי הגלגלים מתחיל להתפגר. הבוקר אחרי נסיעה של כחצי שעה נגעתי בחישוקים - כולם מרגישים זהה (מעט חמימים למגע), להוציא החישוק הקדמי הימני שמרגיש חם משמעותית. האם זו אינדקציה שייתכן שהמיסב מת, או שאין בהכרח קשר?

מיסב תקול יחמם רק את האזור של הנבה ולא את החישוק.

האם הרעש מופיע בזמן סיבוב? האם ממשיך גם במהירות גבוהה יותר ממה שציינת?

פורסם

למען האמת זה רעש כל כך עמום שקשה לי לשים אצבע על התנהגותו.

אני די בטוח שהוא תלוי במהירות בלבד ואין השפעה אם הרכב נוסע ישר או פונה.

אני חושב שהרעש ממשיך ככל שהמהירות עולה, אבל קשה עוד יותר להבחין בו בגלל רעשי הכביש והרוח שממסכים אותו.

חזיר דיזל

פורסם

עדכון: שלשום הייתי אצל אורן בחולון. לא נמצאה אינדיקציה לבעיות במיסבי הגלגלים. כמו כן הוחלפו צלחות קדמיות + רפידות. אחד המכונאים נסע איתי והצליח לשמוע את מה שאני שומע, לדבריו רוב הסיכויים שמדובר ברעש מהצמיגים. לאחר נסיעה של 300 ק"מ אתמול, נראה שיש רגישות כלשהי למצב האספלט שנוסעים עליו, מה שמחזק את ההשערה הזו. בכל מקרה אפקח עין ואוזן.

חזיר דיזל

• תוכן חדש...