Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני חודשים בודדים רכשתי צמיגי מישלין לרכב המשרת אותי ביום יום. זה סוג הצמיגים עמם הגיע הרכב ויסלח לי מי שיסביר שאלף תוצרות אחרות טובות לא פחות.

מיד כשהתחלתי לנהוג עם הצמיגים החדשים הבחנתי שכולם לא מאוזנים - הרעידות הגיעו (במהירויות עליהן לא ארחיב את הדיבור) גם מהקדמיים וגם מהאחוריים.

בשיחה עם מוכר הצמיגים עלה שהוא מודע היטב לכך שמכונת האיזון שלו מקולקלת, אבל זה לא מנע ממנו כמובן למכור לי צמיגים חדשים בכסף טוב (וזה סט שלישי של מישלין שאני קונה ממנו תוך חודשים ספורים, לכמה כלי רכב).

לאחר שסוף סוף המכונה תוקנה (חישן היה פגום, לא הצלחתי להבין איזה ולהזכירכם, אני מאזן ציוד בכל מיני גדלים והספקים באופן תדיר כחלק מהעיסוק השוטף שלי) הגעתי לאיזון מחדש.

כמו שכבר הערכתי כל הצמיגים היו לא מאוזנים אבל מאד מצא חן בעיני הבחור (חדש בעסק) שעבד על מכונת האיזון. גם כשהצג במכונה הצביע על צורך בתיקון מה במשקל לאחר סיבוב האיזון הראשון, הבחור הגדיל ראש, תיקן במעלות ספורות את מיקום אחת ממשקולות האיזון וכבמטה קסם המכונה הצביעה על איזון תקין. זה מעיד על הרבה ניסיון, כי הפיתרון של מטריצת הכוחות הצנטרפוגליים שמחשב מכונת האיזון מציג לא תמיד מדויק והתבוננות בתוצאות + ניסיון והגדלת ראש תמיד חשובים. כבוד. הבחור לא מבין בתיאוריה והאילתור הזה מעיד על ניסיון ויכולת הסתכלות.

למותר לציין שבנסיעה שבצעתי אין זכר לרעידות.

ביום ששי הייתי באותו מקום לתיקון תקר. הוא הרכיב צמיגים חדשים על רכב כלשהו. בין מכונת ההרכבה ובין מכונת האיזון הוא טרח להקפיץ פעמים אחדות ובכוח רב את הצמיגים החדשים על רצפת הבטון של הפנצ'ריה. למה ? כדי לשפר - אם זה נדרש - את הושבת הצמיג על הג'נט. שוב, תעלול של אדם עתיר ניסיון הבא להבטיח שהאיזון לא ישתנה לאחר נסיעה קצרה. אם הצמיג התיישב היטב על הג'נט מראש אז ההקפצה לא תועיל אבל גם לא תזיק.

דרך אגב - גם כשמכונת האיזון מציגה איזון '0' כלומר שלא נדרשת משקולת איזון כלשהי זה לא נכון. המחשב מעגל את הערך הנדרש למנה של 5 גרם כך שתיקון נמוך מזה מוצג כ-0. מי שמיומן בהפעלת מחשב מכונת האיזון יכול לבטל את העיגול הזה ולראות את חוסר האיזון השאריתי האמיתי.

יוסי

פורסם (נערך)

למה נוכל? כי כמובן שלא הייתי מודע בזמן אמת לכך שהמכונה מקולקלת. זה לא שהיא לא פעלה. התוצאות שהיא הציגה לצורך האיזון לא היו נכונות. רק כשצלצלתי והודעתי לו שהאיזון על הפנים הוא התוודה שכן, הוא יודע ובקרוב הוא ידאג לתקן אותה. צדיק אמיתי.

מדובר במישהו בתל אביב, סמוך לרמת-גן.

טרם הספקתי לשטוף אותו כמו שצריך כי בפעמיים האחרונות הוא לא היה בעסק.

כרגע המכונה תקינה, והאיש העובד עליה כאמור מומחה, אז אין סיבה לצלוב פומבית את בעל העסק.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

טוב שלומי, התנהגת יפה. אז בקרוב אעלה למענך פוסט בפורום הכללי על זיוף זמנים בצג הדיגיטלי של מכונת כביסה. יש לזה כמובן קשר הדוק לאיזון צמיגים.........ואני כמעט רציני.

יוסי

• תוכן חדש...