Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שישי האחרון נסעתי לשטוף את הרכב של אחותי, כשחזרתי הביתה מילאתי לה נוזל שמשות ובדקתי שמן מים על הדרך. לתדהמתי אני מגלה שמיכל נוזל רדיאטור ריק לחלוטין הייתי בהלםם :shock:. אמרתי לאחותי שתדבר עם בעלה לשאול אותו.

בערב הם הגיעו לארוחת שבת אז בעלה טוען שזה תקין ושזה מיכל רזרבי ושיש מים ולכן לא רואים אבל לי זה לא נראה הגיוני לכן רציתי לשאול אתכם האם הגיוני שמיכל רדיאטור ריק לחלוטין או רשלנות מי צודק ?

מדובר בסוזוקי קרוסאובר 2014

אחרי שראיתי שהוא ריק מילאתי לה מים ירוקים עד הFULL מג'ריקן שהיה לנו בבית שאנחנו ממלאים אם חסר במכוניות המשפחה .

עריכה אחרונה על ידי sfargol

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם

חשוב לבדוק גם ברדיאטור עצמו, כמובן רק כשהרכב קר.

ומעכשיו תקפיד לבדוק לה שמן ומים כל שבוע, תעקוב אחרי מפלס הנוזל.

Stay Dirty

פורסם

רגע,

אני לא מומחה בעניין, אולי חיפוש בפורם או אסף יניבו תועלת רבה ממני.

בעניין ההוספת נוזל קירור ירוק כלשהו לשלל המכוניות במשפחה.

הרי כל נוזל קירור מתאים לרכבים ספציפים ויש נוזלי קירור שלא מתאימים לרכב כזה או אחר מהסיבה שהם אוכלים מתכות כאלו ואחרות.

יכול להיות אני טועה איפשהו, אשמח אם יתקנו אותי.

אמליץ לך לבדוק את הנושא ולא סתם למלא מבלי שאתה בטוח ב100% שהנוזל מתאים לרכב.

פורסם

מחזק את אלכס, עדיף בפעם הבאה פשוט להוסיף מים מזוקקים שימהלו מעט את הנוזל.

מה הוספת בדיוק? ומה רשום בספר רכב לגבי תקן נוזל קירור?

Stay Dirty

פורסם

מילאתי עם הנוזל הזה :

20170227_000323.jpg

מה דעתך על החומר הזה מתאים לסוזוקי קרוסאובר ?

פורסם

נוזל קירור ממלאים לפי התקן בלבד, בטח לא 'מים ירוקים'. אני דיי בטוח שזה נוזל לא מתאים לסוזוקי.

עכשיו, אני לא רוצה להכנס לעניינים משפחתיים, אבל זו כבר לא האחריות שלך. מהרגע שהיא נשואה, ובעלה אומר לך ש'זה תקין' (גם אם לא) להתחיל למלא מים ברכב, אתה יכול לעשות גם נזק וזה כבר לא הרכוש של אחותך בלבד...

פורסם

מערכת קירור כשהיא תקינה היא סגורה לגמרי, לא אמור להכנס מים וגם לא לצאת.

אם חסרים מים במיכל עיבוי אז קיימת דליפה.

פעם הבאה למלא רק נוזל קירור מקורי.

פורסם

חשוב קודם כל לדעת מה התקן ומה סוג נוזל הקירור הנדרש לרכב (ספר רכב או בחיפוש ברשת לפי סוג הרכב).

הצבעים למעשה מסמלים סוגים שונים של נוזלי קירור וכל עוד הנוזל עומד בתקן והוא מחברה סבירה ידועה כלשהי, אין הבדל ממשי ברמה שהמשתמש הרגיל צריך לדאוג ממנו.

הירוק הוא "הבסיסי" ושאר הצבעים הם "המתקדמים" יותר, בהסבר ממש שטחי ובסיסי.

סוגי התקנים השונים והצבעים השונים מיועדים לסוגים שונים, אריכות חיים ומורכבים מחומרים קצת שונים אשר דואגים לא לפגוע במתכות השונות שמהם בנוי הרדיאטור, זה בהסבר מאוד בסיסי פשוט וקצר להבנה כללית (ויקיפדיה יכולה להשלים את השאר).

לרוב, אם לא ידוע מה סוג נוזל הקירור, תמיד כדאי לרכוש מאוטו דיפו או ממקום כזה או אחר מים מזוקקים במחיר רצפה ושיהיה ספייר בבית, לא מזיק למעשה ואיתו, לדלל את הנוזל קירור.

לרוב, נוזלי הקירור הבנויים מ 50/50 מיועדים למדינות סופר קרות ובנוסף, להגנה מפני רתיחה בטמפ' גבוהות מאוד.

דילול חלקי מסויים עד לאחוז מסויים לא יפגע בשום מאפיין כזה או אחר, אין חשש ולמעשה, כשאין ברירה אין ברירה, עדיף על כלום.

אין ספק כי מצב שבו "אין מים" במיכל העיבוי באופן שאפילו לא רואים אותם, הוא לא תקין לחלוטין וזה מראה על בעיה/נזילה/אידוי כזה או אחר.

יש לבדוק היכן הנזילה, האם הרדיאטור סדוק או תחת עומס וחום וזרימה מלאה זה קורה ונשפך ממנו או מחיבורי הצנרת השונים.

פורסם

מבדיקה שבדקתי אתמול (נסענו כל המשפחה לאילת אז אספנו את אחותי ועל הדרך בדקתי) הנוזל שמילאתי על FULL לא ירד בכלל במפלס לכן אני רואה זלזול מצד בעלה של אחותי שטוען שהמיכל ריק זה מצב תקין ולא הגיוני שאין בו שום נוזל.

ביררתי לגבי הנוזל ששמתי ואין בעיה להשתמש בו

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

תחזוקת הרכב שלו פושעת קצת,אבל אתה כחבר פורום צריך לדעת שלכל רכב יש תקן בנוזלים וממה שזכור לי סוזוקי עברו ללונג לייפ נוזלי קירור אי שם בשנת 2008 עם הsx4 דור ראשון לכן לדעתי יש מצב שגרמת לנזק בטווח הארוך.

• תוכן חדש...