Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הקריאה מהחיישן טמפ' שגוייה אתה יכול לקבל תופעות דומות למה שציינת מכיוון שהמנוע מקבל תערובת עשירה מידי ויתכן שמתעלם מקריאת הלמבדה.

מעבר לזה יכלו להשאר מים בחוטי ההצתה שלא הצליחו להתאדות בעקבות האטימה בינם למצתים,

ומה שכבר אמרו זה הטיימינג, אם זו אכן הבעיה אתה עלול לגרום נזק למנוע.

פורסם

תודה על המענה הרציני.

קיבלתי טלפון מהמוסך שאגיע יום שישי לבדיקה חוזרת, אני אסע לשם ואראה מה קורה.

לגבי החיישן טמפרטורה, זה לא אותו חיישן שמודד חום מנוע עד כמה שאני יודע הוא רק נותן אינדיקציה לנהג לגבי מזג האוויר החיצוני. בכל אופן הוא כרגע תקין.

בנוגע להאצה בעליה, המנוע מתפקד היטב אבל שמתי לב שבזמן שהסלד מטפס יש לו לרגע כמו גיהוק כזה. הוא מטפס ולרגע כאילו נופל באיזה מאה סלד ומחזיר את הכוח. כאילו הוא מקבל השהייה למאית השניה וממשיך זה לא היה לפני הטיפול.

פורד פוקוס 2004 | מיצובישי לנסר ספורט 2009 | סוזוקי אלטו 2010

פורסם

אם המנוע משהק ההאצה לא תקינה. בכל מיקרה במוסך תבקש מהם חד משמעית שייפרקו פלאגים ויראו מה מצבם ושיורידו מיכסה טיימינג ומיכסה שסתומים וייבדקו שוב את הכיווני תיזמון כולל הנעילות!

תעמוד ליידם שעושים זאת!

פורסם

קודם אני מתנצל על הזמן שלקח לי לעדכן אני פשוט מאוד מקורר.

יום שישי נסעתי לאותו מוסך מורשה רק כדי לבזבז את הזמן שלי. עומס רכבים ולקוחות לא איפשרו את בדיקת הרכב.

לצערי כבר אין לי מושג מה לעשות, אני לאותו מוסך לא חוזר, כמו כן קיבלתי שיעור למידה בשווי 2900 ש"ח, שכנראה הטיפולים שחשבתי שדווקא מוסכים מורשים מתמקצעים בהם יותר זה לאו דווקא מדוייק. להבא אדע לחסוך 1000 ש"ח בטיפול כזה ואולי אפילו אצא בלי נזקים אצל מוסכים אחרים שאולי לא מורשים אבל בהחלט מקצועיים יותר.

אם יש כאן חברי פורום שאולי יוכלו לתרום מנסיונם ולתת כמה דקות של בדיקה שמיעה ונהיגה ברכב כדי להבין את אותם הרעידות והצניחות סל"ד אני אשמח.

מישהו שיש לו אופציה להרים את הרכב ולהסתכל על הטיימינג במידה והוא כמובן יודע את העבודה ולבדוק את המותחן ושהכל יושב ונעול כמו שצריך זה בכלל יהיה מצויין, עבודה כזו לא עושים בחינם זה נכון אבל אוכל לתת סכום סמלי תמורת העבודה תגידו את המחיר שלכם ונדע אם זה בכלל רלוונטי.. אנחנו זוכ נשויים טריים עם חוב לאחר החתונה של עשרות אלפים לצערי. אחרת באהבה הייתי נותן את המחיר המלא.

בכלל, אם יש לכם רעיון אחר מאיפה נובעת הבעיה זה יהיה מצויין. אני ממש קרוב להזמין חוטי הצתה וכוהל הצתה מאנגליה של חברת בוש בעלות של 400 שקלים. חצי מהמחיר כאן בארץ, האם זה מיותר?

רוצה שוה להודות לכולם על הרצינות!

פורסם

זה פשוט גועל נפש של התנהלות מול לקוח עם תקלה חוזרת שאמור להיות לקוח מועדף. בהחלט שיעור יקר לחיים! אני אישית כבר ביצעתי כמה טיימינגים לפוקוסים למיניהם שהאחרון היה לפני כחצי שנה. הטיימינג שם לא פשוט ובקלות ניתן לקפוץ שיניים בלי להרגיש מכיוון שמדובר בטיימינג צף. זו עבודה של סבלנות ועדינות ואני מאמין ששם טמונה הבעיה ואם אני ממקם את הנעילות של הטיימינג אצלך הם לא יהיו מדוייקות וחשוב שזה יהיה על המילימטר!

פורסם

ממש גועל נפש וגובל בביזיון.

מה זאת אומרת למקם את הנעילות של הטיימינג והם לא יהיו מדוייקות? איך אפשר לדעת שהכל יושב על המילימטר? זאת אומרת שאני לא אוכל לדעת אם ההתקנה שהם עשו היא כשרה למהדרין?

יש לי תופעה נוספת שהזכרתי מוקדם יותר אבל אחזור על זה אולי עכשיו זה יקבל משמעות שונה. כשאני נותן קיק ומטפס לסל"ד גבוה סביב ה5000 עד 6000 אני מצליח להבחין בצליל מתכתי, קשה לי לזהות אם זה מהמנוע או מכלול אחר אבל אני כן אתן הימור שזה משם. וזה קורה רק בעת נסיעה, אם אני בסרק ועושה את הניסוי הזה אין רעש.

חזרה לטיימינג- בדיקת הנעילות, המותחן והרצועה עצמה כרוכים בעבודה עדינה וסובלנית, אפשרי לראות אם העבודה תקינה? או שזה מצריך פירוק של הקיט עצמו והרכבה מחדש?

ואשמח מאוד אם תוכל לעזור לי להשכיל לגבי המושג טיימינג צף ומה מבדיל אותו מטיימינג שלא צף לצורך העניין. (גוגל מקשה עלי בחיפושים כאלה)

מאור, תודה רבה רבה לך על הכל זה מאוד מוערך.

פורסם

אז ככה:

טיימינג צף זהו טיימינג שבו הגלגלות שעליהם נעה רצועת התיזמון (של גלי הזיזים ושל גל הארכובה) לא מסונכרנות מול הגלים עצמם כלומר ברגע שאתה תיפתח את בורג גל הארכובה הגלגלת עצמה תנוע בחופשיות לעומת גל הארכובה שלא יזוז כלל וכך גם לגבי גלגלות גלי הזיזים. בטיימינג שאינו צף שזה ברוב הרכבים הגלגלת מוצמדת על ידי שגם לגל הארובה וכך גם הגלגלות של גלי הזיזים וברגע ששם תיפתח את הברגים שמחזיקים אותם ותזיז את הגלגלת אז היא תזוז ביחד עם גל הארכובה שזה מה שנותן למעשה לשמור על הכיוונים המדוייקים מול סימוני התיזמון שהייצרן קבע. בפוקוס פתחת את הברגים ברח הכיוון!

אז איך יודעים מה הכיוון והסימון המדוייק בפוקוס?

פה ניכנסות הנעילות: ישנה נעילה שקובעת בדיוק היכן גל הארכובה נימצא והנעילה הזו היא פין עם תבריג שניכנס בחור מעל אגן שמן המנוע. גם בגלי הזיזים ישנה נעילה או יותר נכון סרגל מדידה שברגע שגלי הזיזים מכוונים הסרגל עובר במדוייק בחריץ רוחבי שקיים בגלים. ברגע שהסרגל יושב נכון זה אומר שבגל הארכובה הפין חייב להיתברג חלק ועד הסוף וגל הארכובה לא יכול לנוע יותר עם כיוון השעון. מספיק שהפין לא ייתברג עד הסוף או שהגל ארכובה יכול לנוע טיפה או שהסרגל לא מצליח להיכנס בגלים בצורה חלקה זה אומר שהכיוון של הטיימינג לא נכון! מוסכים לא אוהבים להיתעסק עם הטיימינג של הפוקוס כי הוא דורש המון המון סבלנות וביקורת על המילימטר כדי לא לפספס אפילו שן אחת.

במיקרה שלך יספיק להסיר את מיכסה השסתומים ולראות אם סרגל המדידה מסונכרן בגלים מול הנעילה של גל הארכובה. במידה ולא וכך ניראה לי שייקרה אז יש לבצע שוב טיימינג שזה אומר להביא בורג גל ארכובה חדש ולוקטייט מחדש ולסנכרן הכל מחדש!

פורסם

היי אהלן, אני גם מבאר שבע וגם בעלים של פוקוס 2008. שאותו אני מטפל בעצמי ונעזר במידת הצורך בשתי שכנים שלי שהם מוסכניקים .

אנסה לעזור לך עד כמה שאפשר מקריאת הפוסט .

דבר ראשון שקצת הפריע הוא עניין המצערת , אסור בתכלית האיסור לנקות מצערת בפוקוסים , מדובר במצערת אלקטרונית רגישה מאוד , וכל ניקוי באמצעות ספרי קרבורטורים רק גורם לנזק מאשר תועלת .

דבר שני , רעשים של מרימי שסתומים הם דברים שבשיגרה בפוקוס , לא אמור להפריע לך וגם לא כתוצאה מבלאי( רעש טבעי לרכב)

הדבר תקף גם לרעש היניקה מהפילטר אוויר של הרכב, אצלי הוא דגם 2008 ברישיון בפועל עלה לכביש ב2008 . וזה קצת מבלבל מבחינת חלקים . אצלי למשל הפילטר אוויר הוא בצורה עגולה , המזכיר פילטר פתוח . והרעש היניקה ממש יפה .

דבר שלישי , כמו לכל רכב , יש מחלות ידועות , הפוקוס האומנם לא התברכה בהמון מחלות וגם אלה שכן הם לא נוראיות . אבל בחיפוש מאוד מהיר באינטרנט אתה תגלה שיש לך צינור וואקום בעייתי, שבמידה והוא נקרע או לא יושב כמו שצריך הוא יעורר לך תקלות ובעיות כמו שציינת .

עלותו מסתכמת בעשרות שקלים ותוכל לקנות במרכז החלפים ליד השוק .

אגב גומיית מכסה השסתומים בפוקוס גם כן בעייתית , אני למשל אחרי שעשייתי טיימינג במוסך מורשה , החלפתי 3 גומיות עד שנפלתי על גומיה שתפסה יותר משלושה חודשה , יש לציין שאת האחרונה ששרדה היא הורכבה ללא סגירת מכסה השסתומים במומנט מומלץ( על פי אוטודטה ) אלה על ידי הרגש ( והאמת הדבר עוזר ) אגב כל זה נגרם בגלל עיוות של מכסה השסתומים מפלסטיק .

בכל אופן קנית אוטו מצויין , שכמעט ולא מתקלקל או מראה חוסר אמינות במידה ושומרים על טווח זמן סביר של טיפולים .

אם תרצה עזרה מפורטת יותר , אשמח לעזור לך , האמת שיש לי סקאנר מיוחד לפוקוס שפרט לבדיקה חשמלית לרכב הוא גם מבצע שינויים ותוספות שניתן לשינוי

יפני זה הכי אחי

• תוכן חדש...