Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לשמוע ממביני עניין מה התדירות המומלצת להחלפת מצתים ברכב סיאט לאון 2011 מנוע 1.8 טורבו.

היצרן אם אני לא טועה ממליץ על החלפה כל 60K השאלה שלי האם לדעתכם כדאי לבצע החלפה בתדירות גבוהה יותר או שזה סתם בזבוז של כסף (לא שזה כזה סיפור יקר...) ולא ממש ישפיע על ביצועי הרכב?

גילוי נאות, אני מזמין את המצתים באיביי מחו״ל ומחליף אותם בעצמי (מניח שזה חוסך לי לא מעט בהשוואה למחיר שהם עולים בארץ ועל העבודה שהיו לוקחים לי, אני גם באופן אישי אוהב לעבוד על הרכב גם לבד בדברים שאני יכול ויודע לבצע), משתמש במצתים הבאים:

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=class: attrLabels]Brand:[/TD]

[TD=width: 50.0%][h=2]NGK[/h][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: attrLabels]Engine Size:[/TD]

[TD=width: 50.0%]1.8[/TD]

[TD=class: attrLabels]MPN:[/TD]

[TD=width: 50.0%][h=2]PFR7S8EG[/h][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: attrLabels][/TD]

[TD=width: 50.0%][/TD]

[TD=class: attrLabels]Short Code:[/TD]

[TD=width: 50.0%]1675[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: attrLabels]Product Type:[/TD]

[TD=width: 50.0%]SPARK PLUG[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: attrLabels]Product Version:[/TD]

[TD=width: 50.0%]LASER PLATINUM[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

NGK Spark Plugs.jpg

תודה!

פורסם

באופן עקרוני כדאי לפעול לפי הנחיות היצרן. עדיין במצבים מסוימים הייתי מקצר מרווח החלפת מצתים - למשל, רכב שנוסע בעיקר בעיר נסיעות קצרות והקילומטראז' אינו נצבר בנסיעות ארוכות. המלצה זו הייתי מיישם גם לגבי מרווחי החלפת שמן מנוע ופילטר.

פורסם
באופן עקרוני כדאי לפעול לפי הנחיות היצרן. עדיין במצבים מסוימים הייתי מקצר מרווח החלפת מצתים - למשל, רכב שנוסע בעיקר בעיר נסיעות קצרות והקילומטראז' אינו נצבר בנסיעות ארוכות. המלצה זו הייתי מיישם גם לגבי מרווחי החלפת שמן מנוע ופילטר.

תודה, אני מחליף שמן מנוע (סינטטי מלא) ופילטר שמן כל 10K ק״מ, מאמין שזה אכן תורם לשמירה טובה יותר על המנוע והמכלולים. הנסיעה שלי מעורבת, עירוני ובין עירוני, עושה כ- 25K ק״מ בשנה. הרכב כרגע על 123K ק״מ. החלפתי מצתים בפעם האחרונה ב- 90K.

פורסם

33K זה מוקדם מדי, גם אני אחד שמחליף דברים לפני הזמן, אז את המצתים אפשר לקצר ל 50K למרות שהם בדר"כ לא נותנים שינוי גם בטווח הוראות היצרן וגם מעבר ,משמע הרכב יתנהג ויעבוד אותו הדבר.

Miata ND2

• תוכן חדש...