Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3799 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש חברות שמוציאות vat invoice ואני יודע שזה מוכר, אני גם יודע שרק חשבוניות מוכרות.

אבל, פתאום נפל לי האסימון, מחו"ל גם ככה אין קיזוז מעמ, אז למה צריך חשבונית מס?

למה לא מספיק אסמכתא שרכשתי משהו, לדוגמא receipt ?

פורסם

משמעותי גם לצורך הוצאה מוכרת למס הכנסה. עד כמה שאני יודע מוכר, אבל יש לנו כאן מקצוען, בוא ונמתין לו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בגדול כל צייטלע יכולה לשמש אסמכתא אבל

רצוי

שיהיה רשום שם המוכר עם פרטים מזהים

המוצר הנרכש

סכום הרכישה

דרך אגב ניתן גם להזדכות על מע"מ מחו"ל ( יש חברות העוסקות בכך ).http://www.eurovat.co.il/index.php/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2-%D7%A2%D7%93%D7%9B%D7%A0%D7%99/%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%A7%D7%A6%D7%95%D7%A2%D7%99%D7%99%D7%9D/item/72-%D7%94%D7%97%D7%96%D7%A8-%D7%9E%D7%A2-%D7%9E-%D7%A2%D7%A1%D7%A7%D7%99-%E2%80%93-%D7%94%D7%95%D7%A6%D7%90%D7%95%D7%AA-%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%AA%D7%9F-%D7%9C%D7%AA%D7%91%D7%95%D7%A2

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מע"מ מחו"ל זה רק אם אתה נמצא בחו"ל בזמן התשלום/ קניה (או אולי מזמין שרות שיבוצע בחו"ל - למשל הזמנה של אולם לכנס בחו"ל)

בהזמנה מחו"ל, דרך האינטרנט - מראש מורידים את המיסים המקומיים מהמחיר (או לא מוסיפים אותם - תלוי מאיפה קונים) - כך שלא צריך לבקש החזר.

כמו שענו - חשבונית זה לצורך התנהלות מול רשות המיסים - גם בעת היבוא וגם בעת חישוב הוצאות מותרות לניכוי.

במשלוח בינלאומי משתמשים ב-INVOICE. אני לא חושב שהתרגום הנכון זה חשבונית מס.

פורסם

ישה

אני כמובן מדבר על אסמכתאות ממוכרים מוכרים או חברות גדולות ומסודרות, לדוגמא - אמאזון, דפוק-טוב..

יש פירוט מלא ממש כמו חשבונית, רק שבחו"ל מספיק receipt או order summary ולא invoice.

גיא - מה שאני מכיר מתורגם לחשבונית מס (vat invoice), לא נתקלתי ב invoice ללא VAT (הרי זה כל המשמעות של חשבונית).

אז, אם מוציאים מהמשוואה את המעמ שלנו, שלהם, יבוא (שזה בעצם חלק מהסכום, או שללא מיסים או שזה נכלל בחישו), אפשר להשתמש בכל אסמכתא שהיא עם מספר מזהה כהוצאה מוכרת ?

ואם התשובה היא לא, מה ההגיון שעומד מאחורי זה ?

תודה.

פורסם (נערך)

INVOICE זה חשבונית מס לא כולל מע"מ, VAT INVOICE זה חשבונית מס רגילה.

ההסבר של גיא נכון, במידה והמוצר נשאר בארץ המוצא אז אתה צריך לקבל VAT INVOICE במידה והוא מיוצא אז אתה מקבל INVOICE רגיל.

המשמעות של חשבונית מס זה שאתה הולך לשלם מס (ביטוח לאומי/מס הכנסה/מע"מ) , במידה ואתה לא צריך לשלם מע"מ אז מנפיקים חשבונית מס ללא מע"מ.

טכנית אתה אמור להשתמש בחשבוניות כהוצאה מוכרת פרקטית הבנתי שגם הדפסה רגילה מאייביי (קבלה) מספיק.

אגב הפטור מע"מ בייבוא זה רק ללקוחות פרטיים, באם אתה מזמין משהו לעסק אתה חייב למלא רשימון ייבוא ולשלם מע"מ, ככה שאתה אמור להגיש להם חשבונית מס ללא מע"מ ואז לקבל חשבון נפרד שיכלול את המע"מ.

עריכה אחרונה על ידי Ave

אודי A4

דימה.

פורסם
INVOICE

אגב הפטור מע"מ בייבוא זה רק ללקוחות פרטיים, באם אתה מזמין משהו לעסק אתה חייב למלא רשימון ייבוא ולשלם מע"מ, ככה שאתה אמור להגיש להם חשבונית מס ללא מע"מ ואז לקבל חשבון נפרד שיכלול את המע"מ.

תיקון קטן - בכל יבוא ממלאים רשומון יבוא.

ביבוא אישי - מבוצע ע"י חברת הדואר/ שילוח. ובעקרון אינך מודע לכך (בחברת שילוח אתה משלם עמלה בגין מילוי רשומון יבוא).

ביבוא מסחרי - חברת השילוח/ עמיל מכס שלך ממלא את רשומון היבוא (תלוי כיצד המוצר/ים נשלח/ים).

דבר נוסף שלא עלה ולא שאלת לגבין - ישנם מוצרים שיש לגביהם דרישות חוקיות נוספות (למשל אישור מכון תקנים, אישור משרד ממשלתי רלוונטי וכו') - זאת בהתאם לסיווג המוצר.

בד"כ ביבוא אישי יש פטור מדרישות אלו. ביבוא מסחרי - העניין לא פשוט.

אתה צריך לבדוק מראש אם יש דרישות למוצר שאתה מתכוון לייבא.

את הבדיקה ניתן לעשות מול עמיל מכס (כמובן שיהיה בתשלום).

אפשר לנסות לאתר את המוצר (ליתר דיוק, את הסיווג שלו) ברשומון הנמצא באתר המכס, ושם לראות אילו דרישות נוספות קיימות (אם בכלל).

לגבי סיווג מוצר - שמעתי שאפשר לפנות למכס ולשאול מה הסיווג. אינני יודע נוהל מדויק כיצד זה מתבצע.

פורסם

גיא למיטב הבנתי רשימון ממולא במכס, ככה שמוצר תחת 75$ ביבוא פרטי שלא נעצר במכס אף אחד לא ממלא לו רשימון.

בתור עסק אתה אמור למלא רשימון אף שהמוצר כבר אצלך.

בחברות שילוח פרטיות ממלאים רשימון מראש עבור כול המוצרים ולכן פה ושם מופיעות עמלות מוזרות.

המוצרים שיש עבורם דרישה של מכון התקנים עדיף לא לייבא בכלל, נזכר בKSP/IVORY שהיו מוציאות את המטענים של הטלפונים/טאבלטים שהים היו מייבאות ומספקות מטענים של GP במקום.

לקוח פרטי פטור מזה עד כמות של 2 מכול יחידה, בשלישי כבר דורשים מסמכים, הבנתי שהיום זה יותר קל ממה שזה היה לפני שנתיים או 3.

אודי A4

דימה.

פורסם

תודה רבה על התשובות המעמיקות, אך נכנסתם לעומק מדי.

אני לא מתכוון לייבא מוצרים שצריכים לעבור מכון תקנים, מכירה מחדש, ייבוא ושות'. אני מדבר על הדברים הבסיסים.

לדוגמא, רכשתי שירות כלשהוא בחו"ל, קניתי טלפון נייד לעצמי, תושבת לנייד לרכב, מטען, וכו'.

חוץ מזה, לא הבנתי את ההגיון שבלמלא רשומון ייבוא ולשלם מעמ שאחר כך אני מזדכה עליו בכל מקרה ?

פורסם

טלפון נייד צריך אישור ממשרד התקשורת , מטענים למיניהם מכון התקנים.

מבחינת המע"מ המטרה זה שתשלם מס ולא תעשה עסקעות מתחת לשולחן ללא מע"מ.

אודי A4

דימה.

פורסם
גיא למיטב הבנתי רשימון ממולא במכס, ככה שמוצר תחת 75$ ביבוא פרטי שלא נעצר במכס אף אחד לא ממלא לו רשימון.

בתור עסק אתה אמור למלא רשימון אף שהמוצר כבר אצלך.

בחברות שילוח פרטיות ממלאים רשימון מראש עבור כול המוצרים ולכן פה ושם מופיעות עמלות מוזרות.

המוצרים שיש עבורם דרישה של מכון התקנים עדיף לא לייבא בכלל, נזכר בKSP/IVORY שהיו מוציאות את המטענים של הטלפונים/טאבלטים שהים היו מייבאות ומספקות מטענים של GP במקום.

לקוח פרטי פטור מזה עד כמות של 2 מכול יחידה, בשלישי כבר דורשים מסמכים, הבנתי שהיום זה יותר קל ממה שזה היה לפני שנתיים או 3.

קצת "זייפתי" בתשובתי הקודמת כדי להקל.

משלוח בדואר רגיל נשלח למכס. אנשי המכס עושים את השחרור, כך שנחסך הצורך למלא רשומון.

בכל משלוח אחר - עמיל המכס ממלא רשומון, כדי לקבל אישור מהמכס לשחרר את המשלוח מרשות המכס (בכלליות ולא בצורה מדוייקת - נמצא באזור שמיועד לשמש כמחסן ערובה).

דרישות של מכון תקנים, אישור משרד ממשלתי וכו' - חל בד"כ ביבוא מסחרי (אבל יש גם מקרים בהם חל על יבוא פרטי - למשל יבוא חלקי רכב שאינם בשיחרור מהיר).

טלפון נייד צריך אישור ממשרד התקשורת , מטענים למיניהם מכון התקנים.

.

ביבוא אישי - למיטב זכרוני, מותר ליבא מכשיר אחד לאדם ללא אישור משרד תקשורת. אם מייבאים מספר מכשירים למספר אנשים ("קבוצת רכישה), צריך להגיש בקשת שיחרור עם הפרטים של אנשי הקבוצה.

ביבוא מסחרי - הסיפור שונה לגמרי. לא נכנס לזה.

• תוכן חדש...