Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה לאנטיס 323

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אני עומד בעזרת השם לפני קניית רכב ראשון וכרגע האופציה העיקרית זו המזאדה לאנטיס323 (הדרישות הם עד 10K, אמין וזול להחזקה) מה אתם אומרים עליה ויש דגם מתחרה בחברה אחרת ששווה לבדוק? יש דברים שאני צריך להתכונן אליהם לפני? מה כדאי 1.8 או 1.6?

תודה לכולם!

*שכחתי לציין שהדרישה העיקרית לרכב היא גיר אוטומט בגלל שהרישיון שלי מוגבל לאוטומט.

פורסם (נערך)

כבעליו הגאה לשעבר של האחות הגדולה 626 (15 שנה), אני חושב שזו אחלה בחירה. רכב אמין ביותר, זול לאחזקה ובעל התנהגות כביש שאינה מביישת מכוניות חדשות שנמכרות היום. למרות הכל צריך לזכור שהבלאי הטבעי ברכבים אלה הוא גדול מטבעו. אך זמינות החלפים גבוהה ועלותן נמוכה (כמובן להתרחק ממוסכים מרכזיים..)

לדעתי אין הבדל מהותי בין 1.6 או 1.8. מה שצריך להנחות אותך זה מצב הרכב, קילומטרז, ומוכר אמין שהחזיק את הרכב וטיפל בו בנאמנות הרבה שנים. הרכב הזה פופלארי וניתן למצוא בתקציב רכבים בין 12-15 שנים על הכביש סביב 150 אלף ק"מ. כמובן שכמה שהשנתון צעיר יותר וקילומטרז נמוך יותר זה עדיף אבל בזה אני לא מחדש כלום. רכבים כאלה מטופלים יכולים להגיע בקלות ל 300 אלף קמ ויותר.

סבלנות ותוכל ליפול על אחת טובה. אל תתפתה לכל הצעה. בדוק ביסודיות ממי אתה קונה שלא תיפול על איזה מעאכר שיעשה עליך סיבוב.

יהיו כאלה שיגידו לך שעדיף לעלות בשנתון ובאותו סכום לקנות נניח רנו מגאן 2007.... יש לא מעט הצעות של רכבים (בעיקר צרפתיים אבל לא רק. גם ליסינג) עם מחירי יד שניה מגוחכים. זה מפתה אבל לדעתי אם אתה מתכוון לרכוש רכב זול ואמין ולהחזיק אותו עד שיימכר לגריטה או לברזל - הלאנטיס היא בחירה מצוינת למרות ההבדלים הגדולים בשנתונים.

בין ה323 למתחרותיו הטבעיות מאותן שנתונים (יונדאי אקסנט, מיצובישי לאנסר, ניסאן אלמרה) אין לי ספק שהייתי נשאר עם ה 323 ובטח ובטח לא מתקרב לאירופאיות ולא לקוריאניות מאותן שנים. שנתונים כאלה לדעתי - רק יפנים.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי doronli
פורסם

אני רישית מחזיק את ה1800.. 5 דלתות.

לאבי יש את ה1600 הרגילה כבר 8 שנים.

רכב ממש אמין ונחמד, ה1600 קצת מרגיש עצל, ה1800 נוסע טוב ואם אתה קצת רוצה להנות יש את ה2000...

חלפים זמינים מאוד ( גם בהשוואה לרכבים מצויים כמו יונדאי,מיצובישי,סובארו)

האקסנט שהוזכרה גם אמינה אבל מרגישה קצת קטנה ועגלתית, החזקתי כזו 3.5 שנים ומעל 100. 000 קמ.. הלנטיס יותר נעימה.

לגבי לנסר ואלמרה השמועות טובות, אבל אני אישית אפילו לא נסעתי באחת כזו מעולם.

כמובן תבדוק טוב את המצב של האוטו כמו שקודמי אמר...

פורסם

רכב מצוין ממליץ משנת 99 ומעלה ממליץ על 1.8 מניסיון. מה שחשוב לבדוק זה בולמים, ותושבות מנוע, וק''מ לא יותר מ-200 אלף, ושהגיר מעביר יפה בלי דפיקות בין ההילוכים, שנעשה טיימינג.

ה-1.8 נמכר מחירון + אם הוא במצב טוב.

ה-1.6 נמכר כמה אלפים מתחת למחירון.

פורסם
כבעליו הגאה לשעבר של האחות הגדולה 626 (15 שנה), אני חושב שזו אחלה בחירה. רכב אמין ביותר, זול לאחזקה ובעל התנהגות כביש שאינה מביישת מכוניות חדשות שנמכרות היום. למרות הכל צריך לזכור שהבלאי הטבעי ברכבים אלה הוא גדול מטבעו. אך זמינות החלפים גבוהה ועלותן נמוכה (כמובן להתרחק ממוסכים מרכזיים..)

לדעתי אין הבדל מהותי בין 1.6 או 1.8. מה שצריך להנחות אותך זה מצב הרכב, קילומטרז, ומוכר אמין שהחזיק את הרכב וטיפל בו בנאמנות הרבה שנים. הרכב הזה פופלארי וניתן למצוא בתקציב רכבים בין 12-15 שנים על הכביש סביב 150 אלף ק"מ. כמובן שכמה שהשנתון צעיר יותר וקילומטרז נמוך יותר זה עדיף אבל בזה אני לא מחדש כלום. רכבים כאלה מטופלים יכולים להגיע בקלות ל 300 אלף קמ ויותר.

סבלנות ותוכל ליפול על אחת טובה. אל תתפתה לכל הצעה. בדוק ביסודיות ממי אתה קונה שלא תיפול על איזה מעאכר שיעשה עליך סיבוב.

יהיו כאלה שיגידו לך שעדיף לעלות בשנתון ובאותו סכום לקנות נניח רנו מגאן 2007.... יש לא מעט הצעות של רכבים (בעיקר צרפתיים אבל לא רק. גם ליסינג) עם מחירי יד שניה מגוחכים. זה מפתה אבל לדעתי אם אתה מתכוון לרכוש רכב זול ואמין ולהחזיק אותו עד שיימכר לגריטה או לברזל - הלאנטיס היא בחירה מצוינת למרות ההבדלים הגדולים בשנתונים.

בין ה323 למתחרותיו הטבעיות מאותן שנתונים (יונדאי אקסנט, מיצובישי לאנסר, ניסאן אלמרה) אין לי ספק שהייתי נשאר עם ה 323 ובטח ובטח לא מתקרב לאירופאיות ולא לקוריאניות מאותן שנים. שנתונים כאלה לדעתי - רק יפנים.

בהצלחה

אני רישית מחזיק את ה1800.. 5 דלתות.

לאבי יש את ה1600 הרגילה כבר 8 שנים.

רכב ממש אמין ונחמד, ה1600 קצת מרגיש עצל, ה1800 נוסע טוב ואם אתה קצת רוצה להנות יש את ה2000...

חלפים זמינים מאוד ( גם בהשוואה לרכבים מצויים כמו יונדאי,מיצובישי,סובארו)

האקסנט שהוזכרה גם אמינה אבל מרגישה קצת קטנה ועגלתית, החזקתי כזו 3.5 שנים ומעל 100. 000 קמ.. הלנטיס יותר נעימה.

לגבי לנסר ואלמרה השמועות טובות, אבל אני אישית אפילו לא נסעתי באחת כזו מעולם.

כמובן תבדוק טוב את המצב של האוטו כמו שקודמי אמר...

רכב מצוין ממליץ משנת 99 ומעלה ממליץ על 1.8 מניסיון. מה שחשוב לבדוק זה בולמים, ותושבות מנוע, וק''מ לא יותר מ-200 אלף, ושהגיר מעביר יפה בלי דפיקות בין ההילוכים, שנעשה טיימינג.

ה-1.8 נמכר מחירון + אם הוא במצב טוב.

ה-1.6 נמכר כמה אלפים מתחת למחירון.

תודה רבה לכם עזרתם לי המון!

פורסם

לפני שבוע מכרתי לאנטיס שנת 1999 עם 157000 ק"מ. יד שניה. היתה אצלי משנת 2004. רכב מעולה. אפס תקלות. חלקים זולים.

מומלץ ביותר.

אך חפש אחת מטופלת בדייקנות ויש לך בובה של רכב.

• תוכן חדש...