Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת.

תושב שעלה לארץ בשנות ה- 50, שילם כאן למעלה מ- 30 שנה מיסים וביטוח לאומי, ירד לפני כ- 15 שנה לאירופה ומאז לא חזר (אבל מבקר בקביעות כל שנה).

האם מגיע לו דמי הביטוח הלאומי (כעת הוא בן כ- 80) שישלחו לו לשם או לחש' שיפתח כאן?

אם כן - האם ישולמו רטרואקטיבית על כל השנים בהם לא קיבל?

תודה וחג שמח.

פורסם

כל מקרה לגופו.

כפי שגם כתבתי בעבר, אני מכיר אישית מישהוא שמעולם מ-ע-ו-ל-ם (שכיר/פרילאנסר בשחור) אף פעם אפילו לא פעם אחת שילם ביטוח לאומי (מצב כזה שהיו נגדו הוצאה לפועל ועיקולים ומשפטים) אך מעולם גם לא נמנעה ממנו שום זכות סיעודית וטיפולים כאלו או אחרים.

כן זה מקרה שקצת מראה לנו כמה אנו פראיירים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

שאלה מורכבת

תלוי באיזו מדינה נמצא , והאם היא חתומה על אמנה עם ישראל בקשר לקצבאות

רצוי לפנות ולברר במוסד לביטוח לאומי

במידה וימצא כי מגיע לו יקבל רטרואקטיבי עד ל 4 שנים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

אם הבנתי נכון , הוא רוצה להמשיך לחיות באירופה ולהתחיל לקבל קיצבת זיקנה אחרי 15 שנה שלא שילם ביטוח לאומי ? שישכח מזה. קיצבת הזקנה ניתנת לתושבי ישראל בלבד, אני שמח שביטוח לאומי לא נותן לנצל את הכספים שנועדו לעזור למי שחי כאן וגם כך לא מספיקים אפילו למחייה בסיסית לקשישים.

אם הוא רוצה לחזור ולחיות כאן הואיכול על תקן של תושב חוזר, אבל גם אחרי שיעמוד בכמה תנאים ואחד מהם היא תקופה אכשרה של כמה שנים

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם
השאלה בכותרת.

תושב שעלה לארץ בשנות ה- 50, שילם כאן למעלה מ- 30 שנה מיסים וביטוח לאומי, ירד לפני כ- 15 שנה לאירופה ומאז לא חזר (אבל מבקר בקביעות כל שנה).

האם מגיע לו דמי הביטוח הלאומי (כעת הוא בן כ- 80) שישלחו לו לשם או לחש' שיפתח כאן?

אם כן - האם ישולמו רטרואקטיבית על כל השנים בהם לא קיבל?

תודה וחג שמח.

אם הבנתי נכון , הוא רוצה להמשיך לחיות באירופה ולהתחיל לקבל קיצבת זיקנה אחרי 15 שנה שלא שילם ביטוח לאומי ? שישכח מזה. קיצבת הזקנה ניתנת לתושבי ישראל בלבד, אני שמח שביטוח לאומי לא נותן לנצל את הכספים שנועדו לעזור למי שחי כאן וגם כך לא מספיקים אפילו למחייה בסיסית לקשישים.

אם הוא רוצה לחזור ולחיות כאן הואיכול על תקן של תושב חוזר, אבל גם אחרי שיעמוד בכמה תנאים ואחד מהם היא תקופה אכשרה של כמה שנים

מרטינס

הבן אדם שילם 30 שנה, ירד כאשר יצא לפנסיה בערך , כיום הוא בן 80 ירד לפני 15 שנה כלומר בגיל 65, שהיה אז גיל הפנסיה ,שיותר לא היה צריך לשלם.

אז על מה אתה מתרעם לפני ערב ראש השנה .

בושה.

חוץ מזה שאם הוא מתגורר במדינות מסויימות שיש להם הסכמים עם ישראל הוא זכאי לקבל קצבת זקנה.

בושה למדינה שלא משלמת לזקניה קצבת זקנה שמאפשרת להם מחייה בכבוד.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

במקרה שלי, ברגע שנרשמתי כתושב קבוע במדינה אחרת שלחתי הודעה לביטוח לאומי שאני מעוניין להפסיק לשלם ולא להיות זכאי יותר.

במקרה שלי זה נועד גם להמנע מנושא המיסוי.

מהבנתי המוגבלת בעניין:

אם הוא מעולם לא ביקש להפסיק זכויות ביטוח לאומי למיטב ידיעתי הוא זכאי לקבל כספים במידה והוא נמצא מעל מספר חודשים בשנה ברצף בארץ כל שנה (זה ההסדר של דוד שלי שמתגורר בארופה).

ניתן לקבל כספים רטרו אם עמד בקריטריון של תושב בארץ (כלומר אותם מספר חודשים ברצף).

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

• תוכן חדש...