Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

ברשותי מאזדה לנטיס 98, שלמרות גילה וכמה תקלות כואבות, המזגן היה עד כה אחת המערכות שעבדו לא רבב.

לאחרונה הכנסתי את הרכב למוסך לטיפול ראש מנוע.

שמתי לב שהצינור של המזגן שעובר מקדימה, מעל לרדיאטור, זז ממקומו ממש במעט, מילימטר או שניים, אולי היו צרכים להזיז כדי לפרק את הראש.

מאז יש תופעה כזאת:

- אומנם המזגן מקרר טוב כרגיל, אלא שלאחר זמן נסיעה מסויים, חצי שעה או יותר, אין יותר קירור.

- המפוח ממשיך לעבוד כרגיל.

- כך אני נאלץ להמשיך בנסיעה ללא מזגן (בשלב זה אני כבר מכבה אותו)

- בנסיעה הבאה, נגיד אחרי לפחות 20 דקות חנייה, שוב מתחיל לקרר טוב - ושוב מפסיק אחרי זמן.

פרטים נוספים:

- לא הצלחתי לשים את האצבע על משהו שיכול להסביר את התופעה. הפסקת הקירור לא מלווה בשום אירוע כגון: התאמצות מנוע, חום מנוע, לא שומעים תיקתוק של איזה מפסק, וכדומה.

- התופעה יכולה לקרות בנסיעה בשיא החום בצהריים - וגם בלילה.

- אחרי שהמזגן מפסיק לקרר, פתיחת מיכסה מנוע ובדיקת צנרת המזגן עם היד מראה שהיא מאוד חמה (כשהקירור עובד, היא מאוד קרה).

- למרות שהצנרת חמה, האוויר שיוצא לתוך תא הנוסעים איננו חם. סתם אוויר לא מקורר. (אם מעבירים לחיומם - אז כן יוצא אוויר חם)

- ברגע שהמזגן הפסיק לקרר - הוא כבר לא יחזור לקרר באותה נסיעה. גם אם מכבים את המזגן, ומדליקים אותו אחרי חצי שעה של נסיעה ללא מזגן. רק חנייה מלאה של הרכב ל-20 דקות ויותר מחזירה המזגן לפעולה.

- יש גם נסיעות ארוכות (בערך שעה זה הנסיעות הכי ארוכות שלי) שהמזגן מתפקד ללא כל בעיות. לא מפסיק לקרר והכל טוב ויפה.

האם יכול להיות איזה חיישן שיצא ממקומו? או אולי יותר איזה ביט משוגע במחשב הרכב?

בכל אופן, ברכב כזה אין טעם להשקיע 2,000 ש"ח בתיקן מזגן, רק אם זה משהו קטן.

אודה לעזרתכם

פורסם

המחשב לא קשור לזה.

יש לך קצה חוט, משהו קרה סביב הטיפול בראש המנוע. שווה לפנות למוסך שביצע את הטיפול, אם זה מוסך הוגן, שייקח אחריות.

• תוכן חדש...