Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איך אתה אומר שהם עושים סחורה טובה?

ראית את התחקיר?

בתחקיר בדקו את המשקף הזול ביותר של החברה, נמדדה סטייה של 1% והמומחה העאלק אובייקטיבי אמר שזו סכנה לבריאות.

לא ידוע מי יותר אמינה - בר רפאלי או הכתבה בערוץ 10.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
איך אתה אומר שהם עושים סחורה טובה?

ראית את התחקיר?

32 שנים של לבישת משקפיים ובעלות על 11 זוגות בו זמנית נותנת לי בסיס טוב להשוואה.

אני גם בעצמי בוגר פקולטה לתקשורת המונים, בין היתר.

כך שבניגוד לאחרים אני גם יודע לצרוך טקסטים תקשורתיים בצורה ביקורתית וקצת יותר מתוחכמת מצופה רגיל.

פורסם

זה שיש לך רכב זה לא אומר שאתה יודע לנהוג.

בתור מי שהשווה משקפיים של קרולינה לריבאן, אין מה להשוות.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

רק שבמקרה הזה לך יש רשיון בלבד.

ריי באן, חוץ מדגם אחד מיוצרים מפוליקארבונאט מאותו המפעל בדיוק. הדגמים עם מתכת צבועה סובלים מהתקלפות הציפוי שבא במגע עם זיעה ומתפורר.

מילא היית מביא לי כאן פראדה או שאר מותגים שאשכרא מיוצרים באיטליה ובאמת רמה אחת מעל.

אבל ריי באן, זה היונדאי של משקפי שמש, בזמן שקרולינה למקה היא סוזוקי תוצרת הודו.

זאת בדיוק הבעיה שלך, ההשוואה אמוציונלית לא מבוססת על שום תימוכין אמפירי.

על מה מבוססת הקביעה שאין מה להשוות?

פורסם

אני לא יודע איזה דגם היה של הקרולינה, אחד מהיקרים יותר.

הריבאן היה 3025.

עולם אחר לגמרי, משקף זכוכית ולא פלסטיק.

שמים על העניים ומרגישים את ההבדל.

יש דברים שאי אפשר להסביר במילים וצריך להרגיש.

ממש לא מעניין אותי באיזה מפעל מה מיוצר, יש הבדל בבקרת איכות וזה בטוח.

אצלי אין שום ציפוי מתקלף

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם (נערך)

לפני שמתנפלים על מותג כזה ואחר, יש לי כמה שאלות:

1. האם נבדקו משקפי שמש של מותגים אחרים והם היו 100% או שבדקו רק את של למקה? למה דווקא אותם?

2. האם ייתכן סיכוי שלאדון בסרטון יש אינטרס כל שהוא?

3. כמה זוגות משקפיים של למקה בדקו? רק את הזולים או גם את היקרים? זוג אחד שסוטה, לא מעיד על כולם. צריך מדגם רחב יותר.

מעולם לא עבדתי בחברה ו/או היה לי קשר למותג. מעולם לא רכשתי דגם של קרלינה למקה.

אצלנו בחבורה במקום קרולינה למקה ברלין קוראים לזה קלרה שמחי פתח-תקווה. התחיל כבדיחה והפך ביטוי שגור.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
במחירים המשקפיים היקרים של המותג מדבקה הזאת, ניתן לקנות כבר משקפי בסיס+ של מותגי "אמת" כמו רייבאן וכו'.

ניסיתי קרולינה למקה של חבר (שיש לו גם רייבאן, בנוסף) - והסכמנו שנינו שהרייבאן מרגישות מסננות יותר. מעבר לעובדה שהן פשוט מרגישות איכותיות יותר

מעבר לעובדה שהעין לא מרגישה אם עדשה מסננת יותר או מסננת פחות, מה שמסנן קרינה הוא חומר העדשה, שכן, במשקפי ראיה ״לבנים״(שקופים) יש ציפוי uv400, ואף אחד לא יכול להרגיש אם זה זה קיים או לא, וברגע שאוצו בן אדם שמרכיב משקפי ראיה שקופים יצא לשמש גם הוא יסנוור ממנה אך העדשה תגן עליו מקרינת uv.

מה שאתה וחבר שלך הרגשתם זה צבע העדשה ורמת הכהות שהעדפתם משתנה מאדם לאדם(אפור, ירוק, חום, רמת דרוג, אם העדשה מדורגת או שצבעה מלא יותר). מה שגם הרבה פעמים יכול לגרום לחשוב שx יותר טוב מy הוא המוח, כי מרגישים שאם מותג יקר יותר אז הוא טוב יותר.

בעברי יצא לי לעבוד בחברה מתחרה, והמון פעמים ״הענישו״ אותנו בגלל המחירים, בסופו של דבר בצדק. בארץ נהגו לחשוב ששוק משקפי השמש והראיה הוא קדוש, בגלל המחיר, היום זה ממש לא ככה.

פורסם

כבר הבאתי בעבר את התחקיר מ-60 דקות תוכנית המופת של CBS אודות חברת luxottica שמייצרת כמעט את כל מותגי המשקפיים בעולם.

צפייה נעימה:

פורסם
רק שבמקרה הזה לך יש רשיון בלבד.

ריי באן, חוץ מדגם אחד מיוצרים מפוליקארבונאט מאותו המפעל בדיוק. הדגמים עם מתכת צבועה סובלים מהתקלפות הציפוי שבא במגע עם זיעה ומתפורר.

מילא היית מביא לי כאן פראדה או שאר מותגים שאשכרא מיוצרים באיטליה ובאמת רמה אחת מעל.

אבל ריי באן, זה היונדאי של משקפי שמש, בזמן שקרולינה למקה היא סוזוקי תוצרת הודו.

זאת בדיוק הבעיה שלך, ההשוואה אמוציונלית לא מבוססת על שום תימוכין אמפירי.

על מה מבוססת הקביעה שאין מה להשוות?

מהיכן הבאת את זה?

יש לי כמה זוגות של ריי באן והם כולם תוצרת ארה"ב ממתכת וזכוכית.

שום דבר לא מתקלף (הציפוי חדש כמו ביום שקניתי אותם לפני כמה שנים)

קובי

:-)

פורסם
מהיכן הבאת את זה?

יש לי כמה זוגות של ריי באן והם כולם תוצרת ארה"ב ממתכת וזכוכית.

שום דבר לא מתקלף (הציפוי חדש כמו ביום שקניתי אותם לפני כמה שנים)

צפה בכתבה לא בארצות הברית אלא באיטליה ריי באן נמכרו לחברה האיטלקית.

פורסם

איזה ארה"ב? הם נמכרו לאיטלקים לפני 15 שנה בכלל ומיוצרים באותם מפעלים יחד עם השאר בסין.

רק עדשות חומות וירוקות של אויאטור ששמן 15 משהו הן זכוכית.

עריכה: הבחור מעלי הקדים אותי

פורסם

היו לי בעבר המון זוגות של רייבאן (שכולם נשברו בסוף).

קניתי לפני כחודש זוג ראשון של קרולינה למקה ואלו המשקפיים הראשונות בחיי שנוחות לי על הפנים ולא מציקות (חוץ מהרודי שעכשיו נלבשות בלעדית במילואים ומטווחים).

• תוכן חדש...