Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככה זה. יש מקומות שאת מה שיצור צהוב ושעיר מקיא מורידים באסלה, במקומות אחרים טובלים בזה תפוח לראש השנה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
צר לי להרוס לכל השתיינים בפורום, אבל אלכוהול הוא צואה של חיידקים.

כן, שמעתם נכון. כך מייצרים אלכוהול. החיידקים אוכלים את הסוכר ומחרבנים אלכוהול, כך מייצרים את האלכוהול בבירה שלכם.

לא חיידקים אלא פטריות.

בירה מהחבית איננה איכותית יותר.

בירה מהחבית אינה איכותית יותר אבל בהחלט טעימה יותר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

וליתר דיוק שמרים (שהם סוג של פטריה כמובן).

ופאלו, צר לי לאכזב אבל הם באמת מחרבנים אלכוהול. לא שאכפת לי, כן? זה אחלה קקי ואני ממש בסדר איתו.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
בירה מהחבית אינה איכותית יותר אבל בהחלט טעימה יותר.

זה... אותו הדבר, לא?!

אילו איכויות אחרות יש לבירה?

יותר טעימה, כמו שאנחנו למדים, זה תלוי ברמת התחזוקה של המערכת בפאב...

אבל פעם הבאה שנשתה בירה נעשה מבחן טעימה. מעניין כמה ההבדלים משמעותיים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
וליתר דיוק שמרים (שהם סוג של פטריה כמובן).

ופאלו, צר לי לאכזב אבל הם באמת מחרבנים אלכוהול. לא שאכפת לי, כן? זה אחלה קקי ואני ממש בסדר איתו.

אף צמח לא מחרבן.

אולי תלך לחפש אחד מדבר, הוא יסביר לך למה...

פורסם
זה... אותו הדבר, לא?!

אילו איכויות אחרות יש לבירה?

יותר טעימה, כמו שאנחנו למדים, זה תלוי ברמת התחזוקה של המערכת בפאב....

למצב תחזוקת המערכת בהחלט יש השפעה גדולה מאוד על הטעם אבל בהנחה שמדובר במערכת מתוחזקת היטב, זה ההסבר שקיבלתי מגולדסטאר כששאלתי למה הטעם של בקבוק וחבית לא זהה:

בא נעזוב לרגע בירה, נדבר על חלב.

חלב רגיל וחלב עמיד זה בדיוק אותו מוצר, רק שהעמיד עובר הליך חימום הרבה יותר אינטנסיבי (עיקור ולא פיסטור).

ההבדל בטעם הוא מטורף וזה כאמור אך ורק משינוי הטמפ של הנוזל.

בבירה אין ממש הליך עיקור/ פיסטור אבל בהחלט יש הליך סטריליזציה של המיכל והכנסה של 200-330CC נוזל לתוך בקבוק זכוכית רותח משפיע על הנוזל הרבה יותר מאשר הכנסת 250ליטר של נוזל לחבית אלומניום דקיקה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל את ה"איכות" מרגישים רק בטעם, כך שזה בעצם אותו דבר.

אף צמח לא מחרבן.

אם כבר, צמחים מחרבנים רק דברים טובים, כמו חמצן. מאחר וחירבון זה מונח שלילי, אי אפשר לייחס אותו לתופעות חיוביות כמו חמצן ואלכוהול. כלומר, צמחים לא מחרבנים.

חוץ מזה המורה בכיתה ד' אמרה פעם שפטרייה זה לא צמח אלא יש להן קטגוריה משל עצמן. שיהיה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
למצב תחזוקת המערכת בהחלט יש השפעה גדולה מאוד על הטעם אבל בהנחה שמדובר במערכת מתוחזקת היטב, זה ההסבר שקיבלתי מגולדסטאר כששאלתי למה הטעם של בקבוק וחבית לא זהה:

אני לא מבין בבירה (רק יודע שהכי טעים זה מרצו טריפל ובירה בטעם פירות זה לכוסיות), אבל הייתי פעם בטעימה של פיין שמקרים, ואמרו שאין הבדל איכות עקרוני, כי אין הבדל בתהליך הייצור.

פורסם
חוץ מזה המורה בכיתה ד' אמרה פעם שפטרייה זה לא צמח אלא יש להן קטגוריה משל עצמן. שיהיה.

ביולוגית, זה נכון.

אבל גם פטריות לא מחרבנות.

כל אחד מאיתנו צריך לדעת, כי הגוף שלנו, כולל העור, מלא בהן.

פורסם
מערכת מזיגה חייבת לעבור סניטציה של טכנאי אחת לשבועיים, מקומות שלא מקפידים ומזניחים מקבלים טעמי לוואי של שמרים במערכת.

מקרה קיצוני מעיד על זמן רב ללא דטרגנט.

סוף חבית מתאפיין בטעם שטוח וגיזוז נמוך של הבירה וחבית שעומדת מחוברת ללא קירור תרגיש חמוצה.

זכור לי ששתית באחד הבארים ששוכנים על הטיילת בבת-ים ובאמת לבירה היה טעם הרבה יותר טוב !!! אחרי ששאלתי את בעלת המקום "איך זה ככה?" אז היא הסבירה לי את הנושא שמערכת המזיגה אצלה מטופלת באופן פנאטי !!

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

לא יודע אם "מחברנים" זה מדויק, אבל כן, בהחלט שמרים זה אורגניזם חי. לא רואה בעיה עם זה, אבל זה כבר עזר לי להטריל מישהי צמחונית, שחיה בעיקר על בצק מכ הסוגים.

אגב, כן יש הבדל בין חבית ובקבוק. תהליכי התסיסה לא זהים לחלוטין, ונעשים בכלים שונים. לכן גם הטעם יכול להיות שונה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

זהים, זהים. הכל במיכלי נירוסטנ/נחושת. ההבדל הוא בפיסטור בגדול. כדי שבירה בבקבוק "תחזיק" יותר על המדף. בשביל זה הטעם כמעט ולא משתנה כי הורגים אורגניזמים חיים בפסטור בזק (120 מעלות למספר שניות, אם אני זוכר נכון, מקביל להקפאת בזק כדי לא לפרק מולקלות טעם/ארומה וכדי לשמר מקס' טריות). הטענה ביחס לאיכותה לש בירה בחבית מיוחס הרבה פעמים לצורת הכוס ואיך שהבירה נמזגת לתוך הלוע כדי שתגע במרכזי טעם שונים.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...