Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעוניין לעשות טיפול דיטיילינג לרכב חדש אצל בעל מקצוע, ולהמשיך בתדירות קבועה.

המטרה היא רק לשמור על הצבע ולא מעבר (לא מחפש שהאוטו ינצנץ).

מה כדאי לעשות, באיזו תדירות, וכמה בערך זה צריך לעלות?

פורסם

אוטם צבע או ווקס איכותי אחת לכמה חודשים, לא לשטוף בסתם מכוני שטיפה אלא במקומות ששוטפים בצורה טובה (אין הרבה כאלה בארצנו).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אם אתה רוצה לשמור על הצבע כמו שצריך, עדיף שתשטוף את הרכב בעצמך, עם המוצרים הנכונים, ובטכניקה נכונה. זה הבסיס להכל.

מה עומד מאחורי זה? כשהרכב בחוץ הוא באופן טבעי אוסף לחיקו אבק, חול, לשלשת ציפורים וכו'. כשבאים להסיר את הלכלוך, שימוש בטכניקה לא נכונה ובמוצרים נחותים יגרמו לכך שכל אותם מזהמים ישתפשפו על פני הצבע בתהליך הניקיון ויגרמו לשריטות מיקרוסקופיות הנקראות Swirls. עם הזמן, ככל שמצטברים יותר ויותר סווירלים, הצבע הופך דהוי יותר (חשוב להדגיש כאן, כשאני כותב "צבע" אני מתכוון לשכבת הלכה, או ה-Clear Coat, שנמצאת מעל שכבת הצבע של הרכב ושומרת עליו מפני קרני ה-UV וגם מעניקה לו ברק. כאשר הלכה גדושה בשריטות מיקרוסקופיות הברק נעלם והצבע מקבל מראה דהוי).

בשטיפה נכונה של הרכב, כמות הסווירלים מצטמצמת דרמטית, והם גם בד"כ הרבה הרבה יותר קלים כך שצבע הרכב נותר במצב בריא ומבריק.

במקביל, אחת לכמה חודשים מומלץ להוסיף שכבת הגנה לרכב, וקס או אוטם - נוכחות השכבה מצמצמת משמעותית את כמות המזהמים הנצמדים לצבע, וכך בבואך לשטוף אתה מראש מקטין את הסיכון ליצירת סווירלים חדשים. כמו כן בגלל שהשכבה היא הידרופובית, המים מתנדפים יותר בקלות ומלאכת ייבוש האוטו קלה יותר (וכך מקטין את הסיכוי להיווצרות כתמי מים). היום יש גם אופציה במקום הווקס או האוטם לשים שכבת coating - אותו רעיון כמו הוקס והאוטם רק שמדובר בהגנה ארוכת טווח (ברמת השנים).

סליחה אם חפרתי.

בהצלחה ותהנה מהרכב!

פורסם

^^ מה שהוא אמר.

רוצה לשמור על הצבע? דבר ראשון זה שטיפה נכונה. כל דבר אחר זה בונוס.

חושב על טיפול ראשון גדול אצל דיטיילר ואז רק תחזוקה? יש ציפויים קבועים (כל מיני, תעשה חיפוש בפורום), יעלה 2000-4000 ש"ח (תלוי בעבודה) ואחרי זה רק שטיפות כל שבוע- שבועיים- שלושה. בלי וקסים ובלי אוטמים ובלי פוליש ובלי כלום. רק שטיפה נכונה.

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אני לא מתכוון לשטוף את הרכב לבד... אבל לא במכונת שטיפה, אלא מקום ששוטף ידני.

עדיף במקרה כזה לעשות ציפוי קרמי פעם בשנתיים, או לשלם למישהו שיעשה אוטם צבע פעם בחצי שנה?

פורסם

רוב השטיפות הידניות יותר גרועות מהמכונה. רובם שוטפים עם סמרטוט או כפפה (שנראת כמו הפרצוף שלהם) שהם מרימים מהרצפה ואולי עושים טובה שמנערים.

תבדוק טוב איך בדיוק שוטפים

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

אתה עדין, לרוב שוטפים עם מטאטא וסבון כלים/מסיר שומנים/זבל אחר.

אני מאמין שפה ושם יש מקומות סבירים, לעת עתה היחידים שראיתי ששוטפים בלי לעשות נזקים הם SWISSVAX בקניון רמת אביב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כמו שכתבו לפניי, רוב מוחלט של המקומות שעושים שטיפה ידנית יעשו לצבע שלך לא פחות נזק.

גם אם תלך לדיטיילר שיחליף לך אוטם כל כמה חודשים, או ציפוי פעם בשנתיים - זה לא פיתרון קסם, אלו פתרונות שנועדו להקל עליך בתחזוקת הצבע. אם לא תשטוף את האוטו, מצב הצבע יכול להידרדר מאד. אם לדוגמה לשלשלת ציפורים מצאה את דרכה לרכב ונתת לה להתייבש חצי שנה על האוטו (גם הרבה פחות) - אין וקס, אוטם או ציפוי שיעמדו בדרכה לחלחל לצבע ולעשות לך כתמים מבאסים.

אתה יכול למצוא דיטיילר קרוב אליך ולסכם איתו על שטיפה קבועה פעם בשבוע-שבועיים אם אתה מעוניין (או פעם בכמה זמן שנראה לך).

פורסם

בואו נעזוב כרגע את עניין השטיפה.

ההתלבטות עכשיו היא בין אוטם לבין ציפוי.

לפי מה שאני מבין, יש לי עכשיו יתרון בגלל שהרכב חדש - לא צריך פוליש ואפשר ישר פלסטלינה וציפוי.

אז עדיף להשקיע וללכת על זה, או להסתפק באוטם?

פורסם

זה לא בדיוק נכון גם הרכב שלי יצא מחברה לפני שנה בערך עדין היה מספר נקודות שעשיתי לו פוליש עדין ,ושוב הציפוי לא מספיק חזק נגד כול דבר.

הנקודה היא מה אתה מחפש

פורסם

לרוב, ראיתי מקרים של היווצרות סרווילים ב"הכנה למסירה" כתוצאה משטיפה לא נכונה.

צריך להעביר את הקו בין לבצע פוליש עדין ואז לשמר את המצב הקיים, או לחיות עם התוצאה ולעבוד עם חומרים בעלי יכולות מיסוך שיתנו את המראה המבוקש מבלי להכנס לפרוייקטים.

M-TECH E46

פורסם

הרכב חדש לגמרי (קיבלנו אותו לפני 3 ימים).

אני מחפש לתת הגנה לצבע בצורה פשוטה ויעילה.

לא מעוניין בתהליכים מסובכים ויקרים מאוד, ולא מחפש שהמראה

של הרכב ישתפר (ינצנץ ויהיה מלא ברק), אלא רק שיישמר.

• תוכן חדש...