Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה שאני מתערב אך ברצוני לשאול מה ההבדל בין 10W40 לבין 5W40 ואיזה שמן מומלץ משניהם? האם שני השמנים האלה יכולים להיות גם חצי סינטטים וגם סינטטים מלאים?

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בדרך כלל שמן 10W40 הוא "חצי סינטטי" בעוד 5W40 הוא "סינטטי מלא". יש גם יוצאים מין הכלל אבל רוב השמנים בשוק הם בתצורה הזו.

מה מומלץ? מה שכתב היצרן בספר שלו. שמן סינטטי מלא יהיה עדיף ברוב המקרים על פני חצי או מינרלי. יש להקפיד גם על התקן הנדרש משמן המנוע, גם זה רשום בספר הרכב ועל המיכל אותו אתה מעוניין לרכוש.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה רבה על התשובה שלכם חברים . בעוד כחצי שנה נגמרת לי האחריות של הרכב ואני רוצה למלא שמן elf 5w40 ולא את השמן מנוע פז שקרסו אוהבים למלא במקום . עם כל הכבוד לפז אני לא סומך עליהם .

פורסם
שים שמן 15W -40 או 10W-40 של LM מתוסף ( האריזה האפורה ) לא לגעת באריזה הצהובה 4 ליטר ממלאים את השמן בארץ . שמן מקורי של LM מגיע באריזה של 5 ליטר ואחד ליטר בלבד .

סליחה על הבורות, לא הבנתי מה הבעיה ב- LM הצהוב?

רועי

פורסם
איתמר רק מוסיף זה תלוי בצריכת השמן של הרכב הספציפי.

לכן רשמתי "ברוב המקרים". במקרה כמו של פותח השרשור עדיף להשתמש בשמן מינרלי או חצי סינטטי כדי להפחית את צריכת השמן.

liberfarb, אין שום בעייה עם שמנים של פז.

רועי, ה LM הצהוב נכשל בבדיקת מעבדה שנערכה מטעם עיתון מסויים לפני כמה שנים. מאז יש עליו חרושת שמועות, מזוייף, מיוצר בשטחים, שמן ממוחזר וכו' וכו'.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

האם באמת יש טעם לשים ברכב שלי שמן בסכום של 130 שח?

אני מבין ששמן לליקי מולי איכותי אבל סכום כזה למינראלי נשמע לי אבסורד.

אפשר לקבל המלצה לשמן טוב וזול אני ראיתי כל מיני יצרנים מוזרים בלוד כמו סי הורס(סוס ים) ואני לא רוצה דלקול.

פורסם

תגיד יונתן אתה בכלל קורא מה שכותבים לך? :roll:

פורסם

תקרא שוב את מה שרשמתי, כתבתי בפירוש מה מומלץ לשים במנוע.

liberfarb כדי לפשט את העניינים, אפשר להקביל את שמן המנוע ל"מתכון". אם פז מצהירים ששמן מנוע X עומד בתקן ספציפי אז אני מאמין להם. אני רוצה להאמין שהיה דין ודברים בין קרסו לבין רנו לגבי אישור שימוש בשמנים מתוצרת פז ברכבים. זה אולי לא השמן הטוב בעולם (ואגב, אני עדיין לא מצאתי את השמן הטוב בעולם, כנראה כי אין כזה) אבל העדויות מהשטח מדברות ולא נרשמות תקלות מיוחדות ברכבים המטופלים בקרסו. יש עדויות למנועים שעברו מאות אלפי קילומטרים בלי בעיות, זו כנראה תעודת הביטוח הטובה ביותר.

אגב, אל תתפתה לחשוב שהשמן של ELF הוא-הוא השמן המומלץ והטוב ביותר לרנו. יש לא מעט שיתופי פעולה מסחריים בין יצרניות השמנים ליצרניות הרכב, כולל בעלויות או חברות-בת כאלה ואחרות.

איתמר

פורסם
ליונדאי לנטרה 1800 עם 279 אלף ק"מ הרכב צורך הרבה שמן הומלץ לי ע"י אורן שירותי רכב לחזור ל10W-40.

אשמח לקבל המלצה לשמן איכותי הבנתי שישנם שמנים עם תוספים כגון GM או LM משהו בסגנון אשמח לפרטים ממביני עניין.

מה הצריכת שמן שלך?

• תוכן חדש...