Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום!

אתם מכירים את החברות האלה שעוזרות לכם לקבל החזר מס?

בדקתי בסימולטור של מס הכנסה ומסתבר שמגיע לי החזר מכובד למדי.

פניתי לכמה חברות כאלה ויועצי מס שונים, והם לוקחים עמלה של איזה 20% + מע"מ.

זה כמעט רבע מהסכום!

אז החלטתי שאני רוצה להגיש למס הכנסה את הטפסים בעצמי (6 שנים אחורה )

מה דעתכם? האם זה כדאי?

אני לא רוצה לעשות טעות, וחוץ מזה שאני רווק ושכיר יש לי איזה מורכבות קטנה עם מעסיק שתבעתי וקיבלתי משכורת רטרואקטיבית.

הסכומים שהאנשים האלה גובים זה פשוט גזל! הרי כבר אספתי את כל המסמכים בשביל למלא בסימולטור. אני רק חושש לעשות טעות בטופס 135 וכל הטפסים הנלווים...

מה דעתכם? להגיש בעצמי?

פורסם

כן מכירים

תריץ חיפוש (לפחות על השם שלי) דיברו (גם דיברתי) על זה הרבה

בקצרה, לא צריך חברות ולא צריך להדפיס כלום.

גש לפקיד המודיעין שבמס הכנסה, הוא כבר על המקום יוכל לברר לך אם כדאי לך או לא וגם יסייע לך במילוי הטפסים שעל כל גודלם לא נדרשים יותר מכמה פרטים בודדים וחתימה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

1. אילו מסמכים צריך לאסוף?

2. האם חייב שיהיה ברשותי תלוש מכל חודש 7 שנים אחורה?

3. במידה וחסר לי תלוש או טופס כלשהו שהמעסיק נתן בזמנו אבל הלך לאיבוד. האם המעסיק חייב לספק לי את הטופס שוב?

פורסם
1. אילו מסמכים צריך לאסוף?

2. האם חייב שיהיה ברשותי תלוש מכל חודש 7 שנים אחורה?

3. במידה וחסר לי תלוש או טופס כלשהו שהמעסיק נתן בזמנו אבל הלך לאיבוד. האם המעסיק חייב לספק לי את הטופס שוב?

טופס 106 מהמעסיק בסיום כל שנה מספיק במקום תלושי משכורת. יש בו את כל הפרטים שמס הכנסה צריך.

המעסיק חייב להוציא לך טופס כזה עבור כל שנה, ואם עזבת את מקום העבודה אז חייב להוציא לך טופס 161.

פורסם

רק טפסי 106 (אצלי לא הסכימו לשמוע על שום תלוש)

צילום צק מבוטל וכל מסמך אשר מזכה אותך בהחזר מס (ביטוח מנהלים, פנסיה, תרומות וכו׳)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בנוסף אם אתה נשוי, אתה צריך להגיש גם את ה 106 של אשתך, וגם את המסמכים המזכים שלה(גמל, מנהלים וכד'),

ואם היא היתה בחופשת לידה בשנים האלה, אז גם אישורים מביטוח לאומי לגבי זה.

בגדול אין לך מה לחשוש מלהגיש לבד. זה לא כזו פרוצדורה מסובכת, וכמו שציינו כאן, יחסית מס הכנסה ידידותיים

בנושא הזה כלפי האזרח, ולא מקשים יותר מידי.

• תוכן חדש...