Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי רכב סיאט איביזה ספורט מנוע 1400 ואני רוצה לשאול לגבי שיפורים חוקים, כי אני לא מבין ממש;

למשל להחליף למנרות קסנון, שאלתי בחברה ואמרו לי שזה עולה 5 אלף שקל לא כולל עבודה.

להנמיך תרכב (את הרכב) גם הבנתי שקוראים לזה קיט.

שיהיה רעש חמוד לאוטו כמו של אגזוז לחץ. פגשתי איזה מישהו והוא אמר לי שאפשר להחליף תצנרת (את הצנרת) ושזה חוקי כי חבר שלו עשה וגם זה נותן רעש בקטנה בנאדם (בנאדם?). לפני זה שאלתי מישהו שמתעסק עם אגזוזים והוא אמר לי שאגזוז לחץ לא כדאי לי כי זה לא עובר טסט וגם לא חוקי , וגם להוסיף לאוטו שמעבירים הילוך יהיה רעש כמו של האימפרזה של ניטרוס הכוונה וגם אם אפשר להוסיף טורבו,פורק לחץ ,פילטר פתוח מה הדברים האלה נותנים ? אני אשמח לעזרה ממכם בנושא ואיזה שיפורים יש עוד שהם חוקים שאתם יכולים להמליץ לי עליהם ?

התחלתי לתקן והתייאשתי באמצע

פורסם

למה לפרסם את אותה ההודעה בשלושה פורומים שונים?!

בקיצור, אין שום דבר ספורטיבי בסיאט איביזה 1.4 אטמוספרית עם 85 כ"ס.

זה שהיא נקראת ספורט זה רק כדי למשוך קונים צעירים וכנראה שזה עובד להם.

אתה לא יכול "להוסיף" טורבו ובטח שלא פורק לחץ.

אין לי מושג מה זה האימפרזה של ניטרוס אבל נראה לי שאתה רואה יותר מדי סרטים.

פילטר פתוח אפשרי להתקין אבל זה לא יתן לך כלום ורק יגרע מביצועי המנוע.

רוצה סאונד נחמד, תחליף דוד אחורי לדוד ספורטיבי בעלות של כמה אלפים וזה הכל.

פורסם

שאלת גם לגבי חוקיות, אז שתדע שגם קסנון וגם הנמכה לרכב אינם שינויים חוקיים.

קסנון זה חוקי רק אם הרכב הגיע עם הקסנון מהמפעל. יש קיטים של הסבה לקסנון, לא עולים הרבה, אבל כאמור הם לא חוקיים.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

כל מה שנאמר לך כאן נכון, מדובר ברכב שהוא ממש לא פלטפורמה לשיפורים.

כמוכן לפי נוסח ההודעה אין לך ניסיון וידע, וזה בסדר גמור אתה במקום הנכון כדי ללמוד, כולנו היינו שם.

העצה שלי, תהנה מהרכב כמו שהוא, שמור עליו מבחינה פנימית וחיצונית (יש פורום דיטיילינג שופה מידע כאן), תמצה את הרכב, תלמד אותו, תקרא בפורומים למד מהם ותאגור מידע.

זכור כי השיפור הכי טוב שתעשה זה שתמקצע את יכוליות הנהיגה שלך, תאמין לי ישנם אנשים שיכולים להוציא הרבה יותר מקורולה אם יכולות נהיגה נכונות מול אחרים עם GTI משופרים שאין להם את הניסיון האמור, קח קורסים לנהיגה מתקדמת זו עלות תועלת הכי טובה שתוכל לקבל בתחום הרכב.

לאחר מכן שכבר יגיע ניסיון וידע תוכל לרכוש רכב מתאים ולהיכנס לעולם שיפורים באם תחפוץ בכך.

גם אז צריך לקחת בחשבון, שלא משפרים את הרכב על ההתחלה, תחילה לומדים את הרכב טוב טוב כשהוא סטוק ועל בסיס זה מתחילים להיתקדם לאט ובטוח.

בהצלחה חבר וסע בדרכים טובות.

פורסם

אולי אני לא תורם כאן, אבל אני לא הבנתי משפט אחד מכל מה שהוא כתב (כנראה כי כל מה שהוא כתב זה בעצם משפט אחד).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

דייב 1989,

קשה להבין מה אתה כותב. כתוב עם סימני פיסוק ותהיה מעט יותר ברור.

שום שיפור אינו חוקי בישראל. מותר להתקין רק חלקים תחליפים סיניים באיכות נמוכה יתר.

אולי גם תתחיל בלכתוב מה התקציב שלך לכל השיפורים שזרקת בהודעה הראשונה שלך.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אווקי הבנתי אותכם חברים מצטער שלא הייתי ברור אבל אני יודע שכול רכב אפשר לשפר כמו שמישהו לוקח הונדה סיויק ושם לה המנחכה קסנון ורעש ויש עוד כמה דוגמאות שרואים בארץ אז לגבי השיפורים אני יתחיל במשהו אחד שיהיה לרכב סאונד של ספורט להחליף דוד הבנתי אבל זה חוקי לעשות את זה כי מה שחשוב לי זה לעבור עם זה טסט ודוד הכוונה שזה צנרת? ולגבי התקציב שלי אני רוצה לשמוע מחירים אני מוכן להשקיע כרגע תקציב של 2000 שקל בתור התחלה

פורסם

כמו שאמרתי,

יש סיכוי שלא תעבור טסט או בוחן עם דוד פתוח.

ושוב, כתוב עם סימני פיסוק!

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

כמעט (אם לא) כל השיפורים לא חוקיים במדינה. ככה שאם כברת חשבת לשפר, ואתה מפחד מלא לעבור טסט, כדאי שתרד מהעניין או תמצא דרך לעבור עם פרוטקציה/קומבינה.

לגבי השיפורים עצמם, כמו שכבר אמרו (ובאמת שאני כבר טוחן מים), אבל השיפור הכי טוב זה לשפר את הידע שלך על הרכב ולהגיע להבנה עמוקה שלו.

אם וכאשר תגיע לרמה הזאת, ובכל זאת תרצה לשפר את הרכב שלך, כדאי שתכין מספר אלפים טובים. (בשביל הסאונד - דוד אחורי (לפחות) יעלה מספר אלפים, הנמכה - במידה ומשהו איכותי ולא סיני - עוד כמה כאלה.)

השאלה שעולה היא, האם באמת שווה לעבור את כל המאמץ הזה בשביל לשפר את הרכב הנוכחי ולא למכור אותו ולקנות בסיס טוב יותר?

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

אצלי כואב לחזור למאזדה 3 גם אחרי שאני נוהג על סוס רתום לכרכרה.

• תוכן חדש...