Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות רכב ראשון 10-20K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. אני בן 24 ולא מזמן עברתי טסט. חשבתי בתור התחלה לקנות משהו בקטנה בתור רכב ראשון

האמת שאין לי מושג כל כך ברכבים אבל מבדיקות עם חברים והרבה קריאה בפורום הגעתי לשניה רכבים שעניינו אותי, אם אתם חושבים שיש לכם אחרים להציע שלדעתכם עדיפים, אני אשמח לשמוע.

הצרכים שלי הם ככה: נסיעות קצרות לרוב, חסכוני בדלק ובחלפים. כמובן שאמין. חברים אמרו שרכב יפני מומלץ לקנות. ב

חשבתי על סוזוקי בלנו, ממש נדלקתי עליו כל מה שאני מחפש יש בו בגדול. הקטע שהשנתון מפחיד [1999-2001].

עוד רכב שחשבתי עליו הוא יונדאי גטס שגם הרבה המליצו לי עליו

ממש אשמח לעזרה, תודה רבה רבה רבה

פורסם (נערך)

בלנו רכב מצוין - הכוונה זול לאחזקה ולא רואה הרבה מוסך, זה רכב בשביל להגיע מנקודה לנקודה - אל תצפה ליופי או אופי או ביצועים.

אין מה לדאוג לגבי השנתון - הסיוט מתחיל שהרכב בן 20+ וצריך לעשות טסט פעמיים בשנה,יש לך עוד זמן, חשוב איך הרכב מטופל וכמה ק"מ עבר, חפש רכב יד נמוכה עם ק"מ נמוך

תנסה לחפש גם קורולה שנת 98-2002.

לא ממליץ ללכת על גטס רכב שזולל המון דלק במיוחד בשנים עד 2005, מכוער, לא נוח ופשוט כמו עגלה

עריכה אחרונה על ידי A900

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם (נערך)
בלנו רכב מצוין - הכוונה זול לאחזקה ולא רואה הרבה מוסך - אל תצפה ליופי או אופי או ביצועים.

אין מה לדאוג לגבי השנתון, חשוב איך הרכב מטופל וכמה ק"מ עבר, חפש רכב יד נמוכה עם ק"מ נמוך

תנסה לחפש גם קורולה שנת 98-2002.

לא ממליץ ללכת על גטס רכב שזולל המון דלק במיוחד בשנים עד 2005, מכוער, לא נוח ופשוט כמו עגלה

לא מצפה ליופי או ביצועים יותר מדי אבל נסיעות ארוכות פה ושם הוא יסחוב? למשל נסיעה מקריית אונו לירושלים פעם בכמה חודשים?

והקורולה עדיף על בלנו?

מה לדעתך עדיף בלנו שנתון 2002 על גטס 2008? [בהנחה ששניהם קילומטראז' סביר ויד שניה שמורות]

עריכה אחרונה על ידי hai60
פורסם (נערך)
לא מצפה ליופי או ביצועים יותר מדי אבל נסיעות ארוכות פה ושם הוא יסחוב? למשל נסיעה מקריית אונו לירושלים פעם בכמה חודשים?

והקורולה עדיף על בלנו?

מה לדעתך עדיף בלנו שנתון 2002 על גטס 2008? [בהנחה ששניהם קילומטראז' סביר ויד שניה ושמורות]

כן, קורולה עדיף רכב מעולה שלא רואה מוסך ונוח ואם הרכב תקין למה שלא יסחוב?

אני אישית הייתי מעדיף בלנו או קורולה מודל 2002 עם ק"מ נמוך על גטס 2008 וגם פחות ירידת ערך.

את האמת שאם הייתי מחפש אוטו משעמם בשביל להגיע מנקודה לנקודה הייתי הולך רק על קורולה, הייתי מחפש בסבלנות אוטו שמור.

עריכה אחרונה על ידי A900

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

פורסם

ואתה מוכן להתחייב שהרכב שלו לא יראה מוסך? קצת יומרני הייתי אומר המשפט שלך.

בכזה תקציב הייתי הולך על הגטס כמו שרשמת,מאוד אמינה,אחזקה זולה,חפש ברמות איבזור GLS/GLX/GLI.

אם זה ידני יש גם את פיאט פנדה,מאוד מאוד חיסכונית וגם אחזקה זולה.

פיאט גרנדה פונטו,בטיחותית,מרווחת יותר וגם חיסכונית פה כדאי לחפש את ה1.4 ידנית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני עם יוליאן, ואני לא מבין בשביל מה רכב ראשון צריך להיות רכב משפחתי, A900 - אתה מדבר על הגטס בזמן שאתה רוצה לקנות ויואנט. :roll:

חוץ מזה, זה לא שהקורולה או הבלנו הן שיא הנוחות, גם להן בדיוק כמו לגטס אין שום יומרות מיוחדות, רכבים שיובילו אותך מA לB וזהו.

אם ידני בא בחשבון, אתה יכול למצוא את הגטס עם מנוע 1.35, שהוא אמנם יותר חלש מה1.4 ששווק החל מ2006 וגם פחות חסכוני, אבל עם גיר ידני צריכת הדלק תהיה סבירה.

לגטס יש יתרון של תחזוקה זולה, ומדובר ברכב אמין ששורד אפילו בצבא בלי בעיות.

אם התקציב שלך יותר לכיוון 20 אלף ש"ח, תוכל גם למצוא את הגטס עם מנוע 1.6, שהוא חזק יותר מה1.35, או לחרוג מעט ולקבל את ה1.4 החדש שחסכוני יותר וחזק יותר מה1.35.

שים לב לנושא רמות הגימור כפי שיוליאן ציין כאן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
אני עם יוליאן, ואני לא מבין בשביל מה רכב ראשון צריך להיות רכב משפחתי, A900 - אתה מדבר על הגטס בזמן שאתה רוצה לקנות ויואנט. :roll:

חוץ מזה, זה לא שהקורולה או הבלנו הן שיא הנוחות, גם להן בדיוק כמו לגטס אין שום יומרות מיוחדות, רכבים שיובילו אותך מA לB וזהו.

אם ידני בא בחשבון, אתה יכול למצוא את הגטס עם מנוע 1.35, שהוא אמנם יותר חלש מה1.4 ששווק החל מ2006 וגם פחות חסכוני, אבל עם גיר ידני צריכת הדלק תהיה סבירה.

לגטס יש יתרון של תחזוקה זולה, ומדובר ברכב אמין ששורד אפילו בצבא בלי בעיות.

אם התקציב שלך יותר לכיוון 20 אלף ש"ח, תוכל גם למצוא את הגטס עם מנוע 1.6, שהוא חזק יותר מה1.35, או לחרוג מעט ולקבל את ה1.4 החדש שחסכוני יותר וחזק יותר מה1.35.

שים לב לנושא רמות הגימור כפי שיוליאן ציין כאן.

יצא לי לנוהג בשלושת המכוניות, יצא לי לנהוג בגטס 2005 1400, אני חייב לציין שזה האוטו הגרוע הנהגתי בו איי פעם ! ונהגתי בהרבה גרוטאות.

בנוסף הגטס שותה המון דלק ! יותר מטויוטה או בלנו

ולגבי הווינאנט ציינתי בכמה כסף אני הולך לקנות אותה (5000 שקל) ולאיזה מטרה ולזמן קצר, כמובן שאם הייתי מוצא קורולה 98' עם ק"מ סביר הייתי לוקח בלי לחשוב פעמים

עריכה אחרונה על ידי A900

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

פורסם

הייתה לי גטס 2008, זה לא רכב מהנה, אבל רכב לא פחות אמין מקורולה וזול לתחזוקה.

עושה את העבודה ומוביל אותך מA לB בלי בעיות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

זה לא שקורולה עושה צריכה של דיזל.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אתה לא מתכוון לעשות הרבה קילומטרים בשנה, ז"א 10-11K ק"מ ומטה אז ההפרשים בצריכת דלק בין הרכבים יהיו מינוריים, לא יותר ממאה שקלים לחודש, לכן במצב כזה הכי חשוב לקחת רכב אמין.

את הגטס בתקציב כזה תוכל לרכוש שנתון מתקדם, 2006 ולא גרוטאה שנמצאת 14 שנה על הכביש.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

מכל הרכבים:גטס,קורולה ובלנו.

בלנו הכי חסכונית ופה נגמרים היתרונות שלה כאחד שמחזיק באחד כזאת אגיד לך האמת.

לרכב יש חלפים מקוריים יחסית זולים במידה ואם יש קצת חוש מכני אז גם התחזוקה זולה מאוד אם לא,תצטרך להיפרד כל טיפול קטן מ300 עד 400 שקל.

בכללי אם יש לך 20 אלף עדיף לקנות משהו חדש יותר(פונטו ספייס,גטס וכו').

פורסם

לאחר ניסיון של 6 שנים עם פונטו, מומלץ מאוד. עזוב אותך סטיגמות של ישראלים, הרכב כמעט ללא תקלות, חסכוני בדלק, אחזקה זולה, נעים ונוח לנסיעות גם לארוכות.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

ממליץ לך לקרוא את המדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי.

יעזור לך המון. גטס/פונטו ספייס/פיג'ו 206 ידנית/סיאט איביזה/קורדובה ידניות שטופלו כראוי יספקו אמינות טובה (כל רכב שלא טופל כראוי יבקר במוסך הרבה, מקווה שהבנת אותי).

פורסם

ה1.35 פחות חיסכונית, 1.6 וה1.4 דומות בערך אבל ה1.6 עדיפה.

• תוכן חדש...