Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש אצלי בבית דיסקים 260 ממ 12 ממ.

מהרכב הקודם, אם הם יתאימו?

אין לי בעיה לרכוש זוג המתאים להוראות היצרן.

פורסם
ולך יש הסבר ? כלומר לדוד גוגל.

אם מצאת מידע טכני אמין בנושא ולא קישקושי אינטרנט של אנשים שחושבים שזה בסדר להתקין דיסק בקוטר גדול מזה שמומלץ על-ידי הייצרן אנא בבקשה ממך שתף אותנו בלינק.

אתה יודע מה? אני מוכן להרים את הכפפה ולנסות לנהל אתך דיון תיאורטי - מתוך תקווה שיהיה ענייני ונטול טרולינג - על העניין:

1. עובי הדיסק - להבנתי הדיסק יכול להיות מעט עבה יותר מהמידות שהיצרן נקב בהם, כל עוד עובי הדיסק לא מונע מעוקצי רפידות חדשות לשבת בצורה טובה על אוכף הבלם וכמובן כל עוד הקליפר נפתח ומסוגל להכיל את התוספת.

נימוק - עובי הדיסק כמו גם עובי הרפידות משתנים במהלך השימוש בבלמים, כך שבלם פועל היטב כל עוד יש לרפידה חומר בילום וכל עוד הדיסק לא ירד מתחת לעובי מינימום.

2. קוטר הבלם - טווח הקוטר מוגבל בין שני הגבולות הבאים: אסור שהוא ירד אל סף ממנו לא כל חומר הבילום של הרפידה ייגע בדיסק ואסור שהוא יעבור קוטר שיגרום לו לגעת באוכף הבלם או בקליפר (גם זו מידת מקסימום כי צריך להשאיר מרווח למיני עיוותי שייווצרו במהלך השימוש).

ככול שיש לדיסק יותר חומר (עובי וקוטר) כך אגירת החום שלו בבלימה תהיה טובה יותר ועמידותו לעיוותי חום כמו גם פיזור חום לאוויר - גבוהים יותר.

מאידך - לדיסק כבד יהיה חיסרון של הגדלת המשקל הבלתי מוקפץ של הגלגל, אבל זה זניח למדי כי גם כשמחליפים חישוק לאחר משנים את המשקל הלא מוקפץ.

אתה מוזמן להגיב - אנא באופן ענייני.

פורסם (נערך)
אתה יודע מה? אני מוכן להרים את הכפפה ולנסות לנהל אתך דיון תיאורטי - מתוך תקווה שיהיה ענייני ונטול טרולינג - על העניין:

1. עובי הדיסק - להבנתי הדיסק יכול להיות מעט עבה יותר מהמידות שהיצרן נקב בהם, כל עוד עובי הדיסק לא מונע מעוקצי רפידות חדשות לשבת בצורה טובה על אוכף הבלם וכמובן כל עוד הקליפר נפתח ומסוגל להכיל את התוספת.- תיאורטית נכון. המירווח בין דיסק חדש לרפידות חדשות הוא לכול היותר 1 מילימטר מכול צד ככה שאם אתה מרכיב דיסק בעל עובי גדול יותר ייתכן מאוד שלא יישאר מרווח בין הדיסק לרפידה והרפידות פשוט השתפשפו בדיסק. קח גם בחשבון את נושא הזריקה או עיוות קל של הדיסק ואתה כבר על קצה היכולת.

הזריקה של הדיסק בזמן סיבוב עשוייה להיות 0.08 מילימטר ותוסיף על זה את הזריקה של הרוטור ואתה באופן תיאורטי נמצא במצב שאולי הרפידות עלולות לגעת בדיסק בנקודות מסויימת בזמן הסיבוב.

נימוק - עובי הדיסק כמו גם עובי הרפידות משתנים במהלך השימוש בבלמים, כך שבלם פועל היטב כל עוד יש לרפידה חומר בילום וכל עוד הדיסק לא ירד מתחת לעובי מינימום.

2. קוטר הבלם - טווח הקוטר מוגבל בין שני הגבולות הבאים: אסור שהוא ירד אל סף ממנו לא כל חומר הבילום של הרפידה ייגע בדיסק ואסור שהוא יעבור קוטר שיגרום לו לגעת באוכף הבלם או בקליפר (גם זו מידת מקסימום כי צריך להשאיר מרווח למיני עיוותי שייווצרו במהלך השימוש). - העיוות בדרך כלל לא גורם להגדלת קוטר הדיסק.

תיאורטית חלק מהדברים נכונים אבל בפועל אין מספיק מירווח בין האוכף לדיסק בכדי להגדיל את הדיסק מ-255 מילימטר ל-260 מילימטר.

אתה גם לא יכול להסתמך על מדידות וחישובים בשטח בכדי להחליט אם ניתן להחליף את קוטר הדיסק לגדול יותר מכיוון שדיסק חדש בקוטר נקוב של 255 מילימטר עשוי להיות במידה של 254.8 או 255.4 מילימטר תלוי בטולרנס של הייצור.

ככול שיש לדיסק יותר חומר (עובי וקוטר) כך אגירת החום שלו בבלימה תהיה טובה יותר ועמידותו לעיוותי חום כמו גם פיזור חום לאוויר - גבוהים יותר.

מאידך - לדיסק כבד יהיה חיסרון של הגדלת המשקל הבלתי מוקפץ של הגלגל, אבל זה זניח למדי כי גם כשמחליפים חישוק לאחר משנים את המשקל הלא מוקפץ.

אתה מוזמן להגיב - אנא באופן ענייני.

רק ענייני.

ברור לך שעצם הגדלת הדיסק מ-255 מילימטר ל-260 או 280 מילימטר (עם הדבר אפשרי) לא תורם מאומה לשיפור יכולת הבלימה מכיוון ששטח הבלימה לא משתנה אלא אם אתה מחליף גם את הרפידות והקליפר.

באופן מעשי ברכב של פותח האשכול הדבר בלתי אפשרי כלומר להגדיל גם את קוטר הדיסק וגם את עובי הדיסק מכיוון שאין מספיק מירווח בין האוכף של הקליפר לדיסק.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה רואה, כשרוצים אז אפשר לנהל גם דיון ענייני, עכשיו אני חותם על כל מה שכתבת. ברור שאם עובי הדיסק ימנע מעוקצי הרפידה לשבת במלואם בתוך אוכף הבלם אז הדיסק פסול. ברור שהיקף הדיסק צריך להיות כזה שיכנס וישאיר מרווח אל מול הקליפר והאוכף. מסכים גם שיכולת הבלימה הרגעית לא תשתפר, אבל טוען שעמידות הדיסק לבלימות חירום כמו גם יכולת פיזור החום שלו - ישתפרו במשהו.

פורסם
חיוך על פני :) מהוויכוח שלכם.

אני יבדוק ,ננסה להתקין ונחזור אם תוצאות.

הרפידות אצלך חדשות או שעברו כבר כמה עשרות אלפי קילומטרים ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...