Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דגמי רנו פלואנס.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מעדכן-היום היינו שוב בקרסו כדי לבדוק את הרכב משנתון 2012 (ויתרנו על דגם 2011 המאובזר יותר שפירטתי עליו בפתיחת הפוסט עקב כמות הק"מ שהוא עשה).

כמה נקודות לציון בעקבות הביקור היום:

1. טיפול 80,000 נעשה בק"מ 82,500. שאר הטיפולים בוצעו באיחור של כמה עשרות ק"מ.

2. כשביקשתי היסטוריית טיפולים, הביאו לי דף מצולם של ת.י.ר (סוכנות הליסינג שבה היה הרכב) עם הטיפול ומתי הוא בוצע. מבחינתי הייתי יכול להקליד גם "דף טיפולים" מינימליסטי שכזה. כאשר אני מוציא היסטוריה של הרכב, אני מקבל פירוט הרבה יותר איכותי (מה הוחלף). לא רשום מה בוצע בכל טיפול אלא "טיפול 80,000 קילומטרז' 80251".

3. הסוכן התעקש על כך שטיימינג מבוצע ב160,000 ק"מ-אבל בשיחת טלפון עם מוסך מורשה יבואן של רנו בחדרה היום בבוקר נאמר לי שטיימינג צריך להיות מבוצע ב100,000 ק"מ. שיחת הטלפון הנ"ל הוקלטה. הסוכן אמר שיחזרו אלי אחרי בירור מול אנשי התפעול.

4. בדיקה לרכב לא בוצעה במכון כי לא קיבלתי היסטוריית טיפולים "נורמלית" ועקב חוסר זמן היום, תבוצע במהלך השבוע הבא.

5. יש כמה שריטות קוסמטיות מבחוץ וצמיגים ישנים (לא בטוח אם הם משנת 2005 או 2011 :lol:) . מבפנים הרכב שמור יחסית-למעט משענת יד שהותקנה ע"י הברגת ברגים לפלסטיק בין מושב הנהג והנוסע+דיבורית BT שהותקנה בהתקנה מקומית "איכותית". מבחינתי המשענת והדיבורית צריכות לעוף.

6. הוישרים מחוזקים באזיקוני פלסטיק לזרוע המתכת :shock:.

האם שווה לדעתכם להמשיך לבדוק על הרכב הנ"ל או לוותר על בסיס הדברים שפירטתי? אין שום טעם שאשלם כמה מאות שקלים לבדיקה כאשר ישנן כבר בעיות מבחינת ביצוע הטיפולים ומה בוצע בהם.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

נשמע כאילו הרכב היה בחברת ליסינג קצת חאפרית-טיפולים שלא ברור איך נעשו,צמיגים גמורים,התקנות לא תקינות,רבאק לא יכלו אפילו להתקין מגבים עם מתאם כמו שצריך?

אני חושב שאם קרסו יעבירו את הרכב השבחה מלאה כרצונך-צמיגים חדשים,מגבים תקינים ופוליש אז לך על זה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

לגבי הצמיגים-הם מוכנים לשים צמיגי ליסינג סיניים. אין לי בעיה להוסיף את ההפרש ולקנות צמיגים איכותיים. מה שבעיניי לא בסדר הוא היעדר טיימינג (וטיפולים מפורטים!) וההתעקשות שלהם על טיימינג ב160,000 למרות שמוסך מורשה יבואן אמר אחרת. למרות שתכל'ס לא נראה לי שיש חברות ליסינג שיביאו היסטוריה מלאה ומפורטת של תיקונים וטיפולים כמו שמוציאים במוסכים לאנשים פרטיים.

פורסם

עם כמה שאני שונא את חברת אלבר אבל ברכב שקנינו מהם הם הראו לי במחשב בדיוק מה נעשה בכל טיפול. למרות זאת ברכב שלי שנקנה באוטוסנטר כתוב בהיסטוריית טיפולים רק-טיפול 15K,30K,45K,60K,75K ללא שום פירוט מה נעשה בטיפול.

אני בטוח שהם בורחים מהאחריות לבצע טיימינג אבל אל תקנה את הרכב הזה בלי טיימינג על חשבונם.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

החברות הגדולות נשענות על הסיפורים של היצרנים שממליצים לעשות כל X זמן.

הרכב אומנם תוחזק לא בצורה מי יודע מה, אבל במחיר הנכון אתה יכול לטפל ברג'קטים הקטנים ולעשות ממנו בובה.

הדברים הקריטיים הם באמת הטורבו, מזרקים ומנוע. המזרקים לא מי יודע מה סובלים בגלל טיפולים, אבל טורבו ומנוע יכולים להתפגר אם לא משתמשים בחומרים איכותיים וטובים.

אין מה לעשות, לקנות דיזל משומש בארץ זה סיכון - אבל כמו בכל סיכון, אם ההימור הצליח, אתה מרוויח בגדול.

בעניין הטיפולים:

בפועל, אנחנו מדינה שרוב הרכבים בה נוסעים בתנאים קשים - ובתנאים כאלה אתה מקצר את תדירות הטיפולים (כפי שכבר הוזכר בשירשור אחר) בסדר גודל של בין 30% ל 50% (ז"א רכב שצריך לעשות טיפול כל 30K, יעשה כל 15K. מכוניות שצריכה טיימינג כל 180K, תעשה כל 120K וכד').

ההמלצה של המוסך נשמעת לי סבירה (כל 100K), לכן הייתי בוחר ב:

1. טיימינג על חשבונם כולל פירוט מלא של מה ואיך.

2. שחיטה נוספת במחיר ואתה עושה את הטיימינג כמו שצריך מ-א' ועד ת' במקום שאתה בוחר.

אל תפחד להתווכח כמו אחרון הוואחשים, כי רק ככה הם מבינים. בסופו של יום אלו סוחרי רכב עם עניבות. תשתדל להגיע בלי האישה ועם זקן של כמה ימים טובים ונעלי קרוקס.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אתם שוכחים שזאת פלואנס דיזל אוטומטית עם קילומטראז׳ נמוך. אני לא יודע מה סטטוס העסקה אבל אם פותח השרשור לא שם מקדמה על הרכב, ביום שני לכל היותר הוא כבר ישוריין ללקוח אחר.

אגב, מהיכרותי עם קרסו טרייד לא תהיה להם בעיה לשלוח את הרכב למוסך מורשה ולעשות טיימינג על חשבונם, בהנחה ואלו הוראות היבואן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

.

.

ההמלצה של המוסך נשמעת לי סבירה (כל 100K), לכן הייתי בוחר ב:

1. טיימינג על חשבונם כולל פירוט מלא של מה ואיך.

2. שחיטה נוספת במחיר ואתה עושה את הטיימינג כמו שצריך מ-א' ועד ת' במקום שאתה בוחר.

אל תפחד להתווכח כמו אחרון הוואחשים, כי רק ככה הם מבינים. בסופו של יום אלו סוחרי רכב עם עניבות. תשתדל להגיע בלי האישה ועם זקן של כמה ימים טובים ונעלי קרוקס.

איציק

אתם שוכחים שזאת פלואנס דיזל אוטומטית עם קילומטראז׳ נמוך. אני לא יודע מה סטטוס העסקה אבל אם פותח השרשור לא שם מקדמה על הרכב, ביום שני לכל היותר הוא כבר ישוריין ללקוח אחר.

אגב, מהיכרותי עם קרסו טרייד לא תהיה להם בעיה לשלוח את הרכב למוסך מורשה ולעשות טיימינג על חשבונם, בהנחה ואלו הוראות היבואן.

פלואנס דיזל עם 100,000 ק"מ בכמעט 3 שנים זה קילומטראז' נמוך? :|

שילמנו מקדמה של 2000 ש"ח (שתוחזר לנו במלואה במידה ונחליט לא לקחת את הרכב).

הסוכן אמר שהוא יבדוק מול קצין הרכב (ועדיין לא חזר אלינו, אני מניח שיחזרו בשבוע הבא) והוא התעקש על 160,000 ק"מ, ומצד שני מוסך מורשה יבואן בחדרה טוען שכבר היה צריך לעשות טיימינג. אז למי להאמין? מי הסמכות הקובעת במקרה הזה?

פורסם

אין מה להתבלבל בנושא הטיימינג. יש הוראות יבואן והן ברורות. תתקשר ביום ראשון לשירות קרסו (חפש באינטרנט את מספר הטלפון שלהם), תן להם את מספר הרכב ובקש מהם תשובה מוסמכת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זו הסיבה שאני שונא לקנות מחברות ליסינג, בגלל שאתה לא יכול למכור את הנבלה שלך אתה צריך להתפשר על רכבים שטיפלו בהם נגרים.

אני חושב שאתה עושה החלטות פזיזות. תמכור את הרכב שלך בשוק הפרטי ותחכה עם "}המזומן ביד ומפתח בסוויץ" (בסבלנות אך בנחישות) לרכב פרטי עם ק"מ נורמלי ובעלים שבאמת תוכל לחקור אותו כמו שצריך איך הרכב טופל.

זה שהרכב סחורה חמה בשוק לא אומר שצריך להתפשר על רכב שבור.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...