Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני רוצה להתקין דשא סינתטי בחצר ולכן אני מחפש טיפים להתקנת הדשא מחברים בעלי ידע בעניין.

איזה דשא לקנות?

איזה חומר הדברה צריך לשים לפני?

יש איזה טריק במתיחת היריעות פלסטיק השחורות, מתחת לדשא?

לאחר יישור האדמה האם חייבים לפזר "שומשום"?

תודה מראש לעונים.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

היי.

יש שלושה סוגי דשא שטובים קיסר אל טורו ונפוליאון. עולה סביבות ה85 למ"ר {אבל זה צריך לראות מה הכי יפה בעין שלך ונוח בכיס כי דשא מתחיל ב30ש"ח למ"ר ונגמר ב110ש"ח למ"ר}.

אם יש עשביה אז כמובן להוציא את הכול, ראונדאפ הייתי אומר שזה מיותר כי הגשם מוריד את האפקט שלו.

זה נקרא בד פלריג אמור לעלות סביבות ה3 ש"ח למ"ר {בא ברוחב של 1, 1.5 , 2, ואם אני זוכר טוב גם 4} במשתלות יש לך לפי מטר ולא תצטרך לקנות גליל שלם. {אגב זה לא מפלסטיק זה בד כמו יוטא רק בצבע שחור}

אם אתה רוצה לעשות עבודה מושלמת אז תשים שומשום/ מצא בגובה של 3 ס"מ בערך. {בלה מספיקה לך בערך ל17 מ"ר אז יהיה לך קצת בעיה עם 25 מ"ר}

לסיכום: מוציאים עשביה אם יש, מישרים את האדמה פחות או יותר, עוברים עם מהדקת אדמה {ג'בקה} רואים איפה צריך לישר ומישרים, שמים שומשום/מצע מישרים/עושים שיפוע אם צריך עוברים שוב עם הג'בקה , שמים בד חיפוי {פלריג} , תוקעים עם מסמרים 20 ס"מ אל חלד, מניחים את יריעות הדשא ותוקעים גם אותם עם מסמרים 20 ס"מ אל חלד.

בהצלחה ואם תצטרך עזרה או שאלה נוספת בשמחה.

פורסם

אהלן ניסים,

תודה על התשובה המפורטת!

היכן מסיגים ג'בקה והאם ניתן להשכיר אחת?

יש לך מושג מה העלות של חבילת השומשום?

פורסם

ג'בקה אפשרי להשכיר אצל סבן יעקב זה או 200/250 {לא זוכר} ל24 שעות ואשרי 4000 ערבון {כמו ששוכרים רכב}

והשומשום אמור לעלות סביבות ה100 ש"ח לבלה ומשלוח סביבות ה250.

פורסם

או קיי ניסים תודה.

ד.א איפה נמצא סבן-יעקב והאם הג'בקה נכנסת לתוך אוטו או שצריך בשבילה הובלה.

איפה אתה ממליץ לקנות את הדשא והשומשום באזור המרכז?

פורסם

בסובארו סטיישן שהייתה לי זה היה נכנס.

אני את האמת לא אוהב לקנות את החומרים והלקוחות שלי קונים הכול ואני עובד איתם לפי מ"ר אבל יש לך שומשום גם בסבן יעקב ובאיציק ורועי/דור וצורי או בכל מקום של חומרי בניה. בקשר לדשא אם תרצה זה המספר שלי 0542535191 תתקשר אלי אני יארגן לך הנחה לגנן.

יש לי לקוח מגבעתיים שעשיתי לו דשא לפני חצי שנה בערך אם תרצה אני אוכל לשאול אותו מאיפה הוא קנה את הכל.

פורסם

קודם כל צריך לדעת מה הולך להיות על הדשא הזה.

אם משחקים של ילדים ולנוי אז אם העבודה לא תיהיה 100% אז זה גם בסדר.

אבל סומסום חייב ואת היריעה השחורה גם חייבים.

מיישרים את השטח טוב טוב מפזרים את הסומסום על השטח בצורה אחידה בלה אחת תספיק.

לאחר מכן את היריעה השחורה או יוטה ירוקה גם עושה את העבודה.

תחשב את צורת השטח ותבחר את רוחב הדשא לפי זה (יש גם 4 מ' בהזמנה).

מינימום גובה הדשא 12 מ"מ אם אני לא טועה, אל תיקנה בשום אופן את הדשא הזול והשטוח.

אפשר לקנות בחנות בדרך השלום פינת משה דיין.

קניתי ליפניי 3 חודשים דשא 5 צבעים ניראה אמיתי גובה 12 מ"מ ניראה מצויין ונוח גם בישיבה עליו המחיר הכי זול במרכז.

תניח את היריעות בהתאמה (בחיבור יש רצועה שחורה שעליה יושבת הירעה השנייה) וחייב מישהו שיעזור לך במתיחה.

פורסם
ומה קורה אם אין לך ג'בקה?

מצטער שלא עניתי לא שמתי לב להודעה.

אם לא עושים עם ג'בקה אז האבנים זזות ועם הזמן הדשא לא יהיה ישר.

שווה את "ההשקעה" של עוד 200/250 שקל להשכיר מאשר שאחרי זה תתחרט על כל העבודה.

היו לי לקוחות שרצו הצעת מחיר על טוף וחלוקי נחל אבל לא היה להם תקציב גדול והתקציב הספיק רק לפלריג טוף וחלוקי נחל בלי שומשום מלמטה ובלי ג'בקה אני לא רציתי לעשות את העבודה ככה ושאחרי זה הם יקללו אותי והם לקחו מישהו אחר שעשה להם את זה והיום גודל להם על הכל עשביה.

אני חושב שאם אתה משקיע אז תשקיע עד הסוף גם אם זה עוד 1000/2000 אבל לא תצטרך לשלם על תחזוקה שוטפת {שזה בעצם מה שאתה רוצה לעשות בד"כ שאתה הופך גינה ירוקה לגינה סינטטית}

פורסם

elkmino בלה מספיקה ל17 מ"ר 3 ס"מ גובה ולו יש שטח של 25 מ"ר.

הדשא ה12 מ"מ שאתה מתכוון עולה סביבות ה30 למ"ר שזה הכי פשוט וזול.

כמו שאמרתי אתה צריך ללכת לחנות שמוכרים דשא לראות איזה סוג נראה לך הכי נוח וטוב לצרכים שלך, אחרי שתבחר סוג אם תרצה תגיד לי איזה סוג אתה רוצה ובשמחה אני יבדוק לך עם כמה מקומות שאני עובד איתם.

פורסם

אני התקנתי את הדשא הפשוט והדק בחלק מהגינה של 4*8 , 26 ש"ח למטר. לי אישית, אחרי כמה התייעצויות לא נראה שהיה צורך להביא את הג'בקה ולכן עשיתי משהו אחר:

יישרתי את האדמה ועקרתי את כל העשבייה

עשיתי יישור נוסף עם קרש בניין ארוך

דרכתי חזק כמה שיכולתי (80 קילו) הצפתי הכל במים וחזרתי על כל התהליך 3 פעמים בשלושה ימים

את האדמה ריססתי בראונדאפ, פיזרתי 2 אבקות נגד נמלים. לא פיזרתי שומשום.

הנחתי על הדשא בריכת פיברגלאס 6 קוב.

הבריכה יצרה שקע על האדמה שהיא ישבה בה והכל קצת איבד פרופורציה!! הדשא הזול כבר אצלי מחודש יוני בערך וחוץ מהילדות שמשחקות שם והבריכה - זה לא בשימוש.

בגלל זה אני ממליץ בחום על דשא של כ 3 ס"מ, לארגן את הג'בקה ואח"כ לשים שומשום שאותו הרבה יותר קל ליישר והוא גם סופג מים ולא נדבק לשטיח של הדשא.

אם אתה בבית שכור אז כוסאוכתו זה לא שווה אז תשים את השטיח הפשוט בלי כלום מתחת, זה יחזיק 3-4 שנים

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...