Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים האחרונים מדברים על חובה של ארה"ב וחדלות פירעון ושאר ומושגים כלכליים אסטרונומיים שערכם נמדד במיליארדי דולרים.

נשאלת השאלה. איך בעצם ברמה הפשוטה פותרים כזה משבר?

לאחרונה אני מוצא את עצמי קורא קצת ומתעניין במה שיש לכלכלה להציע. ארה"ב נמצאת בחוב.

עפ"י מיטב הבנתי המצב הוא כזה:

ארה"ב מכניסה סכום ממיסים שהוא נמוך מסכום הוצאותיה. את השאר היא משלימה ע"י אגרות חוב והלוואות למיניהן.

ההוצאות, אם ייפחתו, ייפחתו במעט, זניח. ההכנסה לא תגדל עד לכדי רווח שיכסה את ההוצאות השוטפות ואת כל החובות שצברו?

איך בעצם ממיטב ידיעתכם מגיעים למצב (ברמה הריאלית) שההכנסות יעלו על ההוצאות. ואיך כמובן (וחשוב יותר) פורעים את החובות?

עפ"י הבנתי. אדם מן השורה עובד ובכספו פורע את החובות. ברמת המדינה זה לא כך וצריך לייצר הכנסה כלשהיא.

כמו"כ אם אני בעל הון ועוזר לממשלה בכך שמלווה לה כספים (בערוצים הקיימים לעשות זאת) והיא גם ככה בחוב, איך אני רואה את כספי בחזרה?

שאלות רבות, מקווה שלבעלי הידע הכלכלי כאן, התשובות להן.

הערה חשובה. הכותב הנ"ל לא מבין כלום בכלכלה ורואה את הדברים בראיה פשוטה.

עריכה: נראה שכתבתי את השרשור בפורום הלא נכון. עמכם הסליחה. אבקש להעביר.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

על קצה המזלג: חוב ממשלתי\לאומי תמיד יהיה קיים. ה"טריק" הוא לשמור אותו ברמה סבירה (יחסית) ולא להגיע למצב של היפר-אינפלציה (או, גרוע יותר, default). זה מתבצע ע"ע "גלגול" של החוב מדור לדור. לדוגמא, קרא כאן.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

הרבה פעמים מסבירים חובות ברמת מדינה באנלוגיה לחוב פרטי, וניהול פיננסים מדינתי במונחים של ניהול חשבון אישי.

לא זה המצב.

רק דוגמא אחת, מדינה יכולה להדפיס מטבע (יש לזה השלכות, אבל יכולה). אדם פרטי לא יכול "לייצר כסף".

אני לא יודע להתייחס למצב הכלכלי הקיים באופן מושכל, אני לא מבין בזה מספיק, אבל עובדה אחת ברורה, יש הרבה דעות שונות והעתיד איננו ידוע או ודאי, כי העולם משתנה. תחזיות כלכליות יש כל מיני, ואנחנו צריכים לחכות ולראות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כמובן שקיימת האפשרות להדפיס כסף. אבל במצב כזה מפה לשם הכסף יתגלגל אל האזרחים (ע"י החזרת המדינה את חובותיה ותשלומים כאלה ואחרים) ומכאן הדרך לאינפלציה קצרה מאוד. אם כך אפשרות זו, כך אני מאמין, יורדת מהפרק

פורסם

אינפלציה היא לא מילה מגונה ולפעמים היא הכרחית כדי לשרוד. אם יוון, ספרד ואיטליה יכלו לייצר אינפלציה הן היו שורדות את המשברים בצורה טובה יותר.

החוכמה היא לייצר אינפלציה תחת שליטה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ההשלכה של הדפסת כסף היא אנפלציה, בישראל יש חוק שאוסר על בנק ישראל על הדפסת כסף ,

קחו לדוגמא עולם שיש בו רק שיש בו למכירה רק 2 כסאות, ובעולם יש רק 100 שקל, לכן כל כסא יעלה 50 ש"ח,

עכשיו הדפיסו עוד 100 שח ועכשיו בעולם יש 200 שח , עכשיו כל כסא יעלה 100 ש"ח... זה בגדול התוצאה של הדפסת כסף...

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

ההשלכות של אינפלציה ידועות לי.

אם כך איך ניתן לטעון (כפי שטוען נהג הלילה) שאינפלציה עלולה לעזור?

פורסם
כמובן שקיימת האפשרות להדפיס כסף. אבל במצב כזה מפה לשם הכסף יתגלגל אל האזרחים (ע"י החזרת המדינה את חובותיה ותשלומים כאלה ואחרים) ומכאן הדרך לאינפלציה קצרה מאוד. אם כך אפשרות זו, כך אני מאמין, יורדת מהפרק

שים לב, הממשל האמריקאי מדפיס כסף כבר... שלוש שנים?

הריבית אפס.

אינפלציה - יוק.

עזוב את הכלכלה הבסיסית שמלמדים בתיכון. החיים האמיתיים לא כל כך פשוטים, אחרת לא היו כל כך הרבה פרופסורים ומומחים, עם כל כך הרבה דעות שונות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
שים לב, הממשל האמריקאי מדפיס כסף כבר... שלוש שנים?

הריבית אפס.

אינפלציה - יוק.

עזוב את הכלכלה הבסיסית שמלמדים בתיכון. החיים האמיתיים לא כל כך פשוטים, אחרת לא היו כל כך הרבה פרופסורים ומומחים, עם כל כך הרבה דעות שונות.

בארצות הברית השיטה לקביעת המדד שונה מאצלנו. אצלנו יש סל קבוע ובודקים כמה הוא משתנה והם משנים את הסל כל פעם.

כדי לבדוק באמת אם יש אינפלציה או לא צריך לראות מה קורה עם המטבע המקומי ביחס למטבעות האחרים בעולם. אם אצלנו יש אינפלציה של 3% והדולר ירד בעוד 20% אז אתה לא יכול להגיד שאין אינפלציה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא רואה סיבה מדוע לא ניתן לקצץ בהוצאות ולהגדיל את ההכנסות.

בכלאופן, לייצר אינפלציה באמצעות הדפסת כסף זהו גם סוג של מס על האזרחים.

פורסם

לא מבין מה מסובך.

יש חוב? מורידים הוצאות וממשיכים להצטמצם עד שמחסלים את החוב. לאחר שהחוב נגמר גם חיים יותר טוב כי הכסף שמרוויחים לא הולך לתשלום ריביות.

הבעיה היא שאין אף מוביל מדיוניות בעולם שיש לו אומץ לעשות צעדים קשים, ממש קשים.

הבעיה היא שרוב (אם לא כל) מובילי המדיניות בעולם קשורים בצוואר לתורמים ואנשים שבאים מחברות הענק שתורמים להם ואז הם מחוייבים להם וכך החברות מתחזקות וממשלות כנראה יתחילו לפשוט רגל.

בקיצור, סרטי אימה.

לתפיסתי לאף רווק/ה משפחה, עיר, מדינה אסור להיות במינוס, אין כסף לא קונים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

הבעיה העיקרית של הממשל האמריקאי היא לא החוב.

חובות אפשר לפתור. זה לוקח זמן והמון מאמץ אבל זה אפשרי.

הבעיה העיקרית של הממשל האמריקאי זה מה שנהיה מהמפלגה הרפובליקנית ב10 השנים האחרונות.

המפלגה מלאה באנשים הזויים ותלושים מהמציאות, שלא באמת מעניינת אותם הכלכלה.

הם מתחבאים מאחורי סלוגנים של "חופש מהממשל" ובולשיט אחר, ומטיפים לרעיונות כמו שלעם צריך להיות נשק למקרים שיהיה צורך להוריד את הממשל.

בנוסף, הרפובליקנים בתוך המפלגה הם ברובם לבנים, נוצרים בורים וגזענים.

זה אומר שמהרגע שבו אובמה עלה לשלטון, הם עשו כל מה שאפשר בשביל לסכל כל סיכוי שלו להצליח למשול בצורה ראויה.

הם מנסים לסכל המון רפורמות שהוא מפעיל, גם בביטוח הבריאות וגם בכל מני נושאים אחרים, רק כדי להראות שהוא לא ראוי (כי הוא שחור).

האמת היא שהם לא מייצגים יותר את העם האמריקאי והסיכויים שלהם לנצח בבחירות הבאות קלושים מאוד.

התכסיס האחרון שלהם הוא להקפיא את הממשל בשביל שאובמה יבטל את תוכנית הבריאות (שאגב, פועלת בכל העולם בלי בעיות).

מה שהם עושים בזה בעצם זה שיתוק של כל הפעילויות לא נחשבות להכרחיות, וזה כולל בעיה קשה של הצטברות זבל ברחובות של וושינגטון כי משום מה התקציב של העיר צריך להיות מאושר על ידי הקונגרס. באסה לפוליטיקאים.

אם הממשל משותק, הפגיעה בכלכלה היא הרבה יותר גרועה.

נראה לי שמה שהם רוצים למעשה זה ליצור מצב שבו אובמה מוותר על הכיסא, אבל אין כמעט סיכוי שזה יקרה, בין השאר כי העם עצמו רואה מה קורה פה.

האמריקאים לדעתי מתחילים להתעורר ולראות שהרפובליקנים משתינים עליהם כל היום.

אם לרפובליקנים יהיה פחות מקום בבית הנבחרים, המדינה יכולה לשקם את עצמה תוך כמה שנים.

כל עוד ההזויים האלו נמצאים, זה לא יקרה פשוט מהסיבה שלא מעניינת אותם הכלכלה או המדינה.

פורסם

אמיר, אתה שוב נופל להשוואה של כלכלת משפחה לכלכלת מדינה, אבל אני אזרום איתך. האם למי שלומד רפואה מותר להיכנס לחובות על מנת להשקיע בלימודים? הרי החובות האלו הם מה שיביא אותו תוך עשור להכנסה גבוהה שתאפשר לו לכסות אותם ולהרוויח הרבה. אם לא יבצע את ההשקעה באמצעות חוב, הוא יישאר עם הכנסה נמוכה לנצח.

אותו הדבר מדינה, היא יכולה ללוות כספים ולהשקיע אותם באקדמיה, פיתוח תעשיה ונמלי ים מודרניים, ואז להחזיר אותם כשהתוצר יגדל בזכות ההשקעות.

הבעיה מתחילה כשלוקחים הלוואות לצורך צריכה בלבד.

פרנקוס י. אתה צודק לחלוטין לגבי הרפובליקנים, והם הולכים לחטוף חזק על השטויות שלהם. לא סתם אובמה מרשה לעצמו לשחק איתם צ'יקן עד הסוף.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בהחלט יכול להיות שאני טועה כי כמו שאמרתי אני לא מבין כלום בכלכלה אבל לטעמי אין הבדל בין חשבון בנק של מדינה לאדם בודד.

אמור לי בבקשה (במקרה ואתה יודע) כמה מההלוואות שנלקחו בעבר שימשו לצורך התפתחות של המדינה וכמה שימשו לסגירת פיות של מושחתים ובעלי כח. רק היום התפרסמה כתבה במעריב עם אמירה של ירון זליכה שאנחנו אחת המדינות הכי מושחתות במערב בגלל כל הבונוסים לחברות הענק.

הגענו למצב שבו כ- 140 מיליארד שקל מהתקציב שהוא בסך הכול 395 מילארד השנה ו-405 מיליארד בשנה הבאה משמשים להחזר חובות.

אם נסגור את החובות הללו יהיו לנו 140 מיליארד פנויים להשקעה במדינה.

אנחנו יכולים לחיות בגן עדן אם רק הייתה לנו את ההנהגה הנכונה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...