Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברשותי קיה פרייד 98 GLXI אוטו' עברה כ-250 אלף.

הינה הפירוט:

1)כשהרכב בניוטרל יש קפיצות של סל"ד, הסל"ד יכול לעמוד על 900-950 ואז לקפוץ ל 1100-1200 ולהישאר שם כמה דקות או אחרי זמן קצר לחזור לס"ד הרגיל,בהילוך D הסל"ד במקרה כזה יכול לקפוץ ל 1000.

המצב קורה אחרי התנעה או בזמן נסיעה עירונית כשאני עומד בצומת, התדירות שזה קורה מקרית לגמרי. הבעיה התחילה לפני כשבועיים ולא שמתי לב אם יש קשר בין חום המנוע, מאמץ עליו או זמן נסיע.

2)בעצירה מלאה המנוע מתחיל לגמגם ולפעמים נכבה ולפעמים יוצא מזה, הסל"ד מתחיל לקפוץ מאיזור ה-900 לאיזור ה-500

המזגן לא משפיע מכיוון שהמצב קורה גם כשהוא לא עובד, גם להעביר לניוטרל לא עוזר, רק לחיצה על הדוושה ולהחזיק את הסל"ד באיזור ה 1100-1200.

הבעיה התחילה בערך יחד עם הראשונה, קצת אחרי, התדירות שלה יותר נמוכה אבל נראה שבעליה.

גם פה לא שמי לב אם יש קשר בין זמן הנסיעה, מאמץ או חום מנוע.

לגבי שתי הבעיות הנ"ל לא מופיעות בזמן נסיעה עירונית או בין-עירונית (90-100 קמ"ש), הסל"ד יציב.

3)בהתנעה קרה יוצא עשן אפור-כחול ונעלם רגע אחרי, לא מופיע בזמן נסיע או בהתנעה כאשר המנוע כבר חם. לא בדקתי אם יוצא בזמן מאצץ של המנוע.

לא בטוח אם זה בעיה או לא אבל לא שמתי לב לה לפני.

דבר נוסף הוא צריכת הגבוה, 9.5 ק"מ לליטר, אני יודע שהרכב ישן ועד כמה שאני יודע היה בזמנו בליסינג אז המנוע עייף אבל הצריכה עדיין לא הגיונית.

האם אני יכול לטפל בזה לבד ואם לא מה העלות המשוערת של הטיפול במוסך, זה חשוב לי כי אני סטודנט ושנת הלימודים החדשה מתקרבת אז צריך לחשב עלויות עם כולל שכר לימוד.

תודה על העזרה!

• ספונסר פורום
פורסם

לגבי הסעיפים 1 ו-2, כדאי להתחיל בבדיקה של מנוע הצעדים ברכב. קרא כאן מאמר שיסביר לך קצת יותר על הבעיה ודרכים אפשרויות לפתרונה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=73501

לגבי העשן בהתנעה, קיים סיכוי סביר שמדובר בגומיות שסתומים בלויות. במידה ואין איבוד משמעותי של שמן או מים ואין עישון חריג של הרכב בזמן נסיעה, עדיף לא לגעת בזה כרגע.

פורסם

תודה על התגובה, מקווה שזה יעזור.

בנושא קשור אם אני אני מתכוון לתקן משהו זה אומר לפרק רכיבים, מה שאומר שצריך להחליף אטמים וגומיות, כמו כן צריך להחליף גומיות בדלתות ומסביב לחלונות בגלל יובש ונזילות.

למרות שחרשתי על גוגל בחיפוש אחר חלפים לרכב הזה, לא מצאתי כלום חוץ מאתרים ישראלים נורא מסורבלים ואתר פיליפיני (הרכב מסתבר ממש פופולרי שם והאתר כנראה המקבילה ליד2 אצלנו :-)).

בכל מקרה אשמח להפניות.

• תוכן חדש...