Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש רכב חדש לא גדול, שאמור לשמש כרכב שני (יש רכב גדול בבית). הרכב אמור לנסוע די הרבה (30K בשנה בערך), להיות אמין וחסכוני. הורדתי את הקטנטנות מהאפשרויות. כרגע מתלבט בין קיה ריו, יונדאי i20, אולי הקטנות של סקודה או סיאט (קצת יקר ה- TSI). אודה לעצותיכם.

פורסם

ידני או אוטומט?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ממליץ לבדוק אפשרות של טויוטה יאריס או הונדה ג'אז (למרות שהן די יקרות, קרוב לודאי שברמה של TSI). לא נסעתי עליהן אבל שמעתי שבחים. הטויוטה מגיעה די מאובזרת. על ההונדה שמעתי שהיא "איכותית", כלומר שילוב גיר-מנוע טוב ונוחה.

30K ק"מ בשנה הם די הרבה ולדעתי רצוי שהרכב יהיה נוח ואמין. עם כל האהבה שלי ל-VAG ולשילוב הקדוש TSI-DSG, אני שומע יותר ויותר על בעיות מנוע. הניסיון שלי עם 1.8TSI הראה שעם הזמן הוא התחיל לאכול יותר ויותר שמן. מי יודע, אולי בסוף היה אוכל יותר שמן מדלק...

נסעתי על I20 1.4 אוטומטית בחצי השנה האחרונה, עשיתי כ-20K ק"מ איתה. הייתי מאוד לא מרוצה.

קודם כל - בידוד רעשים מזעזע. רעשי מנוע, רוח וחיכוך צמיגים.

הגיר - בן 4 הילוכים, מיושן וטיפש. אין אפשרות העברה ידנית (טיפטרוניק).

הגה - לא מדוייק במיוחד, כמו בכל הקוריאניות.

מושבים - לי לא היו נוח. לא הייתה מספיק תמיכה לגב, היה הולך לי (רוב הנסיעות שלי ארוכות, כ-200 ק"מ בממוצע).

צריכת דלק - בינונית. נהיגה עם רגל כבדה על הגז - בין עירוני סביב ה-14 ק"מ לליטר. אני גר במושב - נסיעות קצרות בנות כמה דקות בכל פעם - זוללת כ-1 ל-10.

מרווח - 4 אנשים נכנסים בסדר. אנחנו זוג עם תינוקת. כיסאות בטיחות גדולים (במיוחד כשהם נגד כיוון הנסיעה) הם בעיה, אבל זה משהו נקודתי.

תא מטען - סביר. עגלת תינוקות שלנו נכנסה (מתקפלת די טוב).

אבזור - הרכב היה שכור, הגיע ברמת הגימור הנמוכה ביותר. יחד עם זאת, הייתה שליטה על המערכת מההגה (למערכת רק שני רמקולים קידמיים). קיים חיבור AUX. בנוסף קיפול מראות חשמלי בלחיצת כפתור. חלונות חשמל רק מקדימה. אין משענת יד בקונסולה המרכזית.

בגדול לא מצטיינת באף פרמטר בעיניי אבל יש המון אנשים שמאוד מרוצים אז יכול להיות שאני מפונק או מנסה לסחוט מהרכב מה שהוא לא. בכל מקרה, הם עברו דרך ארוכה מה-GETZ הזוועתית.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

שלום לשואל,

לי יש ריו 1.4 אוטומטית, נוסע מעט ק"מ בשנה אבל מאוד מרוצה מהתמורה למחיר בכל הפרמטרים,

הרכב מגיע עם 3 שנים אחריות מלאה+4 שנים על מנוע גיר וצריות,

צריכת דלק כ-1:14 ,סחיבה טובה, גיר 4 הילוכים עם טיפטרוניק (מספק מאוד) אבזור עד לגג:

נוחות טובה, הגה רך מאוד ,שקטה

להלן תקציר:

BT -תקשורת אלחוטית הכוללת בין היתר דיבורית אלחוטית מובנית דרך הרדיו

שליטה על הדיבורית והרדיו מההגה

חלון בגג

חישוקים קלים

כניסת USB

עיגוני איזופיקס

לוח מחוונים עשיר

תאורה עם עימום

מראות מתקפלות חשמלית

תאורת לד קדמית ואחורית

קיצר

אני ממליץ בחום

יוסי

פורסם
ממליץ לבדוק אפשרות של טויוטה יאריס או הונדה ג'אז (למרות שהן די יקרות, קרוב לודאי שברמה של TSI). לא נסעתי עליהן אבל שמעתי שבחים. הטויוטה מגיעה די מאובזרת. על ההונדה שמעתי שהיא "איכותית", כלומר שילוב גיר-מנוע טוב ונוחה.

30K ק"מ בשנה הם די הרבה ולדעתי רצוי שהרכב יהיה נוח ואמין. עם כל האהבה שלי ל-VAG ולשילוב הקדוש TSI-DSG, אני שומע יותר ויותר על בעיות מנוע. הניסיון שלי עם 1.8TSI הראה שעם הזמן הוא התחיל לאכול יותר ויותר שמן. מי יודע, אולי בסוף היה אוכל יותר שמן מדלק...

נסעתי על I20 1.4 אוטומטית בחצי השנה האחרונה, עשיתי כ-20K ק"מ איתה. הייתי מאוד לא מרוצה.

קודם כל - בידוד רעשים מזעזע. רעשי מנוע, רוח וחיכוך צמיגים.

הגיר - בן 4 הילוכים, מיושן וטיפש. אין אפשרות העברה ידנית (טיפטרוניק).

הגה - לא מדוייק במיוחד, כמו בכל הקוריאניות.

מושבים - לי לא היו נוח. לא הייתה מספיק תמיכה לגב, היה הולך לי (רוב הנסיעות שלי ארוכות, כ-200 ק"מ בממוצע).

צריכת דלק - בינונית. נהיגה עם רגל כבדה על הגז - בין עירוני סביב ה-14 ק"מ לליטר. אני גר במושב - נסיעות קצרות בנות כמה דקות בכל פעם - זוללת כ-1 ל-10.

מרווח - 4 אנשים נכנסים בסדר. אנחנו זוג עם תינוקת. כיסאות בטיחות גדולים (במיוחד כשהם נגד כיוון הנסיעה) הם בעיה, אבל זה משהו נקודתי.

תא מטען - סביר. עגלת תינוקות שלנו נכנסה (מתקפלת די טוב).

אבזור - הרכב היה שכור, הגיע ברמת הגימור הנמוכה ביותר. יחד עם זאת, הייתה שליטה על המערכת מההגה (למערכת רק שני רמקולים קידמיים). קיים חיבור AUX. בנוסף קיפול מראות חשמלי בלחיצת כפתור. חלונות חשמל רק מקדימה. אין משענת יד בקונסולה המרכזית.

בגדול לא מצטיינת באף פרמטר בעיניי אבל יש המון אנשים שמאוד מרוצים אז יכול להיות שאני מפונק או מנסה לסחוט מהרכב מה שהוא לא. בכל מקרה, הם עברו דרך ארוכה מה-GETZ הזוועתית.

תודה על התגובה המפורטת. נראה שהיאריס והג'ז ברמת מחירים גבוהה יותר. בנוגע לגיר, נראה שבסגמנט הזה הבחירה היא בין הגיר הישן (4 הילוכים) לבין ה- DSG7, כאשר האחרון יקר יותר (פאביה, איביזה). אגב, אני נוהג על 1.8TSI כבר 4 שנים ואני לא יודע איפה ממלאים שמן ברכב...

פורסם
שלום לשואל,

לי יש ריו 1.4 אוטומטית, נוסע מעט ק"מ בשנה אבל מאוד מרוצה מהתמורה למחיר בכל הפרמטרים,

הרכב מגיע עם 3 שנים אחריות מלאה+4 שנים על מנוע גיר וצריות,

צריכת דלק כ-1:14 ,סחיבה טובה, גיר 4 הילוכים עם טיפטרוניק (מספק מאוד) אבזור עד לגג:

נוחות טובה, הגה רך מאוד ,שקטה

להלן תקציר:

BT -תקשורת אלחוטית הכוללת בין היתר דיבורית אלחוטית מובנית דרך הרדיו

שליטה על הדיבורית והרדיו מההגה

חלון בגג

חישוקים קלים

כניסת USB

עיגוני איזופיקס

לוח מחוונים עשיר

תאורה עם עימום

מראות מתקפלות חשמלית

תאורת לד קדמית ואחורית

קיצר

אני ממליץ בחום

יוסי

תודה על התגובה, יוסי. מישהו אחר כינה את הרכב "עגלה", אז כנראה שסחיבה זה דבר יחסי :)

האיבזור באמת מרשים. חבל רק שאת השטויות (לטעמי) כמו החישוקים, החלון שמש, וכד' לא החליפו בחישני רוורס ו/או בקרוז קונטרול, שלדעתי חשובים הרבה יותר. אבל, בוא לא נהיה חזירים....

פורסם
תודה על התגובה המפורטת. נראה שהיאריס והג'ז ברמת מחירים גבוהה יותר. בנוגע לגיר, נראה שבסגמנט הזה הבחירה היא בין הגיר הישן (4 הילוכים) לבין ה- DSG7, כאשר האחרון יקר יותר (פאביה, איביזה). אגב, אני נוהג על 1.8TSI כבר 4 שנים ואני לא יודע איפה ממלאים שמן ברכב...

עצור בצד. אני רואה ש-I20 1.4 אוטומטית ברמת הגימור הנמוכה עולה 97,800 ש"ח כולל מיסים ויאריס עולה 103178 ש"ח (או עוד 1K לצבע מטאלי, אבל אני בטוח שבשני המקרים ניתן להתמקח בסוכנות).

הפער לא היסטרי.

האבזור ביאריס (ברמת גימור SOL) נראה לי סביר, לא פחות טוב מזה של היונדאי, והוא מגיע עם גיר רציף בעל 7 יחסי העברה....

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

בהחלט אבדוק את היארוס, תודה. אכניס קצת רעש למערכת...היום בחנתי סיאט איביזה. יש להם מבצע, והרכב על הכביש ב- 97500, ומדובר במנוע 1.2TSI וגיר DSG7. דעתכם?

פורסם

בבחירה בין הi20 לריו, הייתי הולך על הריו עקב אחריות מורחבת ורכב מרווח יותר.

אם הוספת את היאריס וג׳אז לרשימה שלך, כדאי שתשקול גם את הורסו ספייס.

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...