Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מדובר במזדה לנטיס סדאן שנת 99 1840 סמ"ק GLX עם 4 כריות אוויר.

שמתי לב שיש שתי נורות חיווי לתקלה בכרית האוויר אדומה וצהובה.

מה ההבדל בניהן ?

מה המשמעות של נורה אדומה מהבהבת בזמן הנסיעה ? (הנורה הצהובה נדלקת בהנעת הרכב ונכבית לאחר מספר שניות כמו שהיא אמורה).

תודה.

פורסם

כל נורה אדומה מתריעה על תקלה. נורה כתובה מצביעה לדעתי על כניסה לפעולה. זה שהאדומה דולקת זה אומר שיש לך תקלה במערכת. מומלץ לגשת למוסך לבדיקה.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

עוד מישהו ?

בד"כ כאשר יש תקלה במערכת לפי מספר הבהובי הנורה הצהובה ניתן לאבחן את גורם התקלה.

אבל מה אומרת הנורה האדומה?

פורסם

במזדה שלך 4 כ"א, הנורית הכתומה מעידה על בעיה באחת הכריות שבכיסאות הקדמיים (ולא בזו של ההגה או מול הנוסע).

בעיה די מוכרת בדגמים האלה.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

שלום,

דווקא יש ספר רכב, יש שם הסבר שהנורה הצהובה מעידה על תקלה במערכת כריות האוויר והנורה האדומה נדלקת במידה ומותקן ברכב מושב בטיחות לתינוק מקורי של מזדה (מישהו פעם ראה דבר כזה ?!?).

מנסיון העבר אני יודע שהנורה הצהובה מתריאה על תקלה בכל אחת מ-4 כריות האוויר כולל החיישנים שלהן.

ברכב כמובן לא הותקן מושב בטיחות מהסוג המדובר והנורה פשוט נדלקה יום בהיר אחד.

מה יכול להיות מקור הבעיה ?

ואם כבר מדברים על מושב בטיחות מקורי... אני מניח שהוא מנתק את כריות האוויר במושב הנוסע... השאלה איך הוא בדיוק עושה את זה ? האם יש לו כבל עם מחבר למחשב כריות האוויר ?!? אם כן לאן הוא בדיוק מתחבר ? יכול להיות שזה יוכל לעזור לפתור את התעלומה והבעיה הנוכחית שיש לי.

תודה.

פורסם

שלום לך. הנושא נדון לא אחת בעבר, מעל דפי פורום זה. על כל פנים, הייתה לי לנטיס אותו שנתון כמו שלך (1.6 ליטר, אבל זה לא רלוונטי), והייתה תקלה זו, למרות ששם היו שתי כריות אוויר.

מצאתי כיסא בפירוקייה שאמנם היה של שנתון מתקדם יותר ( מתיחת פנים של הלנטיס וגם עיצוב מעט שונה לכסא ועם ריפוד בצבע שונה), חיברנו הקונקטור הרצוי למטה, והנורות נכבו, משמע, הכסא תקין והבעיה נפתרה. עלות כספית: רק 450 שקל כולל פירוק והרכבה.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

האוט שלך שנת 98 זאת אומרת 15 שנים על הכביש אורך החיים הממוצע של כרית אוויר הוא 10 שנים עם לא הוחלפו ב 5 שנים האחרונות כריות לא היתי סומך על המנגנון שיציל אותי

פורסם
האוט שלך שנת 98 זאת אומרת 15 שנים על הכביש אורך החיים הממוצע של כרית אוויר הוא 10 שנים עם לא הוחלפו ב 5 שנים האחרונות כריות לא היתי סומך על המנגנון שיציל אותי

מעניין, פעם ראשונה שאני שומע שיש "פג-תוקף" לכרית אוויר. מה מדיוק מתבלה שם ?!?

בכל אופן זה לא ממש קולע לנושא הדיון ובטח שלא אחליף סט של 4 כריות אוויר לחדשות (יכול להגיע בקלות למחיר הרכב).

מה שאני כן מבין זה שהנורה האדומה כנראה קשורה לחישן התפוסה בצורה כלשהי וגם נראה לי הגיוני שכסא התינוק היעודי של מאזדה מתחבר למערכת דרך הקונקטור הזה (זה שמתחת לכסא) אני אנסה קצת להתעסק איתו, אולי הוא נמשך ומגע התנתק.

תודה בכל אופן, אם למישהו יש רעיונות נוספים אני אשמח לשמוע.

• תוכן חדש...