Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה נכון שהם מתוכננים לעבוד IB אבל מנסיון עם L4SE, ברגע שאני יורד איתם מתחת לאזור ה400 הרץ זה גורע מהתוצאה במקום להוסיף - תחום התדר הזה מנוגן טוב יותר ע"י הוופרים.

וזה לא שההתקנה אצלי לא טובה - בשביל לרדת מתחת ל400 הרץ כבר רצוי לתת להם נפח אטום בתוך תא סגור וחזק יותר מהקיק פאנל עצמו.

למרות האהבה העצומה שלי לL4SE ולL3SE המידריינג'ים הבאים אצלי, כל עוד מדובר ברכב - יהיו מסוג דום מיד.

ויש היום מבחר לא קטן של דום מידריינג'ים ממוראל ועד בראקס. גם לHAT יש היום את הL3PRO שאני חם עליו או על הCDM880.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם הL4 הם פרי איר עדיין אני לא מצליח לחשוב על מיקום בשבילהם הם די גדולים חוץ מהקיק פאנל אני לא רואה איפה עוד ניתן להכניס אותם

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם
אם הL4 הם פרי איר עדיין אני לא מצליח לחשוב על מיקום בשבילהם הם די גדולים חוץ מהקיק פאנל אני לא רואה איפה עוד ניתן להכניס אותם

זה אחד מהבניות שאפשר לעשות בקורות עם חור די גדול מאחורי הרמקול ואפשר לטשטש את זה עם ספוג כמו שעושים ברמקולים של מורל שיש ספוג במגנט.

וזה מה שאני עשיתי קניתי דיפונים מפרוק ותקעתי אותם עם טבעת עץ בדיפון שינגן לחלל הדיפון.

הינה כמה סרטונים:איכות טובה:

איכות לא ממש טובה:

.

Clarion HXD2 | Genesis iii + phonix gold ti 500.4 | W: morel dotec ov M: HAT L4 T: pioneer TS-B350PRO and yamaha horn old school

פורסם

אני צריך לישון על זה

הגברה ראויה יש לי רק להריץ חוטים אחורה ולמצוא מקום עכשיו שאני חושב על זה את הדלת גם ככה חוררתי כדי להכניס את הMPYRE אז מה עוד חור קטן של 3/4 אינץ לידו יעשה?

ההבדל הוא בין 600 שקל לHA L4 לבין 300-400 CDM פה נכנס גם שיקול תקציבי

איזה תחביבים יקרים בחרתי לעצמי, אופנועים ומערכות. היה עדיף כבר לאסוף חוברות קומיקס

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

ההשקעה שצריך לשים במיד 4 אינטש בכדי לקבל ממנו פוטנציאל מלא היא משהו שנמצא מחוץ לגבול השפיות.

הL4SE אצלי חתוך בכלל ב450 הרץ דרגה רביעית ויש לו נפח בקיק רק שהוא כנראה זקוק להרבה יותר שטח ריסון בכדי לעבוד IB ולבנות לו תיבות, לא בא בחשבון.

אני מציע לך להשאר בגבולות ה3 אינטש בין אם זה CDM או L3 - יהיה לך הרבה יותר קל להתקין וגם למצות את הפוטנציל של האלמנט.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא הייתי הולך על CDM מיד מעולה אין ספק אבל לא תוכל לרד פחות מ- Hz 700, ואם אתה מחפש קצת נפח בצליל עדיף L3SE

מיד מדהים.

היתרון של הCDM מהרבה מידים זה בניגון התדרים הגבוהים, כמעט ואין הרבה מידים שעושים את זה טוב כמו CDM, ממה שיצא לי לשמוע אולי רק הפוקל אוטופיה BE עושה את זה טוב.

Clarion HXD2 | Genesis iii + phonix gold ti 500.4 | W: morel dotec ov M: HAT L4 T: pioneer TS-B350PRO and yamaha horn old school

פורסם

הCDM מתחיל להחנק באזור ה6-7K הרץ בזמן שהL3 מתפקד נהדר כמידריינג' עד אזור ה10K הרץ וסה"כ גם מתפקד טוב מאוד עד ה16K הרץ

אבל זה לא נכון שאי אפשר לרדת עם הCDM מתחת ל700 הרץ - זה תלוי מאוד בסלופ שאתה עובד איתו.

אם אתה תעבוד עם סלופ 18 או 24 הוא גם יתפקד יפה מאוד בנקודת חיתוך 500 הרץ, אני מנסיון מאוד ארוך עם האלמנט הזה, חתכתי אותו ב600 הרץ דרגה שלישית.

וזה בסדר - מידריינג' ממש לא חייב לרדת מתחת ל900-800 הרץ, רוב המידבאסים וגם רוב הוופרים עובדים נהדר בתחום התדרים הזה אז אין שום סיבה להמנע מCDM

ומבחינת פירוט הL3SE עושה צחוק מרוב הרמקולים שיצא לי לשמוע.

Pioneer TS-X150

פורסם

הכוונה שלי לא עד איפה המיד עולה, אני מדבר על התחום העליון של CDM בגבולות שלו שהם עדינים כמו טוויטר.

זה נכון שה L3 עולה יפה אבל כשאתה מעלה אותו גבוה כמו באזור 5- לבין 8 KHZ הוא מנגן את התחום הזה הגרסיבי מידי ולא עדין, ובתחום התדרים הזה עדיף שיהיה כמה שיותר עדין אחרת זה הורס את האוזניים.

לגבי החיתוך של ה-CDM זה נכון שאפשר לרד ל-500 אפילו גם 400 אבל המיד הזה מתחת ל700 לא יתן לך את התדרים 400-500-630 כמו שצריך יהיה חוסרים רציניים בתחום המיד התחתון.

השאלה אם זה מפריעה לך הוא לא, לי זה היה מפריעה.

לגבי המיד L3 אין ספק שזה מיד ברמה גבוה, אבל תשמע פוקל אוטופיה, סקאן ספיק M12, טסיס audison מותקנים כמו שצריך אם הגברה טובה אתה לא תבין בכלל כמה ש L3 L4 זה בכלל לא מידים לידהם.

ואני מאוד אוהב את הייבריד אודיו לי בעצמי יש L4 אבל הוא לא מנגן טוב חלק גדול מתחומים של תדרים מסויימים.

פורסם

משהו אומר לי שאתה כנראה לא ממש מכוון אותם בצורה נכונה.

הL3 והL4 מנגנים בצורה מאוד לינארית כמעט שמונה, סליחה - עריכה - שש אוקטבות (שמונה אוקטבות הם מנגנים בפועל) - הבעיות העיקריות איתן לעומת מידריינג'ים שמדורגים גבוה יותר היא שהם מפיקים עוצמה כוללת נמוכה יותר והם דווקא פחות מצטיינים בתחום הנמוך יותר של הווקאל ונותים להשמע טיפה "רזים" יותר.

דווקא בתחום הגבוה הם מצטיינים שם יש להם פירוט חסר תחרות ע"י רוב האלמנטים שתשים מולם.

ולגבי הCDM - לא צריך להיות לך שום מחסור שכזה היות והתדרים האלה מנוגנים ע"י הוופרים בצורה טובה מאוד - השאלה היא איזה וופר התקנת ועד כמה דאגת ליישר אותו.

אם אתה לוקח אלמנט ולא מיישר אותו כמו שצריך בעזרת RTA - אל תשכח שגם אלמנט לינארי הוא קורבן של סביבת ההתקנה שלו - אתה תמצא את עצמך במצב שאתה חושב שתחום מסויים אצלו אגרסיבי יתר על המידה.

לא יודע אם יצא לך לעבור על מבחני "קליפל" של רכיבים אבל דווקא האודיסון תסיס קיבלו שם חוות דעת מאוד מוזרה - האיקס מקס שלהם הוא מינמלי למשל והעקומה שלהם היא ממש לא לינארית בניגוד למה שהיית מצפה מרמקול היי אנד ברמה שכזו - יחד עם זאת הם נשמעים כמו חלום רטוב, אני לא מכחיש - אבל על הנייר הם גרמו לכמה בוחנים לעקם פרצוף בתמיהה.

שמעתי M12 לא פעם ולא פעמיים, שמעתי תסיסס לא פעם ולא פעמיים ויצא לי לשמוע עוד רבים אחרים

מהסקאן ספיק עד כמה שהם ממיסים - אני לא הייתי בוחר בהם בדיוק מאותה הסיבה שבגללה עזבתי סט-אפ של מוראל, צליל חם מידי עבורי ובמקביל אם כבר הייתי בוחר היום סט חם אז דווקא הייתי בוחר במוראל בגלל שיש להם רכות מסויימת שעונה בדיוק על הטעם האישי שלי - עם כל הכבוד לסקאן ספיק וכן, יש המון כבוד.

תסיסס הייתי מת שיהיה לי רק שחבל שהם עולים כל כך הרבה וחבל שהם לא מיוצרים יותר - בשבילי, אני לא מוצא את ההצדקה להוציא כזה סכום על סט רמקולים - עניין אישי כמובן.

פותח השרשיר מתלבט בין L3 לבין CDM כשהוא מדבר על סט שלושה חלקים

אני הייתי בוחר בCDM בגלל קלות ההתקנה וגם בגלל שאני יודע שיש לו טוויטרים.

בL3 הייתי בוחר במידה ובאופן וודאי הייתי יודע שהוא מתכוון לבנות לו נפח מתאים או לסירוגין שוקל וויתור של טוויטר (אבל אז הייתי הולך על הL3SE)

Pioneer TS-X150

פורסם

M12 תאמין לי שלא שמעת בהתקנות הנכונות, אני שמעתי גם אצל יבגני אוזירו וגם אצל eli I וגם אצל רועי, זה נשמע שם ממש לא קשור לסקאן ספיק M12, ולא יעוזר בשיט לא נשמעים טוב מקיק פאנלים המידים האלה.

היחיד ששמעתי אצלו את המיד הזה והוא מתקרב לאיך ששומעים את ה-M12 הביתי זה אצל בחור בשם ליאור והוא מהצפון.

פורסם

הM12 הוא בעיקר חזק יותר כמו גם האסוטאר וזה גם בגלל שהוא מיריינג' ייעודי

להתקין אותו ברכב בעיניי דורש השקעה לא הגיונית - זה רכב.

לבית כן, בוודאי שכן.

לרכב כל עוד לא מדובר באיזו משאית עם המון מקום במקומות ששפוי להתקין בהם רמקול - לא.

אני מאוד בעד דום מידריינג' לרכב ולו רק בגלל השפיות שהוא מביא איתו.

Pioneer TS-X150

פורסם

למעט בניה ונפח תואמים עם דש רחב כמו בסוזוקי ועם קצת דמיון וידיים נכונות (גוניור) וקצת "איחולים" בשפה המרוקאית בניב מזרחי קדום מהרי מרוקו הרחוקים - התוצאה פשוט מרנינת לב ואוזניים. במקרה שלי מדובר במיד דגם הסטאטוס שדורש נפח הגיוני וקטן בהרבה מ הM12. (ליטר).

רועי שינה את מיקום המידים שלו מהקיקים לקורות.לא שמעתי אצלו ואין לי כלל מושג אבל הלוואי ויראה את הפוסט ויוכל אולי לפרט את הבעד ונגד מנסיונו.

יונק'ה שלנו מהצפון הרכיב את הL4 על דפנות הדלתות מחוסר ברירה ומקום ולמרות ההתקנה הלא הגיונית ונוגדת הפיזיקה הזו שומעים אצלו לעילא ולעילא.

בטוחני שמיותר לציין גם את העבודה המטורפת שבוצעה בדש של שרול אבל התוצאות מדברות בעד עצמן והתענוג בהתאם.

צריך לחדד שלכיוונים,התקנה ואלמנטים טובים יש משקל רב באיכות הסאונד המופק אבל מה שברצוני להבהיר,שאני מאמין באמונה יוקדת לנסות לחפש אלטרנטיבות להרכיב מיד על הדש.

מובן שתקציב,זמן,נכונות ,אפשרות,סבלנות ויכולת צריכים להילקח בחשבון הסופי,קרי-עלות=תועלת.

ליאור

פורסם

תשים לב רק כמה פעמים נאמר כאן - לא הגיוני, לא שפוי, מטורף או כל דבר דומה

תיקח דום מידריינג' ואתה תגלה שאתה יכול גם להשאר שפוי במסגרת התחביב ועדיין להנות ממנו מאוד.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...