Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מתחיל להגיע ל120,000 ק"מ עם הסירואן C4 שנת 2006 שברשותי, ועל כן אני מעוניין לדעת מה הטיפול שצריך לבצע.

ידוע כי מעבר להחלפת שמנים רגילה יש צורך הבחלפת טיימינג ומשאבת מים ברכב.

אשמח באם תוכלו לשפוך מעט אור בנושא בגלל שמחיפושים ראיתי גם כי אפשר להחליף טיימג רק ב-150,000 מה נכון?

בנוסף אשמח לדעת מה צריכה לעלות עלות טיפול כזה במוסך מורשה יבואן לעומת מוסך אחר(המלצות למוסך בחיפה יתקבלו בברכה).

תודה מראש

יוסי

פורסם

גם אם המספר הזה נכון, לפי הקילומטרז' אתה תגיע ל- 150000 רק בעוד שנה וחצי-שנתיים. הרכב יהיה אז בן 9 שנים.

לא כדאי להסתכן ולמשוך את ההחלפה. הנזק שנגרם מקריעת רצועה הוא גדול.

החלפת משאבת מים לא מתבצעת באופן אוטומטי אלא במידת הצורך.

אני פתחתי משאבת מים בפז'ו-205 אחרי 185000 קילומטר, המשאבה הייתה במצב מצויין.

אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב עוד מספר שנים - זו הזדמנות טובה לעשות זאת.

פורסם

תודה על התשובה המהירה,

אכן אבצע את הטיפול אפילו כמונע ולפני הזמן הנדרש.

האם יש לכם להמליץ לי על מוסך באזור חיפה לביצוע הטיפול?

כמה צריך לעלות הטיפול הנ"ל.

בנוסף שאלה נוספת,

ישנה גומיה מסביב לדלת הנהג שהיא מעט קרועה ושומעים כל הנסיעה את הרוח.

אשמח לדעת מאיפה אני יכול להשיג את הגומיה הנ"ל-רק במורשה? או אצל כל זגג?

היא ממש מפרידה בין החלון הקטן מעל הדשבורד לחלון הנהג ונמתחת לכל החלק העליון של החלון

והאם עוד מישהו נתקלת בתופעה הנ"ל?

פורסם

בגדול, אם מערכת הקירור ברכב עוברת טיפולים סדירים ומחליפים בה מים (ומנקים אותה היטב לפני כן), המשאבה יכולה גם לעבוד כפול ק"מ מזה ללא בעיות. מאחר וברוב המקרים זה לא כך, צריך לבדוק את מצבה הנוכחי של המשאבה ומשם להחליט.

לא ציינת אם מדובר במנוע 1600 או 2000, ב 1600 מדובר במשאבה שהיא חלק אחד וב 2000 זו משאבה שמורכבת מ-2 חלקים. המשאבה ב 1600 זולה יותר (כמובן שגם משאבה חליפית ל 1600 זולה ממשאבה חליפית ל 2000).

מתוך ניסיון אני ממליץ לך בחום לא לעבור 120,000 ק"מ עם הרצועה הזו, בשום אופן.

המותחנים ידועים כמותחנים מצויינים ולרוב במוסכים המורשים מחליפים בפעם הראשונה רק רצועה ובפעם השניה את כל הסט (רצועה, מותחן וגלגלת). כמקדם בטחון, אם אתה חושש, אתה בהחלט יכול להחליף את כל הסט.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...