Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני נוהג במיצובישי כריזמה שנת 98 1600 סמ"ק קרוב לשלוש שנים.

בחצי שנה האחרונה התחלתי להרגיש שהאוטו "מתמודד" פחות טוב עם מהמורות

ובכלל כאשר אני מגיע לפסי האטה שטיפה יותר גבוהים מהממוצע במהירויות נמוכות יחסית כמו 25 קמ"ש לערך

אני שומע את הטמבון או לפחות את הפלסטיק שמכסה את תחתית הרכב מלפנים משפשף את הכביש מעט, לפעמים גם מאחורה וגם מקדימה באותו פס האטה. כמו כן לפני שנה כשהעברתי את הרכב טסט אמרו לי הטסטרים שתושבות הבלם (כריות הם קראו לזה)

קרועות בעיקר כשאני מסובב את ההגה קיצונית לאחד הצדדים, אכן כשאני מסתכל אני רואה כריות יבשות וסדוקות. מישום מה בטסט האחרון לא צויין כלום לגבי הכריות.

לפי בירור זריז שעשיתי בחנות חלקי רכב שלא אציין את שמה הקרובה לביתי, עלות ארבעה בלמים של "קיאבה" פלוס תושבות בלם יעלה לי 1510 ש"ח.

לשאלותי:

א. האם 1510 ש"ח זה יקר לארבעה בלמים ותושבות?

ב. האם "קיאבה" אכן טובים מספיק ולא ארגיש אולי תחושת חרטה שהחלפתי את המקוריים? (אני סבור שהקיימים הם המקוריים בני 15) יש שאמרו לי שהמקוריים הם של "קיאבה" ויש שאמרו לי שהמקוריים בכלל שלא "מונרו".

ג. האם יש למישהו המלצות טובות יותר לבלמים או במחירים זולים יותר?

ד. אני שומע נקישות קלות יחסית כשאני מתחיל נסיעה מעמידה ומפנה את ההגה ימינה האם מדובר בציריה או שזה יכול להיות קשור לבלמים?

תודה ענקית מראש ומצטער על אורך ההודעה :)

פורסם

האוטו נמוך במיוחד שמגרד פסי האטה? למה שבולמ"ז יעזרו? אולי יש לך קפיץ שבור?

הרעש מגיע מצד ימין? הבולמ"ז של הכריזמה רועשים למדי.

:turn-l:
פורסם

א. חפש הודעות בנושא היו לא למעט (גם שלי).

המחיר הוא זול (אשמח לקבל בהודעה פרטית את שם המקום והטלפון), המחיר הכי זול שאני הצלחתי להשיג לבולם אחד (דייהטסו שרייד) זה 450.

ב. שמעתי ביקורות מאוד טובות על מונרו, לרכב שלי אין מונרו (אחוריים לא מייצרים וקדמיים חסרים במלאי), אך אם היה הייתי שם אותם. אחד החנויות שדיברתי אמר לי שפעם מונרו היו ממש טובים והיום פחות, וכדאי לשים קייבה.

ג. יש גם את בילשטיין (גרמני), עד כמה שאני יודע הם נחשבים למותג פרימיום ויקרים אז בכלל לא בדקתי את האופציה.

פורסם

האוטו דיי נמוך אבל לא עד כדי כך כדי להתחיל לגרד פסי האטה על בסיס קבוע, נדמה שמשהו לא תקין כי בתקופה שקניתי את האוטו לפני שנתיים וחצי היו הרבה פחות רעשים אם בכלל. קשה לי להאמין שיש לי קפיץ שבור אני מניח שהייתי שם לב בכל מקרה מחר על הבוקר אסתכל טוב יותר. כן הרעש מגיע מימין לפנים. בהחלט אחרי גשם או אחרי שטיפה הבולמי זעזועים מרעישים בצורה מחרידה כאילו היו חלודים לחלוטין או כשממש קר.

phpclub: שמעתי גם אני על בילשטיין ואני מוכן להשקיע עוד קצת כדי להשיג אותם אבל השאלה אם יהיה הבדל בינם לבין קייבה

ממה שאני מבין קייבה נחשבת חברה מעולה אגב גם ראיתי לכריזמה בולמי קייבה באיביי.

עוד מישהו? הצעות?

פורסם

יכול מאוד להיות שאתה מגרד פסיי האטה בגלל שהקפיצים שלך עייפים.

ולגבי הרעשים תבדוק שהצמיג לא נוגע בכנף או במגן הרפש.

לגביי הבולמים שהציעו לך זה מחיר טוב,רק תיבדוק שתושבות

הבולם יהיו מקוריות או חלפיות איכותיות ולא תוצרת סין

כי אחרת תיצטרך להחליפם לאחר זמן מאוד קצר.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

לגבי הרעשים יכול להיות שהציריה דופקת או בוקסות של המוט ייצוב,

או לאגר גמור,תפוחי הגה,או חופש במשולשים.

צריך לישמוע את הרעש ולהרים את הרכב על ליפט

וליבדוק חופשים במערכת ההיגוי והמיתלים.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

לגבי המחיר אני לא יודע

רכב נמוך נובע מהתעייפות קפיצים. הבולמים רק משככים זעזועים ולא מגביהים רכב.

תרים טלפון ל"אפק רקורד" בריבל בת"א. תשאל אותם לגבי בולמים.

לגבי תושבת בולם תדבר עם IRPC יושבים ביצחק שדה בת"א. http://www.irpc.net/he

או לנסות בשאר חנויות לחלקי רכב

פורסם

קודם כל תודה לכולם!

דבר שני ראיתי שהרבה חברה פה נצמדו לעניין האוטו הנמוך

אני בהחלט אבדוק את עניין הקפיצים לא אחליף בולמים בלי לבדוק את הקפיצים

אבל העניין הוא שהאוטו לא נמוך כל כך ברגיל פשוט בפסי האטה הוא משפשף את הכביש

אם אני עומד ומסתכל על האוטו הוא לא נראה כל כך נמוך

יותר מזה כשהוא מלא באנשים הוא יורד עוד ועדיין לא מרגיש נמוך מדי

אני מניח שאם באמת הוא היה נמוך מאוד בגלל הקפיצים הוא לא היה עומד בעומס של אנשים אני טועה?

פורסם

אבל העניין הוא שהאוטו לא נמוך כל כך ברגיל פשוט בפסי האטה הוא משפשף את הכביש

נראה לי שפה אתה טועה. גם הכריזמה שלי רועשת בירידה מפסי האטה. בצד ימין ובזמן הירידה דוקא (כשהבולם נפתח) אבל האוטו רחוק מלגעת בכביש.

פורסם

טוב צילמתי תמונה אחת של הקפיץ השמאלי.

אני לא יודע עד כמה זה יעזור

אבל אולי מבחינה ויזואלית ניתן לומר משהו על מצב הקפיץ או הבולם

20130202_154429.jpg

• ספונסר פורום
פורסם

בוקר טוב

בולמי זעזועים בני 15 שנה כבר סיימו את תפקידם מזמן,החלפת לחדשים תשפר משמעותית את איכות הנסיעה,היציבות ,ותקשר את מרחק הבלימה.

KYB הם יצרן בולמים ענק,שמייצר בולמי OEM להרבה יצרני רכב,ואתה יכול להרכיב בולמים שלהם ללא חשש.

אם הרכב שוקע יתר על המידה כנראה והקפיצים נחלשו עם השנים ויש להחליפ גם כן,או להרכיב גומיות חיזוק בין הספירלות(ולא גומיות הגבהה)

בברכה אורן

פורסם

לדעתי, החלפת בולמים צריכה להיות לאחר בדיקה שתאשר שיש להחליפם. אין לך שום דרך לדעת אם הם המקוריים ברכב ומה הבלאי שלהם. בסוף, אתה עלול לגלות שאחרי ההשקעה המכובדת הבעייה נשארת.

כמו שכתבתי - רעש מבולמים (במיוחד ימין) בירידה מפסי האטה היא תופעה מוכרת לדגם. אני השקעתי סכום לא מבוטל בבדיקת הבעייה ונסיון לפתור אותה, לשוא.

פורסם

אגב

רעשי בולמים ברכב הזה יש מהרגע שהוא יצא מהחברה, לאבא שלי שנת 99 כריזמה ועדין הרעשים לאחר החלפת בולמים לא השתנתה, אבל הרכב לא שוקע להבדיל, הוא עומד בצורה ישרה ותקינה. הבולמים מאידך רעש מעצבן מאוד בבקרים, לאחר מכן מסתדר

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...