Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר׳ה ברצוני לרכוש רכב, פולו או איביזה אך יש כמובן תקציב וקטגרויות מסוימות.

תקציב עד 15,000 שקל.

חשוב מאוד, מי יותר חסכונית בדלק??

איזה רכב יותר אמין?? החלקים של איזה רכב יותר יקרים??

ברצוני שנת 2000 ומעלה( ידנית) לקנות!

תודה:-)

פורסם

שתי המכוניות די זהות- אפילו יש סיכוי שהורכבו באותם המפעלים בספרד (שם פולקסווגן מייצרת את הפולו). הן חולקות מנועים, גירים ושאר מכניקה. ההבדל הוא שהפולו קצת יותר יקרה כי פולקסווגן זה יותר נחשב (רק עניין של מיתוג, אין בזה שומדבר מהותי) ולאיביזה/קורדובה יש אפשרות לקחת דגמי 1600 עם 75 או 100 כ"ס. בפולו ה 100 כ"ס זה רק בגרסת 1.4 16V נדירה יחסית וידנית בלבד. את הסיאטים אפשר למצוא בשני המנועים גם בגרסה אוטומטית.

נקודות התורפה של הסיאט הן בעיקר פלסטיקה שנוטה להתפרק עם השנים אז צריך למצוא רכב שמור שהכל בו שלם ותקין ובעיקר ובעיקר - בדגמים המאובזרים SIGNO יש מערכת רדיו-טייפ ובקרת אקלים מובנית שנוטה לעשות צרות צרורות. אם תוכל להשיג את דגם STELLA עם מזגן רגיל ובלי סטריאו מובנה זה עדיף בהרבה, אבל אם בכל זאת מצאת מכונית טובה ושמורה מהדגם המאובזר יותר רק תשים לב שהבקרת אקלים והרדיו (כולל הטייפ!) עובדים בצורה מושלמת.

אני כבר שנתיים וחצי עם קורדובה 100 כ"ס ידנית שהיא זהה מכנית לפולו (במיוחד לפולו קלאסיק שהיא גם תמורה מאוד טובה לכסף) ולמרות כמה אכזבות מרות מאיכות הפלסטיקים (ידיות פנים שנוטות להישבר, ציפויים מקולפים, דיפוני בד מתפרקים, נעילה מרכזית שנתקעה, פינים מפלסטיק שפשוט מתפוררים בידיים) ומבלאי שאני מניח שהוא טבעי, סה"כ זה רכב טוב שמשרת אותי לתקופת הלימודים ולמרות הקרקושים והשטויות - הוא גומע מרחקים ארוכים.

בכל אופן, המכניקה של שני היצרנים זהה וגם האיכות בתוך תא הנוסעים לא ממש שונה מהותית. אני היתי ממליץ על האיביזה/קורדובה פשוט כי אתה יכול להרשות לעצמך באותו כסף לעלות שנה או למצוא רכב יותר שמור.

• תוכן חדש...