Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הבעיה פשוט תניע את האוטו פעם בכמה ימים, זה טוב גם לאיכות המנוע.

רכב שלא עושים בו שימוש תדיר צובר בלאי והמערכת מתקשה ומתייבשת... תניע כל כמה ימים כדי לשמוע על המנוע

Subaru Impreza 1.6 04

פורסם

אם תחליט לנתק מצבר ולא לחפש את מקור הזליגה - אפשר להתקין "מפסק מינוס" (או פלוס) על המצבר, לחיבור/ניתוק נוח ללא כלי עבודה.

יש גם כאלו מתוחכמים יותר.

1.jpg

פורסם

אני כנראה אנתק בינתיים את כבל המינוס מהמצבר בין הנסיעות עד שאמצא קצת זמן פנוי לאתר את מקור הזליגה.

בוקי, יש "מפסק מינוס" כזה שמתאים גם למצבר אמריקאי בעל קוטביי צד?

אין כמו קמארו עצבנית

פורסם

אני לא מקצוען, אבל זה בהחלט נשמע מהתיאור שלך שניתוק המפסק לא יעזור. הסטרטר גוזל הרבה אנרגיה בשביל להניע V8, והאנרגיה הזו לא חוזרת אליו, כי הנסיעה קצרה מדי. אל תשכח שכשהמנוע עובד, הוא צורך חשמל גם (אלא אם זה דיזל, ולא נראה לי שהייתה אי פעם קאמרו דיזל).

אתה חייב לנסוע קצת עם הרכב, לעשות איזה סיבוב של חצי שעה בכביש פתוח, לפחות אחת לשבוע.

המלצה קטנה: תעשה נסיעה כזאת בימי שישי, אחרי הסידורים, לאיזה פינה יפה בטבע, לשתות קפה מגזייה, ולהירגע.

מזכיר לי רכב של אחות של חבר, שרוב הנסיעות שלה הסתכמו בשתי נסיעות של 500 מטר ביום. המצברים שלה היו נגמרים כל שבוע, וכל שבוע היה צריך להניע אותה עם כבלים, לפחות פעם אחת.

פורסם

כשמנוע עובד, הוא לא צורך זרם מהמצבר.

כל צריכת החשמל של הרכב, כשהמנוע מונע מסופקת על ידי האלטרנטור, למעט מצבים קיצוניים של הרבה צרכנים פועלים בשילוב נסיעה איטית.

ברכב עם מנוע גדול יש אלטרנטור חזק ומצבר בעל קיבולת גדולה, כך שהוא לא שונה מהבחינה הזו ממנועים קטנים.

פורסם

מסכים איתך, ובדיוק מסיבה, ובהקשר זה, אין הבדל בין פיאט אונו לשברולט קמארו. הרבה אנרגיה מהאלטרנטור הולכת למנוע, וחלקה חוזר למצבר. ככל שזמן פעולת המנוע קצר יותר, פחות אנרגיה תחזור למצבר. האנרגיה להתנעת המנוע היא כן מהמצבר, ואם זמן הטעינה היה קצר מדי, כנראה שהמצבר יקבל חזרה פחות אנרגיה ממה שהוא איבד.

• תוכן חדש...