Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אבא שלי החליט (יותר נכון צריך) לקנות רכב שייקח אותו לעבודה ובחזרה

מי שינהג ברכב 99% מהזמן זה הוא בלבד וללא אנשים נוספים, הרכב יצטרך לעשות ליום באזור ה80 ק"מ לכל כיוון (160~ ליום)

הדברים שחשובים לו זה קודם כל חיסכון בדלק (מדובר על כמעט 40 אלף ק"מ לשנה)

אח"כ זה נוחות, סחירות ואמינות

אבזור ממש לא משנה העיקר שיש מזגן ורדיו, לא צריך יותר מזה (שלא נראלי שיש רכב היום שנמכר בלי זה)

הבעיה שהוא לא סגור על איזה סגמט הוא רוצה

הוא מתלבט כרגע בין 3 רכבים - סוזוקי אלטו, ספלאש וסוויפט (ידניות כמובן)

מה הייתם ממליצים לו? יש לו את הכסף לשלושתם השאלה אם באמת יש צורך לשלם 80 אלף שקל על סוויפט? (על הכביש) או שגם האלטו תעשה את העבודה ? (ולא תתפרק בדרך)

תודה

רון 8)

פורסם

הייתי מציע 2 דגמים:

סוזוקי ספלאש

רנו קליאו

שניהם טובים, הסוזוקי חזקה יותר הרנו מפנקת יותר.

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם

אבא שלי לא רוצה רנו - לגבי הספלאש הבנתי שזאת מכונית ספרטנית קצת - אבל עם מנוע כמו של הסוויפט

היא מומלצת? איך היא מבחינת סחירות?

פורסם

שיגש לסוכנות הרכב, ישב בהן ויבצע נסיעת מבחן.

לדעתי באופי השימוש שלו כדאי לבחור רכב יותר גדול שיהיה יותר נוח, ורצוי אחד עם דירוג בטיחות יותר גבוה. נכון שתהיה צריכת דלק קצת יותר גבוהה, אבל במצבו המדדים האחרים לא פחות חשובים.

לגבי הסויפט והספלאש - אאל"ט הספלאש קצת יותר קצרה אך מאידך יותר גבוהה מהסויפט, יתכן שזה יהיה יותר נוח. אם זאת למיטב זכרוני הספלאש כבדה ב-50 ק"ג מהסויפט, מה שאומר שהדבר דומה לנסיעה עם עוד נוסע (מדובר במנוע זהה, לא יודע לגבי תיבת ההילוכים).

רותם - אני מניח שכשהזכרת קליו התכוונת לדגם ה-1.2 ליטר הידני. מנסיוני (לא בארץ) הרכב חלש מאוד, מתקשה לעבור את ה-100 קמ"ש במישור ולי גם היה מאוד לא נוח לישיבה. נכון שמחירו מפתה, אבל זה הדבר היחיד.

לגבי האלטו - לאור דירוג הבטיחות שלו הייתי מוותר עליו כאשרמדובר בשימוש בין עירוני רב. חפשו רכב יותר חזק ובעל דירוג בטיחות יותר טוב. וכמובן שכיון שאביך מבלה ברכב 3-4 שעות ביום, חשובה מאוד נוחות הישיבה. לא לוותר בעניין זה.

לגבי סחירות - אם אביך מתכוון להשתמש ברכב יותר משנה-שנתיים מדובר בפרמטר חסר חשיבות משתי סיבות: האחת היא שהרכב יצבור נסועה גבוהה כך שממילא יצטרך להתפשר על מחירו. הסיבה היותר חשובה היא שאין כל דרך לחזות את התנהגות שוק המשומשות בעוד שנה ויותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי ממליץ לשקול דיזל יד שנייה, כי אני לא מכיר דיזל מהחנות שתיכנס לתקציב הזה.

ניתן יהיה לקנות רכב יותר גדול יותר נוח יותר בטיחותי אם אותה צריכת דלק של רכבי בנזין קטנים. (אפילו יותר טובה)

פורסם

אם לא צריכים רכב גדול, אני לא רואה הצדקה בקנית רכב דיזל משומש.

מצד שני, כמות הנסיעות גדולה, ורכב מיני (אלטו) לדעתי לא מומלץ בעיקר בגלל הנוחות .

אני אישית הייתי בודק סוויפט ויונדאי I20 ידנית (עולים סדר גודל של אותו מחיר).

שני הרכבים חסכוניים ואמינים.

לגבי סחירות, לדעתי העניין פחות משמעותי - הקילומטראז' הגבוה לא משאיר הרבה תקוות, ולא משנה איזה דגם זה יהיה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם לא איכפת לו מהגודל, אני ממליץ על הפנדה הישנה. זה אולי הרכב החסכוני ביותר שאפשר לקנות כיום בתקציב נמוך.

היא אמורה לעלות קצת פחות מ-60K אם אתה יודע להתמקח.

סה"כ רכב מאוד מאוד פשוט, אמין בטירוף, נוסע בלי סוף ושורד חברות השכרה ונראה חדש גם אחרי 100 אלף ק"מ של שירות.

לגבי סחירות - תשכח מזה. לא תהייה כזו מכיוון שאחרי 4 שנים עם רכב וסביבות 160-170K על השעון, הוא יצטרך לרדת חזק מהמחירון. העניין הוא שספציפית פנדה זה אחד הרכבים המבוקשים ביותר בגלל החיסכון בדלק, אז אולי הוא לא יצטרך להתפשר יותר מדי...

פורסם

בשביל הצרכים שציינת לדעתי אל תלך על מיני אלא על סופר מיני כמו סוויפט. לדעתי כדאי לחשוב על האיביזה החדשה שעולה 71 אלף.

פורסם

הוא רוצה יד ראשונה

ככה שדיזל לא בא בחשבון כי הוא יקר יותר

מה שאמרתם לגבי האלטו - נכון... במיוחד שהוא נוסע כל היום בבין עירוני...

ככה שנשארו הסוויפט והספלאש

מה עדיף?

האם הסוויפט מצדיקה את התוספת?

והאיביזה לא באה בחשבון בגלל מחירי טיפול יקרים ורק שנתיים אחריות לעומת 3 שנים בכל השאר

• תוכן חדש...