Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום!

חידשתי את חיפושי הרכב להחלפה וקיבלתי הצעה הבאה:

רנו מגאן (כמובן Business 1.6) מליסינג.

עלה על הכביש ביוני 2009.

52,000 ק"מ.

נותנים אחריות מורחבת (10 מכלולים) לשנה.

לאחר מיקוח קצר ירדו ל- 46,000 ש"ח.

הרכב מיועד לשמש כרכב משני במשפחה ולשמש להסעת ילדים קטנים (מכאן דרישה לבטיחות גבוהה). קילומטראז' צפוי - כ- 15 אלף ק"מ בשנה.

מה דעתכם?

השאלה היחידה שאתה צריך לשאול את עצמך - האם אני מוכן לסבות את העובדה שכל יום עם רנו מגאן היא חוויה בלתי צפויה.

באופן אישי, שמעתי וקראתי תגובות לכאן ולכאן לגבי רמת האמינות של הרכב. אך אחד לא יודע לקבוע עד כמה הרכב אמין!! ושלא ימכרו לך סיפורים!

אני יוצא מנקודת הנחה שהרכב לא הכי אמין למרות השנתון הגבוהה ולקח את הסיכון. בסופו של דבר - רכב זה מזל.

כמו שאתה יכול ליפול על רנו מקוללת , אתה יכול ליפול על יפנית, תאמין לי זה לא נעים בכלל!

מה שצריך להפנים - ההסתברות ליפול על צרפתית גבוהה יותר.

בתמורה לכך אתה מקבל את כל הפינוקים שהיא מציעה.

אתה יכול להסתכל על החצי כוס המלאה - אם זכית ברנו אמינה (ובשנתון הנ"ל הסבירות לא רעה בכלל!), קיבלת אחלה רכב!!

אגב - יש אחריות בשנה הראזונה על הרכב כך שזה אמור להקל על החששות שצוינו מעלה.

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני עשיתי לפני שנה וקצת את העסקה הזו עם קרסו על מגאן 2 2008

אלו היו פרטי העסקה -

טרייד אין על קורולה 96 GLI (שהתברר אח"כ שהיה לה שלדה משמעות נמוכה כי שכחתי שמישהו עשה לי פגע ברח והוריד לי טמבון אחורי) שקיבלתי עליה מחיר מחירון 20K ש"ח

תנאי העסקה היו מחירון תמורת מחירון ולכן שילמתי על העסקה 44K שקלים

מה קיבלתי בתמורה?

רכב עם 87KKM שנראה במצב טוב מאוד חיצוני ופנימי

במגסרת הרכישה מה שעשו ברכב היה:

1. טיפול גדול

2. החלפת טיימינג

3. החלפת כל הבלמים צלחות ורפידות

4. צמיגים חדשים

5. מצבר חדש

6. כוון פרונט (צריך לעשות שוב אבל לא באשמתם)

7. ליטוש פנסים

8. שטיפת הרכב.

בנוסף קיבלתי מקרסו מתנה -

ביטוח מקיף + חובה חינם לשנה הראשונה

3 שנות אחריות מלאות מטמבון לטמבון

3 שוברי הנחה לטיפולים בשווי 300 ש"ח כל אחד

ובנוסף לזה יש לי "בהצדעה" ובזמנו על העסקה הזו צה"ל שדרג את החבילה וקיבלתי:

1. חישוקי סגסוגת (ג'אנט מגנזיום) מאוד יפים.

2. חיישני רוורס.

3. מצלמת רוורס.

4. מסכי משענות ראש לנוסעים.

5. יחידת מולטימדיה רוד רובר.

קיבלתי חבילה בשווי 8 אלף שקלים מצה"ל מתנה + 4K שקלים ביטוח מקיף וחובה חינם + טיימינג + מצבר + צמיגים + טיפול גדול שזה כבר 5.5K שקלים אם תעשו חשבון - 17.5K שקלים הטבות ללא שום קשר למחיר ששילמתי על העסקה.

מה הרשמים שלי על הרכב הזה והמוסכים כעבור שנה?

אני רק יכול לאמר שכרכב מדובר ברכב מאוד מפנק נעים, נוח ובטיחותי.

יש לה הגה נפלא וקל להחנות אותה כאילו שזה היה רכב מיני ובתכלס מדובר ברכב משפחתי - למען האמת, גדול.

תא מטען ענק.

עד היום הרכב מפגין אמינות מופתית - לא רוצה לפתוח את הפה.

לגבי המוסכים - אני טיפלתי אצל רון בכפר סבא - שירות נהדר, מחירים מוסדרים מראש (התלוש הנחה זה סתם בולשיט כי הם נותנים טיפול במחיר מבצע גם ככה והמחירים - שפויים, טיפול קטן 500, בינוני 800 ואחרי זה טיפול שלישי 1400 ושנה רביעית זה טיפול קטן + טיימינג כבר)

צריכת דלק 1:11.75 ממוצע בנסיעות משולבות

הדברים שחשוב לדעת לגבי הרכב מבחינת נהיגה -

הגיר שלו הוא לא גיר נורמלי, הזוי משהו וצריך לדעת איך להתנהג איתו, הוא מעביר הילוכים בעזרת שסתומי לחץ וזה מרגיש כמו גיר רובוטי עם מצמד בודד - ההתנהלות איתו למען האמת זהה.

ברגע שמתרגלים לעבוד עם הגיר נכון מגלים גם שהרכב הזה ממש לא עגלה כמו שעשו אותו.

מעבר לכך פשוט תענוג של רכב.

הדברים שצריך לדעת ולהזהר מהם לגבי תחזוקה -

1. יש ברכב הזה שתי צמות חוטים עם קונקטורים מאוד רגישים - הראשונה של המזגן, מאוד קל להגיע אליה ואין בעיה והשניה של הנעילה המרכזית שנמצאת ממש בסמוך לקיר האש וצריך להעזר במוסך בשביל לטפל בנתק שלה - בגלל שעשיתי הכנה למערכת סטריאו כנראה ניתקו לי בטעות את הצמה והרכב לא ננעל - טיפלו בזה על המקום כשרכשתי את הרכב, עלה לי בעוד לילה עם הרכב הקודם - נהניתי מהאפשרות להפרד

:-D

2. סלילי הצתה כמו שכבר ציינו כאן. במידה ויש להחליפם - 2K שקלים.

3. שסתומי לחץ של הגיר. גם כן, תקלה שכזו באזור ה2K שקלים.

4. רצועת טיימינג כל 4 שנים או 90KKM

מה אני מציע - לשים בצד 5K שקלים למקרה הצורך ולהנות מרכב פנטסטי.

אה כן - שכחתי את הדבר הכי חשוב :)

קניתי ARMSTER והוספתי לרכב הזה בעצם משענת יד - עלה לי גרושים, שווה כל שקל וזה הדבר שהיה הכי חסר לי ברכב - אפשר גם לגשת לפירוקית ולמצוא דגם מאובזר ולפרק את משענת היד המקורית אם רוצים - גם גרושים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

העסקה באמת נשמעת נפלא.

הבעיה שקרסו הפסיקו את המבצע של אחריות מלאה לשלוש שנים וכעת נותנים שנה מלאה ועוד שנתיים של מנוע וגיר בלבד. כמו כן, על כל הפעלה של הביטוח יש השתתפות עצמית של 290 ש"ח + מע"מ.

הרכבים שהוצעו לי בקרסו היו כולם עם 100 אלף ק"מ וצפונה. בליסינג מצאתי כאמור עם 52 אלף ק"מ ומדובר בהבדל לא מבוטל לכל הדעות.

אני עושה כעת עוד כמה טלפונית לחברות ליסינג הגדולות, כדי לקבל הצעות חלופיות על המגאן ואז נראה.

פורסם

אני עשיתי לפני שנה וקצת את העסקה הזו עם קרסו על מגאן 2 2008

אלו היו פרטי העסקה -

טרייד אין על קורולה 96 GLI (שהתברר אח"כ שהיה לה שלדה משמעות נמוכה כי שכחתי שמישהו עשה לי פגע ברח והוריד לי טמבון אחורי) שקיבלתי עליה מחיר מחירון 20K ש"ח

תנאי העסקה היו מחירון תמורת מחירון ולכן שילמתי על העסקה 44K שקלים

מה קיבלתי בתמורה?

רכב עם 87KKM שנראה במצב טוב מאוד חיצוני ופנימי

במגסרת הרכישה מה שעשו ברכב היה:

1. טיפול גדול

2. החלפת טיימינג

3. החלפת כל הבלמים צלחות ורפידות

4. צמיגים חדשים

5. מצבר חדש

6. כוון פרונט (צריך לעשות שוב אבל לא באשמתם)

7. ליטוש פנסים

8. שטיפת הרכב.

בנוסף קיבלתי מקרסו מתנה -

ביטוח מקיף + חובה חינם לשנה הראשונה

3 שנות אחריות מלאות מטמבון לטמבון

3 שוברי הנחה לטיפולים בשווי 300 ש"ח כל אחד

ובנוסף לזה יש לי "בהצדעה" ובזמנו על העסקה הזו צה"ל שדרג את החבילה וקיבלתי:

1. חישוקי סגסוגת (ג'אנט מגנזיום) מאוד יפים.

2. חיישני רוורס.

3. מצלמת רוורס.

4. מסכי משענות ראש לנוסעים.

5. יחידת מולטימדיה רוד רובר.

קיבלתי חבילה בשווי 8 אלף שקלים מצה"ל מתנה + 4K שקלים ביטוח מקיף וחובה חינם + טיימינג + מצבר + צמיגים + טיפול גדול שזה כבר 5.5K שקלים אם תעשו חשבון - 17.5K שקלים הטבות ללא שום קשר למחיר ששילמתי על העסקה.

מה הרשמים שלי על הרכב הזה והמוסכים כעבור שנה?

אני רק יכול לאמר שכרכב מדובר ברכב מאוד מפנק נעים, נוח ובטיחותי.

יש לה הגה נפלא וקל להחנות אותה כאילו שזה היה רכב מיני ובתכלס מדובר ברכב משפחתי - למען האמת, גדול.

תא מטען ענק.

עד היום הרכב מפגין אמינות מופתית - לא רוצה לפתוח את הפה.

לגבי המוסכים - אני טיפלתי אצל רון בכפר סבא - שירות נהדר, מחירים מוסדרים מראש (התלוש הנחה זה סתם בולשיט כי הם נותנים טיפול במחיר מבצע גם ככה והמחירים - שפויים, טיפול קטן 500, בינוני 800 ואחרי זה טיפול שלישי 1400 ושנה רביעית זה טיפול קטן + טיימינג כבר)

צריכת דלק 1:11.75 ממוצע בנסיעות משולבות

הדברים שחשוב לדעת לגבי הרכב מבחינת נהיגה -

הגיר שלו הוא לא גיר נורמלי, הזוי משהו וצריך לדעת איך להתנהג איתו, הוא מעביר הילוכים בעזרת שסתומי לחץ וזה מרגיש כמו גיר רובוטי עם מצמד בודד - ההתנהלות איתו למען האמת זהה.

ברגע שמתרגלים לעבוד עם הגיר נכון מגלים גם שהרכב הזה ממש לא עגלה כמו שעשו אותו.

מעבר לכך פשוט תענוג של רכב.

הדברים שצריך לדעת ולהזהר מהם לגבי תחזוקה -

1. יש ברכב הזה שתי צמות חוטים עם קונקטורים מאוד רגישים - הראשונה של המזגן, מאוד קל להגיע אליה ואין בעיה והשניה של הנעילה המרכזית שנמצאת ממש בסמוך לקיר האש וצריך להעזר במוסך בשביל לטפל בנתק שלה - בגלל שעשיתי הכנה למערכת סטריאו כנראה ניתקו לי בטעות את הצמה והרכב לא ננעל - טיפלו בזה על המקום כשרכשתי את הרכב, עלה לי בעוד לילה עם הרכב הקודם - נהניתי מהאפשרות להפרד

2. סלילי הצתה כמו שכבר ציינו כאן. במידה ויש להחליפם - 2K שקלים.

3. שסתומי לחץ של הגיר. גם כן, תקלה שכזו באזור ה2K שקלים.

4. רצועת טיימינג כל 4 שנים או 90KKM

מה אני מציע - לשים בצד 5K שקלים למקרה הצורך ולהנות מרכב פנטסטי.

אה כן - שכחתי את הדבר הכי חשוב

:)

קניתי ARMSTER והוספתי לרכב הזה בעצם משענת יד - עלה לי גרושים, שווה כל שקל וזה הדבר שהיה הכי חסר לי ברכב - אפשר גם לגשת לפירוקית ולמצוא דגם מאובזר ולפרק את משענת היד המקורית אם רוצים - גם גרושים.

היי,

אני מחר לוקח את הרכב לבדיקה (מצטרף ונדחף לשרשור).

אני מתכוון לרכוש מגאן 2009,

התנאים כמובן לא זהים לאלו שהשגת ופחות טובים (הפסיקו עם המבצעים).

האם סלילי ההצתה לא כלולים באחריות?

האם שסתומי הלחץ לא כלולים באחריות?

כמה עולה טיפול טיימינג?

פורסם

טיימינג לפי מה שאני ראיתי בחוברת טיפולים שלי - 2500 שקלים.

תשמע - מספיק שנת אחריות מלאה אחת בשביל לדעת מראש אם יש משהו לא תקין ברכב.

העברת ההילוכים בהתחלה היא לא נעימה גם בעיקר כי אתה לא רגיל לגיר - אתה מהר מאוד תלמד את הקטע, מתי להוריד את הרגל לרגע מאוד זריז מדוושת הגז בנסיעה רגועה ומתי לתת הרבה גז בכדי לא להרגיש את הפריקה בנסיעה יותר נמרצת (עד כמה שאפשר לקרוא לזה נמרצת כן?)

סלילי הצתה אתה יכול לדרוש שיוודאו תקינות או אולי לדרוש שיחליפו במהלך הרכישה אבל לא בטוח שיחליפו - אם הרכב מתניע בקלות אז זה פשוט סיכון שאתה צריך לקחת.

שמע - זה רכב שאתה קונה במחירון זול בצורה משמעותית מכל שאר המתחרות - זול יותר בלמעלה מ10K שקלים עד 20K שקלים במקרים מסויימים אז עד כמה זה כבר יכאב אם במשך תקופה של כמה שנים טובות אתה תוציא עוד כמה אלפים אחזקה על הרכב?

טיימינג למשל זה לא תקלה - זה בלאי (אלא אם כן הרצועה נקרעת תוך כדי נסיעה - אבוי)

אבל אם למשל - יש לי שני רכבים האחד זה טויוטה קבוצה אחת למעלה והשניה זו הרנו

ובשני הרכבים לא יהיו לי תקלות ואני אחזיק אותם לתקופה של 8 שנים - הרנו תהיה יקרה יותר לאחזקה בגלל שתי החלפות של רצועות טיימינג, יחד עם זאת עד כמה שהיא היתה חדשה יותר בשנתיים מהטויוטה, קניתי אותה ב25K שקלים פחות מהרכב השני :-D

אז בוא נאמר במהלך 8 שנים אני אוציא 5K שקלים על רצועות טיימינג ואפילו בוא נשתגע ונוסיף עוד 4K על סלילים וגיר (ולא בטוח בכלל שתהיה לי תקלת גיר או סלילים) עדיין יש לי כאן הפרש של 20K שקלים במעמד הרכישה

ההבדלים בדלק בינם זניחים כל כך שקשה לי בכלל להביט על זה.

אבל הנה דוגמא מאוד יפה לעד כמה הדיל הזה הוא כלכלי גם לטווח הארוך וגם לטווח הקצר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טיימינג לפי מה שאני ראיתי בחוברת טיפולים שלי - 2500 שקלים.

תשמע - מספיק שנת אחריות מלאה אחת בשביל לדעת מראש אם יש משהו לא תקין ברכב.

העברת ההילוכים בהתחלה היא לא נעימה גם בעיקר כי אתה לא רגיל לגיר - אתה מהר מאוד תלמד את הקטע, מתי להוריד את הרגל לרגע מאוד זריז מדוושת הגז בנסיעה רגועה ומתי לתת הרבה גז בכדי לא להרגיש את הפריקה בנסיעה יותר נמרצת (עד כמה שאפשר לקרוא לזה נמרצת כן?)

סלילי הצתה אתה יכול לדרוש שיוודאו תקינות או אולי לדרוש שיחליפו במהלך הרכישה אבל לא בטוח שיחליפו - אם הרכב מתניע בקלות אז זה פשוט סיכון שאתה צריך לקחת.

שמע - זה רכב שאתה קונה במחירון זול בצורה משמעותית מכל שאר המתחרות - זול יותר בלמעלה מ10K שקלים עד 20K שקלים במקרים מסויימים אז עד כמה זה כבר יכאב אם במשך תקופה של כמה שנים טובות אתה תוציא עוד כמה אלפים אחזקה על הרכב?

טיימינג למשל זה לא תקלה - זה בלאי (אלא אם כן הרצועה נקרעת תוך כדי נסיעה - אבוי)

אבל אם למשל - יש לי שני רכבים האחד זה טויוטה קבוצה אחת למעלה והשניה זו הרנו

ובשני הרכבים לא יהיו לי תקלות ואני אחזיק אותם לתקופה של 8 שנים - הרנו תהיה יקרה יותר לאחזקה בגלל שתי החלפות של רצועות טיימינג, יחד עם זאת עד כמה שהיא היתה חדשה יותר בשנתיים מהטויוטה, קניתי אותה ב25K שקלים פחות מהרכב השני

אז בוא נאמר במהלך 8 שנים אני אוציא 5K שקלים על רצועות טיימינג ואפילו בוא נשתגע ונוסיף עוד 4K על סלילים וגיר (ולא בטוח בכלל שתהיה לי תקלת גיר או סלילים) עדיין יש לי כאן הפרש של 20K שקלים במעמד הרכישה

ההבדלים בדלק בינם זניחים כל כך שקשה לי בכלל להביט על זה.

אבל הנה דוגמא מאוד יפה לעד כמה הדיל הזה הוא כלכלי גם לטווח הארוך וגם לטווח הקצר.

למה שיהיו הוצאות על גיר?

יש אחריות.

פורסם

אני מדבר איתך על תקופת אחזקה מופלגת של פי כמה וכמה משלוש שנים רק בכדי להראות שזה גם כלכלי לאורך זמן.

זה בדיוק העניין - יש לך שקט מזה לשלוש שנים ואחרי זה עם הכל טוב במקרה הכי גרוע זה עדיין יהיה כלכלי.

אני קניתי את המגאן כרכב שני במשפחה והמטרה היתה להחליף רכב, שעד כמה שהיה אמין, היה ישן, לא נוח, לא בטיחותי בכלל ברכב נוח ובטיחותי ובמידה והרכב הזה יוכיח אמינות טובה, עד שהאשה לא תגיד שהיא רוצה להחליף את הרכב, הרכב לא יוחלף.

ורוב הסיכויים, שאם לא יהיו לי יותר מידי צרות עם הרנו - אנחנו כנראה נחזיק אותה עד שהיא תהיה שווה גרירה למגרש בכדי להמכר בחלקים למשקל בברזל :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

אני מדבר איתך על תקופת אחזקה מופלגת של פי כמה וכמה משלוש שנים רק בכדי להראות שזה גם כלכלי לאורך זמן.

זה בדיוק העניין - יש לך שקט מזה לשלוש שנים ואחרי זה עם הכל טוב במקרה הכי גרוע זה עדיין יהיה כלכלי.

אני קניתי את המגאן כרכב שני במשפחה והמטרה היתה להחליף רכב, שעד כמה שהיה אמין, היה ישן, לא נוח, לא בטיחותי בכלל ברכב נוח ובטיחותי ובמידה והרכב הזה יוכיח אמינות טובה, עד שהאשה לא תגיד שהיא רוצה להחליף את הרכב, הרכב לא יוחלף.

ורוב הסיכויים, שאם לא יהיו לי יותר מידי צרות עם הרנו - אנחנו כנראה נחזיק אותה עד שהיא תהיה שווה גרירה למגרש בכדי להמכר בחלקים למשקל בברזל

בוא נאמר כך - האם סלילי הצתה הם בלאי טבעי?

האם כדאי להחליף אותם גם אם לא צריך כדי לנסע בראש שקט?

אני רואה שרב הבעיות מגיעות מהאזור הזה.

את האמת - התאהבתי ברכב ומחר אני כנראה לוקח אותו.

יש לי חששות מצד אחד והתלהבות של ילד קטן מצד שני (בכל זאת, הרכב נראה ממש טוב!).

לפי מה שאני מבין, דגמים 2008 + 2009 הם מוצלחים.

התכנון שלי הוא להחזיר את הרכב שנתיים ~~ שנתיים וחצי ולקנות משהו אחר

פורסם

משנת 2007 הרכב הזה בעל רמת אמינות טובה יותר מהשנים הקודמות הודות לחבירה של רנו עם ניסאן - הם משתמשים במכלולים משותפים.

בכלל היום יש המון שת"פים בין יצרני רכב.

האחד יודע לייצר מושבים ופלסטיקה השני יודע לייצר מכלולים מכאניים - אתה מקבל את הטוב מכל אחד.

לא, אתה לא צריך להתחיל להחליף כל דבר שעובד רק בגלל שאתה פוחד שיתקלקל.

זה בלאי ובלאי זה דבר טבעי - עד כמה שידוע לי, אין אורך חיים ידוע לסלילי ההצתה האלו ולכן אין טעם להחליף אותם אם הם תקינים.

לגבי רצועת טיימינג - זה דווקא בעיני אם כל רוע ורצועת טיימינג ברכישת רכב (אם יש לרכב רצועת טיימינג) אני מחליף בלי לשאול אם עשו או לא עשו אם צריך או לא צריך.

ובמקרה שלך גם אם הרכב על 50KKM הוא כבר מתקרב ל4 שנים על הכביש - תתנה את זה כתנאי לרכישת הרכב.

Pioneer TS-X150

פורסם

משנת 2007 הרכב הזה בעל רמת אמינות טובה יותר מהשנים הקודמות הודות לחבירה של רנו עם ניסאן - הם משתמשים במכלולים משותפים.

בכלל היום יש המון שת"פים בין יצרני רכב.

האחד יודע לייצר מושבים ופלסטיקה השני יודע לייצר מכלולים מכאניים - אתה מקבל את הטוב מכל אחד.

לא, אתה לא צריך להתחיל להחליף כל דבר שעובד רק בגלל שאתה פוחד שיתקלקל.

זה בלאי ובלאי זה דבר טבעי - עד כמה שידוע לי, אין אורך חיים ידוע לסלילי ההצתה האלו ולכן אין טעם להחליף אותם אם הם תקינים.

לגבי רצועת טיימינג - זה דווקא בעיני אם כל רוע ורצועת טיימינג ברכישת רכב (אם יש לרכב רצועת טיימינג) אני מחליף בלי לשאול אם עשו או לא עשו אם צריך או לא צריך.

ובמקרה שלך גם אם הרכב על 50KKM הוא כבר מתקרב ל4 שנים על הכביש - תתנה את זה כתנאי לרכישת הרכב.

זאת בעיה.

נתנו לי הנחה במסגרת העיסקה אבל לא היו מוכנים לתת לי טיפול ברצועת טיימינג.

האם מכון קומפיוטסט יכול לעלות אם הרצועה טובה או לא?

אני מתכוון להשקיע ברכב כי חשוב לי שהרכב ישרת אותי בצורה הכי טובה שיכולה להיות.

מה שמפחיד אותי זה שנציג המכירות אמר שהרכב היה בחברת השכרה (כלומר היה בליסינג) "אלדן" ולא בטוח שהוא יכול להשיג היסטוריה.

אמרתי לו שבלי ההיסטוריה אני אפילו לא לוקח את הרכב לבדיקה.

לפי דעתי הוא סתם מתעצל, אין סיכוי שקרסו מחזיקים רכב ללא היסטוריה.

פורסם

מכון קופיוטסט לא יכול לדעת את מצבה של הרצועה.

בכל מקרה את ההחלפה ע"פ הוראות היצרן יש לבצע ביוני 2013 - כך שיש עוד לא מעט זמן.

לפי הוראות היצרן יש להחליף רצועת תזמון, מותחנים (ובמידת הצורך) משאבת מים.

מכיוון שעבודת הפירוק וההרכבה היא די יקרה במקרה דנן - ההמלצה לרכב שמתכוונים להחזיקו תקופה ארוכה היא להחליף משאבת מים בכל מקרה.

העלות של טיימינג + משאבת מים במגאן עשויה להגיע ל-3000 ש"ח.

הטיפולים הרגילים הם דווקא זולים יחסית.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
זאת בעיה.

נתנו לי הנחה במסגרת העיסקה אבל לא היו מוכנים לתת לי טיפול ברצועת טיימינג.

האם מכון קומפיוטסט יכול לעלות אם הרצועה טובה או לא?

אני מתכוון להשקיע ברכב כי חשוב לי שהרכב ישרת אותי בצורה הכי טובה שיכולה להיות.

מה שמפחיד אותי זה שנציג המכירות אמר שהרכב היה בחברת השכרה (כלומר היה בליסינג) "אלדן" ולא בטוח שהוא יכול להשיג היסטוריה.

אמרתי לו שבלי ההיסטוריה אני אפילו לא לוקח את הרכב לבדיקה.

לפי דעתי הוא סתם מתעצל, אין סיכוי שקרסו מחזיקים רכב ללא היסטוריה.

*אני לא יודע אם הגיבו כבר או לא אז אני מצטט - לא בכוונה לעבור על חוקי פורום*

בוא נירגע לרגע וניתן להגיון הבריא להכנס כאן לפעולה

אין לך כסף כרגע לרצועת טיימינג? יש לך שנת אחריות על הרכב, אחריות מלאה.

אחרי זה יש לך עוד שנתיים אחריות על המנוע והגיר ולדעתי זה כולל רצועת טיימינג.

עכשיו - הרכב מתקרב לגיל 4 שנים? מתקרב! -> הם לא יכולים להוכיח לך שהחליפו רצועת טיימינג?

תהיה נוקשה ותציב את זה כתנאי לרכישת העסקה, זה לא באמת עולה להם 2500 שקלים - זה עולה לך 2500 שקלים כי אתה משלם כאן על עבודה מאוד קשה.

להם זה עולה את מחיר הרצועה (עריכה - אכן שכחתי כאן מותחנים ומשאבה, לקחת בחשבון) וסנג'ור של עובד שלהם שגם ככה מקבל משכורת חודש.

אז אין שום סיבה שהם לא יחליפו לך רצועת טיימינג אם הטיעון שלך הוא הגיוני - והוא הגיוני.

תהיה אסרטיבי ותתעקש על זה ואתה תראה שהם יחליפו לך את רצועת הטיימינג.

אם לא - ואתה עדיין כל כך רוצה את הרכב, יש לך שנה לחסוך במיוחד לשם המטרה הזו למסגרת הטיפול הבא - אבל אני אומר לך מנסיוני, תתעקש.

Pioneer TS-X150

פורסם

תהיה נוקשה ותציב את זה כתנאי לרכישת העסקה, זה לא באמת עולה להם 2500 שקלים - זה עולה לך 2500 שקלים כי אתה משלם כאן על עבודה מאוד קשה.

גם אם שילמתי מקדמה של 500 ש"ח ?

הסוחר ממש התעקש שלא ניתן להחליף לפני הזמן אבל נתן לי הנחה. (ולא, הוא לא התכוון לתת אותה מההתחלה פשוט קמתי והלכתי והוא ביקש "לבדוק" ואז נתן.

אני אנסה שוב בכל מקרה.

התקווה שלי - ליפול על אחת טובה ואז אכלתי מכל העוגה.

פורסם

אני נתתי מקדמה של איזה 2000 שקלים או משהו כזה אבל רק אחרי שבחרתי את הדגם שרציתי ורק אחרי שסיכמנו בכתב שעושים טיימינג לרכב.

אח"כ אני פשוט החזקתי את התשלום הגדול על הרכב עד שלא קיבלתי טופס טיפולים מלא מהמוסך של קרסו שהכל בוצע ועד שראיתי שהכל לטעמי.

אבל תמיד יש פה ושם איזו הפתעה שצצה וזה בסדר - אתה לא קונה רכב חדש וגם לפעמים ברכישת רכב חדש אתה מגלה דברים לא נעימים כמו למשל:

רכב ששכב כמה חודשים במגרש מסירות ואתה קולט שיש נקודות חלודה על מכסה המנוע - קרה לנו.

זה החיים - אתה מנסה לבטח את עצמך מכל צד אפשרי אבל לפעמים גם צריך לזרום עם התחושה, בד"כ כשהרכב טוב אתה פשוט יודע כי השתלשלות העניינים היא תקינה. אבל תמיד יכולות להיות הפתעות.

תגיד תודה שיש לך שקט נפשי לפחות לשנה אחת - אתה יכול לנצל את זה במקסימום, בעוד שנה תשקיע ברצועת טיימינג, יחסית לעסקה שאתה עושה כאן אתה עדיין היטב בתוך עסקה משתלמת כלכלית.

Pioneer TS-X150

פורסם

אישית זאת נראית לי דרישה מוגזמת - ולא הייתי שובר בגללה את העסקה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...