Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול אמא שלי נסע הביתה מכיוון ראשון לציון ללוד.

היא עצרה בדרך בשביל לכוון מראות (בשוליים). ומאז הופיע לה סימן של גלגל שיניים ובתוכו סימן קריאה ,

אני משאר לעצמי שזה מעיד על תקלה כלשהי ברכב.

אני הגעתי אליה וניסינו לשחק עם זה , לדומם ואז עוד פעם להדליק ולנסות לשלב הילוך אז הוא פשוט מהבהב ונשאר ב-N.

אתמול גררו את הרכב למוסך והיום בשעה 11 הוא אמור להיות שם ,

אני מזכיר שהתיבה היא רובוטית.

מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה ? וכמה היא תעלה לי בערך ?

• ספונסר פורום
פורסם

אתה מוזמן לעשות חיפוש בפורום ו/או לקרוא עוד על תקלות אופיניות לדגם בלשונית "רכב משומש" פה למעלה באתר.

מדובר בתקלה ידועה, צריך לגרור את הרכב למוסך ולבדוק על איזה תקלה הוא מדווח.

כנראה מדובר במצמדים שנשחקו, או שחסר שמן גיר, או שהיחידת פיקוד התקלקלה.

מאיזה אזור אתה? אשמח להמליץ לך על בעל מקצוע לאבחון ותיקון התקלה.

פורסם

גם לי יש יאריס רובוטית, שנתון 2009. מאיזה שנתון הרכב שלך? האם יש לו 6 הילוכים או 5?

קרא כאן על הניסיון שהיה לי עם הקלאץ'.

האם בוצע במוסך מתישהו איפוס קלאץ' יזום ע"י סקנר?

ברגע שנדלק לך הסימן של גלגל השיניים ובתוכו סימן הקריאה, זה אומר שמשהו נדפק בתיבה הרובוטית.

יכול להיות שדיסקיות הקלאץ' נשחקו ודורשות החלפה, ואם יש לך את הדגם הראשון שהגיע לכאן עם ה5 הילוכים, יתכן שגם תצטרך לבצע החלפה של מחשב הגיר. הגירסה של ה6 הילוכים שונה מהגירסה של ה5 במחשב הגיר ומנגנון החלפת ההילוכים הוא קצת שונה (לפי מה שאמרו לי במוסך יבואן).

החלפת דיסקיות קלאץ' בלבד במסגרת האחריות עלתה כ1500 ש"ח. אם תצטרך להחליף גם את המחשב המחיר יכול לזנק גם ל4000 (לדעתי). יתכן וגם יהיה צריך להחליף שמן גיר (אני ממליץ בכל מקרה לבצע החלפה יזומה). פנה למוסך יבואן (אני ממליץ על רייכמן בבני ברק) כדי שיבדוק לך את הרכב. יתכן שגם בגלל מדיניות של "רצון טוב" יתנו לך הנחה על החלקים ו/או עבודה.

• ספונסר פורום
פורסם

אתה מוזמן לגרור את הרכב אל טויוטה רכב השפלה.

מדובר במוסך מורשה אשר מכיר את הדגם ויש לו את כל ציוד הדיאגנוסטיקה היעודי לאיתור התקלה.

פורסם

בדיוק עכשיו חזרתי מרכב השפלה.

השארתי את הרכב לבדיקה שעלתה 250 שקל עוד מעט ייעדכן.

המודל של הרכב הוא 2007 ובעל תיבה בעלת 5 הילוכים.

פורסם

עכדון : היום התקשרו אלי מהמוסך ואמרו לי שהלכה לי מערכת הפעלת המצמד.

כאמור זוהי טיבה רוטובית למי שלא זוכר.

רוצים על העבודה , החלק והמע"מ - 3,500 שקלים.

נראה מכיר הגון ? (המזכירה אמרה לי זה גם אחרי הנחה ושהם לוקחים רק 200 שקל עם עבודה משהו כזה)

חושבים שאפשר להוריד עוד במחיר ?

תודה מראש.

ג'ניה.

פורסם

המחיר סביר מינוס אם מחליפים לך 2 פלטות קלאץ' בלבד+סולנואידים, ללא clutch actuator (מנוע חשמלי שמתפעל את הקלאץ'). אם הם מבצעים גם החלפה שלו אז המחיר בסדר גמור. מומלץ שגם יבדקו את מחשב הגיר על הדרך ויבצעו החלפה של שמן הגיר בתיבת ההילוכים.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם,

התקלה שתיאר jenyatip הופיע היום אצלי.

סיפור זהה, התיבה "נתקעה" בהילוך רביעי בזמן נסיעה ולא איפשרה החלפת הילוכים ידנית וגם בהעברה לאוטומט ההילוכים לא התחלפו. לאחר עצירת הרכב ההילוך נזרק ל-N ללא תלות במצב הימצאותה של ידית ההילוכים (Manual/Auto).

סגירה והפעלה של הסוויץ מספר פעמים, משחק עם ידית ההילוכים לא שינו דבר והרכב נגרר למוסך.

מדובר ברכב משנתון 2010, דגם 6 הילוכים, SOL100, קילומטראג' 70,000

מכיוון שהפוסט המקורי מתייחס לתיבה בת 5 הילוכים וכאן אני שואל על תיבה בת 6 הילוכים,

האם מישהו יכול לשפוך קצת מידע (עלויות, חלקים וכו'..) רלוונטי לדגם עליו אני שואל.

תודה לעונים!

פורסם

יש לי רכב כמו שלך-רק משנתון 2009 עם אותה תיבה של 6 הילוכים.

יכולות להיות כמה אפשרויות.

האפשרות היותר עדיפה אך פחות נפוצה-שצריך לבצע איפוס לתיבה וזה הכל. בשימוש שוטף, דיסקיות הקלאץ' נשחקות וצריך ללמד את מחשב התיבה את נקודת הלחץ החדשה. בד"כ המוסכים מבצעים זאת בחינם וגם אני חושב שכדאי לבצע איפוס יזום כל חצי שנה/שנה על מנת לשמור על התיבה.

אם האיפוס לא עוזר, צריך להחליף את דיסקיות הקלאץ' שנשחקו. כפי שרשמתי למעלה, החלפת דיסקיות קלאץ' עולה 1500 ש"ח. אולי גם יהיה צריך להחליף שמן גיר שעשה את שלו (צמיגות 75W) שעולה בערך 500 ש"ח (שאני ממליץ לעשות בכל מקרה כל שנתיים).

אם לא מדובר רק בדיסקיות הקלאץ', מחליפים גם את הסולנואידים והמנועים החשמליים (יחד עם מחשב הגיר) שמבצעים את ההעברה עצמה ואז המחיר בהחלט יכול לזנק לסכומים של 3500-4000 ש"ח.

• תוכן חדש...