Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

ברצוני לעשות השוואה קטנה מול שני רכבים

הראשון C4 1.6 שנת 2006 ומעלה

או סיריון שנת 2006 לערך.

כרגע יש לי העדפה לסיריון כי הוא הרבה יותר חסכוני אבל שמתי לב שהוא מאיץ ממש לאט וגם הוא לא מיועד כלל לנסיעות מחוץ לעיר (120 קמ'ש כשהרכב דורש לרדת במהירות (שמתי לב לזה לפי סרטונים))

כרגע ביררתי בעיקר על הC4 כי זה רכב יותר רציני והוא יכול לתת יותר בנסיעות בין עירוניות.

אני מודע להפרשי צריכות הדלק (סיריון 12 לליטר והC4 10 לליטר)

אני יותר מעוניין לדעת לגבי

התנהגות נסיעה (תחילת נהיגה מעמידה, התנהגות ב120 קמ'ש, נסיה בתוך העיר ומחוצה לה)

עלויות אחזקה שוטפת.

עלויות חלפים

איכות הרכב (כמה פעמים מבקר במוסך במשך תקופה מסויימת)

אני סטודנט שלא מתכנן לקרוע את הרכב אבל אני לא רוצה לפחד לצאת מהעיר.

מדובר על 20-30 ק'מ בכל יום גג.

תודה רבה!

פורסם

כפי שהד"ר כתב,מצחיק להשוות בין סופר מיני (סיריון עם מנוע 1300/1360 במודלים המתקדמים יותר) לבין ה-C4,שהיא משפחתית.

אם אתה חושב רק על אחזקה,טיפולים ,ביטוחים ודלק לדעתי הסיריון עדיפה ותהיה זולה יותר לתחזוקה אבל אולי זו רק דעתי.

היא אמנם צפופה יותר,אין לך מה לדאוג היא תצא מהעיר ואפילו בכבוד (נהגתי על רכב שכור כזה ונהניתי).

האם אתה זקוק למשפחתית או יכול להסתפק בסופר מיני ? עכשיו הכדור אצלך בידיים..

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אם עניין העלויות הוא קריטי - קח סיריון כי ה-C4 אוכלת גם 1 ל-8 בנסיעה עירונית (שלא לדבר על טיפולים ותיקונים). הדייהטסו היא עם מנוע של יאריס - אמין ועמיד כמו החומה הסינית. בעירוני תאכל לך משהו כמו 1 ל-12. תכלס גם לא צריכה להיות בעיה לנסוע איתה מרחקים ארוכים. בקיצור - סיריון!

Aerodynamics are for people who can't build engines - enzo ferrari

פורסם

אין מה להשוות:

מדובר בקטגוריות שונות.

אין מה להשוות. אם תבחן כל אחת מהמתמודדות שלך תקבל:

מצד אחד משפחתית נוחה ומפנקת עם בטיות אקטיבית מצוינת ציון בטיחות פאסיבי של 5 כוכבים וניקוד גבוה. התדמית בארץ ? על הפנים, וכלל לא משקפת את האיכות והאמינות. כתוצאה מכך המחיר למכונית משומשת נמוך. מצוין בקניה.

מצד שני סופר מיני לא נוחה, רופסת על הכביש ועם ציון בטיחות נמוך יותר, 4 כוכבים מלמטה (ראה את הטקסט במבחן הריסוק ותבין בין השורות). התדמית בארץ ? הרבה מעבר לתמורה האמיתית. מחיר הרכישה למשומשת גבוה בעליל, ואינו משקף תמורה אמיתית.

אין מה להשוות:

יצרן מהמובילים באירופה, שתמיד היה חדשני ביחס לשוק, והרבה מהפיתוחים שלו נמכרו ליצרנים אחרים, לרוב אלו המייצרים מכוניות פאר. יצרן המשווק מכוניות בתקן זיהום אוויר נוכחי, אבל כמה שנים לפני שהפך חובה.

מולו יצרן שהבעלים שלו מגדיר אותו: "מוצר נחות". זוהי ההגדרה של טויוטה לדיהטסו, מתוך מטרה למנוע תחרות ישירה לדגמי טויוטה. לכן, הסיריון המבוססת על פלטפורמה של יאריס, קיבלה "שינמוך" משמעותי המתבטא בציוני בטיחות נמוכים יותר, ובמנוע מיושן. בניגוד למה שנכתב בתגובה מעלי, המנוע בדיהטסו אינו המנוע של היאריס. מידות מהלך וקדח שונות, ודחיפי השסתומים מכניים, בעוד ביאריס הידראוליים. עד כדי כך המצב בדיהטסו רע, שלא היה להם תקציב להתאים את הדגמים שלהם לתקנים האירופיים הנוכחיים המחויבים בארץ. לכן לא מוכרים כאן יותר.

המסקנה ברורה, ואין מקום לתהיות.

גם אם לא סיטרואן, חפש לך מכונית נוחה ובטוחה, כזו הממשיכה להיות משווקת בארץ באופן סדיר.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

באמת שאין כאן מקום להשוואה בין שני הדגמים שהצעת.

אני אישית מחבב את ה - C4 וחושב שהיא נותנת תמורה מעולה לכסף במחירים שבהם היא נמכרת כיום.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

דווקא יש מקום להשוות: כיוון שעלות הרכבים בשוק לאותו שנתון די דומה (לפחות מליסינג), ובהנחה והנסועה נמוכה יחסית והפרש ההוצאות על הדלק בין שני הרכבים לא משמעותי. אין סיבה לא לקחת את ה-C4 אלא אם כן עלות האחזקה גבוהה משמעותית (טיפולים, חלפים, אמינות וכד'). כך שעדין נותרת השאלה: מה ההבדל בעלויות האחזקה?

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם

אני לא יכול להבטיח שדבריי הם "מילים בסלע", אך מניסיוני,

לא ניתן להשוות בין צריכת הדלק של השתיים.

הסיטרואן לא הפגינה חיסכון מיוחד, וגם שיטוט כאן בפורומים

לא בדיוק הדביק לה את המחמאה חסכונית... אין ספק שמדובר באוטו מפנק (בטווח המחירים המדובר),

אבל קשה לי לומר שהיא חסכונית.

פורסם
אין מה להשוות:

מדובר בקטגוריות שונות.

אין מה להשוות. אם תבחן כל אחת מהמתמודדות שלך תקבל:

מצד אחד משפחתית נוחה ומפנקת עם בטיות אקטיבית מצוינת ציון בטיחות פאסיבי של 5 כוכבים וניקוד גבוה. התדמית בארץ ? על הפנים, וכלל לא משקפת את האיכות והאמינות. כתוצאה מכך המחיר למכונית משומשת נמוך. מצוין בקניה.

מצד שני סופר מיני לא נוחה, רופסת על הכביש ועם ציון בטיחות נמוך יותר, 4 כוכבים מלמטה (ראה את הטקסט במבחן הריסוק ותבין בין השורות). התדמית בארץ ? הרבה מעבר לתמורה האמיתית. מחיר הרכישה למשומשת גבוה בעליל, ואינו משקף תמורה אמיתית.

אין מה להשוות:

יצרן מהמובילים באירופה, שתמיד היה חדשני ביחס לשוק, והרבה מהפיתוחים שלו נמכרו ליצרנים אחרים, לרוב אלו המייצרים מכוניות פאר. יצרן המשווק מכוניות בתקן זיהום אוויר נוכחי, אבל כמה שנים לפני שהפך חובה.

מולו יצרן שהבעלים שלו מגדיר אותו: "מוצר נחות". זוהי ההגדרה של טויוטה לדיהטסו, מתוך מטרה למנוע תחרות ישירה לדגמי טויוטה. לכן, הסיריון המבוססת על פלטפורמה של יאריס, קיבלה "שינמוך" משמעותי המתבטא בציוני בטיחות נמוכים יותר, ובמנוע מיושן. בניגוד למה שנכתב בתגובה מעלי, המנוע בדיהטסו אינו המנוע של היאריס. מידות מהלך וקדח שונות, ודחיפי השסתומים מכניים, בעוד ביאריס הידראוליים. עד כדי כך המצב בדיהטסו רע, שלא היה להם תקציב להתאים את הדגמים שלהם לתקנים האירופיים הנוכחיים המחויבים בארץ. לכן לא מוכרים כאן יותר.

המסקנה ברורה, ואין מקום לתהיות.

גם אם לא סיטרואן, חפש לך מכונית נוחה ובטוחה, כזו הממשיכה להיות משווקת בארץ באופן סדיר.

עד כמה זה משפיע המנוע הלא עדכני? בייחס לרכבים קטנים אחרים באותו המחיר?

תודה.

• תוכן חדש...