Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה, במידה ואני לא מדווח למשטרה בעצמי, יכול להיות שלא יפתח בכלל תיק ? או עצם זה ששוטר נכח באירוע כבר אומר שיפתחו לי תיק ?

בכל אופן, הייתי אצל המשטרה והוא הביא לי טופס למלא לגבי התאונה ומשם הוא מעביר את זה ופותח תיק, אבל לא יודע אם יש צורך בכך בכלל ואולי כל העניין יכול להסגר בלי התערבות של משטרה.

לגבי העונש השוטר לא יכול להגיד לי בידיוק אבל הוא אמר שבדר"כ לא קורה כלום לנהגים ותיקים, לנהג חדש רוב הסיכויים שתהיה מנהלתית ובמשפט יגידו שהמנהלתית היא העונש שאני צריך לקבל.

אז נקווה שהשוטר צדק ונקווה שהתקווה של נימרוד גביש הנחמד לא תתמשש (לעשות טעות זה אנושי, להתבטא בצורה כמו שלך זה לא, אני מבין מה שאתה אומר ומקבל את זה אבל הגזמת טיפה. קח לתשומת ליבך ואשמח אם במידה ויש לך תגובה לדברים תתאפק או שתשלח אותה לפרטי על מנת שהאשכול לא ינעל).

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם מישהו נפגע,אפילו אם לא התפנה לבית החולים - מוטב שתדווח גם למשטרה וגם לביטוח שלך. התיק יכול להסגר מחוסר עניין לציבור וגם להגיע לבית המשפט. והטיפול הרפואי עולה לא מעט כסף גם הוא - והכיסוי הביטוחי מחייב הודעה למשטרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סבבה אני ידווח למשטרה כי זה באמת המעשה הנכון.

יש לי שאלה, במידה ואני אקח עורך דין יש אפשרות שהוא יוציא אותי מזה או שאין טעם ?

פורסם

נוסף לשאלה הזו, כרגע אני ממלא דו"ח של המשטרה, בתיאור המקרה לרשום שנסעתי 70 קמ"ש לפני צומת ?

פורסם
ברור שאנשים עושים טעויות ומגיעה להם סליחה על זה אבל שלא ישאל פה איך הוא יכול לצאת מזה, שיעמוד מול שופט ויקבל את העונש שמגיע לו.

התקווה שלי שזה יהיה לפחות שנה שלילה...

תאונות של פגוש לפגוש בגלל אי שמירת מרחק, קורות כמעט כל יום וממש לא קשורות למהירות מופרזת, שכרות, או קלות דעת.

אני לא הייתי ממהר לצלוב את הבחור בגלל תאונה כזאת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
נוסף לשאלה הזו, כרגע אני ממלא דו"ח של המשטרה, בתיאור המקרה לרשום שנסעתי 70 קמ"ש לפני צומת ?

זה באמת דחוף מצטער על ההצקה.

פורסם

אם הכביש של 50 קמ"ש ממש לא מומלץ

אם הכביש של 90 קמ"ש אז 70 זה טוב כמו ש 60 זה טוב או 80 קמ"ש

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
תאונות של פגוש לפגוש בגלל אי שמירת מרחק, קורות כמעט כל יום וממש לא קשורות למהירות מופרזת, שכרות, או קלות דעת.

אני לא הייתי ממהר לצלוב את הבחור בגלל תאונה כזאת.

האם אדם שלא שומר מרחק, ונצמד לרכבים לפניו זה בד"כ לא מישהו שממהר?

האם בנאדם שיכור, שכתוצאה מהשכרות נוהג בקלות דעת, ישמור מרחק כמו כאשר הוא פיכח?

המסקנה שלך (מסומנת) שגויה ונמרצת מדי.

אתה כן צודק שאין מה לצלוב את הבחור, במיוחד בלי שיודועת כל העובדות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

עקרונית אין קשר בין מהירות לבין שמירת רווח. בפועל, נהג שממהר פשוט פחות שם לב למרחק בינו לבין הרכב ממול, וכן גם נהג שאינו מרוכז או אינו בהכרה מלאה. כמו כן, המהירות יכולה להשפיע על אומדנים של הנהג, על פערים במרחקי העצירה ועל תוצאות ההתנגשות.

אי-שמירת רווח - והכוונה לא רק למי שנצמד לרכב ממול אלא לכל מי ששומר רווח קטן מדי - היא בעיה חמורה ואין להתייחס אליה בקלות ראש. כמו שהיא נגמרת בפגושים מעוכים היא יכולה גם להיגמר בפציעות ואף גרוע מכך ולכן יש להתייחס גם לעבירה קלה כחמורה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
עקרונית אין קשר בין מהירות לבין שמירת רווח. בפועל, נהג שממהר פשוט פחות שם לב למרחק בינו לבין הרכב ממול, וכן גם נהג שאינו מרוכז או אינו בהכרה מלאה. כמו כן, המהירות יכולה להשפיע על אומדנים של הנהג, על פערים במרחקי העצירה ועל תוצאות ההתנגשות..

תאונות לא קוראות עקרונית, הן קוראות בפועל.

זה בדיוק כמו שאתה קורא באינטרנט שנגרמה תאונה בגלל סטייה מנתיב, אבל מה גרם לסטייה מנתיב? מהירות גבוהה מדי שבגללה הנהג לא שלט ברכב? נהג ששתה אלכוהול ובגלל זה פשוט נרדם על ההגה? מישהו שנפל לו משהו מהיד, וכשהתכופף להרים אותו סטה מנתיבו?

אז הנכון הסיבה הישירה היא סטייה מנתיב, ושאר הסיבות הן עקיפות, אבל מלהגיד סיבות עקיפות עד ל"ממש אין שום קשר" (כמו שכתב איציק) יש הבדל של שמיים וארץ.

אני טועה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

אם תשמור מרחק של שתי שניות מהרכב שלפניך (בתנאים סבירים) - לא משנה מה המהירות שלך - אתה תעצור בזמן. אין צורך ממשי, לדוגמה, להגדיל את הרווח לשלוש שניות במהירות גבוהה.

מה שכן, כיוון שרוב הנהגים שומרים מרחק על בסיס אמדן מרחק ולא על בסיס מדידת שניות, נסיעה במהירות גבוהה יותר יכולה לגרום לאי-שמירת מרחק. כמו כן, כשממהרים נוטים לא לשים לב לרווח מהרכב ממול. בכלל, אי-שמירת מרחק היא בדרך כלל לא עניין של אגרסיביות או לחץ אלא פשוט של חוסר מודעות.

רוב הנהגים שלא שומרים מרחק בטוחים שהמרחק בינם לבין הרכב ממול הוא סביר! גם אתה!

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הרגע חזרתי מהבית חולים פגשתי את הבחור וביקשתי סליחה באתי אליו עם שוקולדים בדקתי שהכל בסדר איתו ועכשיו אני שקט מהבחינה הזאת, המכות שלו שטחיות.

אם הבחור קיבל איזה שהוא טיפול בבית חולים, הוא היה חייב לציין את סיבת הגעתו.

סיבת הגעתו היא "תאונת דרכים".

בשניה שהוא אמר תאונת דרכים, כדור השלג התחיל להתגלגל לכיוונך.

מצד אחד עשית מעולה שהגעת למשטרה לפני שזומנת, מצד שני, חבל שלא הגעת עם עו"ד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אם הבחור קיבל איזה שהוא טיפול בבית חולים, הוא היה חייב לציין את סיבת הגעתו.

סיבת הגעתו היא "תאונת דרכים".

בשניה שהוא אמר תאונת דרכים, כדור השלג התחיל להתגלגל לכיוונך.

מצד אחד עשית מעולה שהגעת למשטרה לפני שזומנת, מצד שני, חבל שלא הגעת עם עו"ד.

כלומר אני אחראי על הטיפול שלו בבית החולים נכון ?

זאת אומרת שאם אני לא מדווח למשטרה, הוצאות הטיפול שלו (ושלי כמובן) נופלות עליי ולא על הביטוח.

אני טועה ?

ובמידה ואני לא מודיע למשטרה לבדי, יכול לבוא אליי זימון ביום מן הימים על התאונה ?

פורסם
אם תשמור מרחק של שתי שניות מהרכב שלפניך (בתנאים סבירים) - לא משנה מה המהירות שלך - אתה תעצור בזמן. אין צורך ממשי, לדוגמה, להגדיל את הרווח לשלוש שניות במהירות גבוהה.

מה שכן, כיוון שרוב הנהגים שומרים מרחק על בסיס אמדן מרחק ולא על בסיס מדידת שניות, נסיעה במהירות גבוהה יותר יכולה לגרום לאי-שמירת מרחק. כמו כן, כשממהרים נוטים לא לשים לב לרווח מהרכב ממול. בכלל, אי-שמירת מרחק היא בדרך כלל לא עניין של אגרסיביות או לחץ אלא פשוט של חוסר מודעות.

יש נהגים מפגרים אשר עוצרים כשלא צריך. למשל כשהרמזור מהבהב ירוק. תיסע גבר אתה עובר!!!! תיסע. לא נסע!

אין באמור לעיל אלא משום המלצה להיות עירני לכך שהנהג לפנייך ייתכן והוא נוהג בזהירות יתר על המידה.

לסיכום: שמור מרחק, וצפה פגיעה כי הנהג שלפנייך אידיוט. וגם אלה שמאחורייך.

פורסם

מה שכן, כיוון שרוב הנהגים שומרים מרחק על בסיס אמדן מרחק ולא על בסיס מדידת שניות, נסיעה במהירות גבוהה יותר יכולה לגרום לאי-שמירת מרחק.

נכון מאוד, זה בדיוק מה שאני אומר.

כמו כן, כשממהרים נוטים לא לשים לב לרווח מהרכב ממול. בכלל, אי-שמירת מרחק היא בדרך כלל לא עניין של אגרסיביות או לחץ אלא פשוט של חוסר מודעות.

זה בדיוק מה שאמרתי, המהירות עצמה איננה גורם ישיר, אבל לרוב נהג שממהר יצמד לרכב שלפניו, ואז רק יהבהב לו באורות גבוהים, כשבעצם צריך להבהב ממרחק של שתי שניות.

אם האיש בשמאלי לא זז (בצדק או לא, זה לא משנה כרגע), אז הממהר בד"כ יצמד אליו כדי לגרום לו לזוז.

אני חושב שחוסר מודעות היא סיבה אחת לאי-שמירת מרחק, כמו שגם לחץ ואגרסיביות היא סיבה, כי נהג שממהר הוא בד"כ נוהג אגרסיבי, עצבני ולחוץ יותר, ולכן זו גם סיבה לאי-שמירת מרחק.

מה יותר תכוף? אין לי שמץ, ואני לא בטוח שיש דרך לבדוק, אלא אם תעשה סקר בין כל נהגי ישראל.

המשפט הזה נכון לגבי כל נהג בעולם, אם לא היינו חושבים שהמרחק שאנו שומרים מספיק, אז לא היינו שומרים אותו. (חוץ מאלה שלא שומרים בכוונה, כתוצאה מהסיבות הכתובות למעלה).

שיהיה סופ"ש מהנה :)

• תוכן חדש...