Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי מיצובישי סופר לנסר 97' אוטומטית.

לאחרונה נתקלתי בבעיה שהמפוח שאחראי על הזרמת האוויר מהמזגן/חימום אינו עובד בשום מהירות.

לעתים המפוח פועל, ולאחר זמן מה מפסיק.

בדקתי את הדברים הבאים:

1. פירקתי את המפוח, חיברתי 12 וולט + אדמה = תקין

2. פירקתי את הכפתור שבורר את המהירויות, ניקיתי ובדקתי עם רב מודד. מקבל מתח + אדמה + שולח את הסיגנלים כראוי = תקין

3. פירקתי את הנגד של המפוח ומדדתי את ההתנגדויות = תקין (עם הערה*)

4. החוט שיוצא מלוח הפיוזים מקבל 12 וולט אך אותו החוט שמגיע למפוח לא מקבל 12 וולט כאשר מדליקים אותו (בגלל שהחוט רץ מאחורי הדש בורד אני לא מצליח לראות אם הוא מתחבר לעוד משהו באמצע.

איך המתח מגיע למפוח כאשר מפעילים את המפוח על הדש בורד?

האם יש נגד נוסף או ממסר (relay) שאולי אפשר לבדוק אותו - שאינו מאפשר ל-12 וולט להגיע למפוח?

עוד רעיונות מה לבדוק?

תודה!

אסף.

* הערה על נגד המפוח: לפי תכנית הרכב רשומות התנגדויות מסוימות שאינן תואמות במלואן להתנגדויות שמדדתי. למרות זאת אני חושב שהנגד תקין כי ממדידות שעשיתי על נגד אחר שפירקתי מרכב אחר ההתנגדויות היו תואמות לגמרי להתנגדויות של הנגד שלי. בנוסף, אם ישנה תקלה בנגד סביר להניח שמהירות אחת או שתיים לא תעבוד, אך לא כולן יחד.

פורסם

אתה לא יכול למדוד בצורה מדוייקת את התנגדויות של הנגדים מכיוון שהערכים הם בדרך כלל קטנים מ-1 אוהם.

אם אין ברשותך פלוק מקצועי התוצאה של המדידה לא מדוייקת גם לאחר קיזוז של ההתנגדות של הפרובים שהיא בדרך כלל כ-0.3 אוהם.

ברוב המקרים זה לא ממש משנה ואתה יכול לבדוק רק רציפות כלומר שהנגדים תקינים.

* בדרך כלל קיים ממסר במערכת.

איזה כייף לי :)

פורסם

הי מרק,

לבסוף פתרתי את הבעיה. לאחר בדיקה חוזרת של החוט שיוצא מאזור קופסת הפיוזים מתחת להגהה גיליתי שביציאה יש 12 וולט, אך על המפוח הוא לא מראה 12 וולט, ז"א נתק בחוט. ע"מ להתגבר על הנתק חיברתי חוט מעקפי בין היציאה מתחת ההגה ועד למפוח- וזה פתר את הבעיה.

בסופו של דבר אני חושב שהיו לי שתי בעיות בו זמנית. כפתור בורר המהירויות לא עבד כראוי וגם החוט של ה-12 וולט התחיל להעלות את ההתנגדות. זו הסיבה שהמפוח עבד לעתים, לתקופה קצרה, והפסיק. אחרי ניקוי כפתור בורר המהירות, נוצר נתק סופי בחוט (בתחילת הבדיקה המפוח הראה שהוא מקבל 12 וולט מהחוט הזה ולכן לא הנחתי שזו הבעיה) ואז היה צורך להחליפו.

תודה על התייחסותך,

אסף.

• תוכן חדש...