Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקנות Ibiza יד שנייה 1400 או 1600 מדגם ה Sport שנתון 2005-2008 ורציתי להתייעץ איתכם בכמה דברים:

1. שמתי לב שלחלק מדגמי הספורט יש גג נפתח ולחלק לא(כשבדקתי יותר לעומק הבנתי שחלק מהרכבים עשו את הגג הנפתח

באופן עצמאי.

מהם הרכבים שהגג נפתח מגיע כמקורי ? והאם הגג(מקורי) נפתח כולו?

2. האם זה נכון שחלקה החיצוני של הרכב עשוי מפלסטיק ולא מפח(ראיתי רכבים שיש הבדלי צבע בולטים במיוחד בצבע הצהוב).

3. האם הרכב מהסוג הנ"ל מומלץ?

4. האם הטיפולים יקרים(יחסית למאזדה לדוגמא).

5. האם קיימות בעיות ידועות ברכב?

פורסם

בעקרון אין לרכב מחלות מיוחדות.

הבעיה, שרבים מהרכבים היו בבעלות של חבר'ה צעירים, שקרעו אותם, עשו תאונות, שיפרו אותם ועוד אי אלו מרעין בישין.

לכן, ככל שאתה קונה רכב כזה, תבדוק שבעברו הכל היה תקין, שהרכב טופל כמו שצריך ולא עבר התעללות.

אני, באופן אישי לא הייתי קונה רכב שהותקן בו גג נפתח בארץ, כי לאורך השנים, יש עם זה כל מיני בעיות, חדירת מים וכו'.

לגבי איביזה בצבע צהוב שראית קילופים למיניהם, כנראה שהרכב עבר תיקון צבע לא הכי מקצועי.

תנסה לבחור מכונית שלא עברה תאונות

בהצלחה

פורסם
אני מעוניין לקנות Ibiza יד שנייה 1400 או 1600 מדגם ה Sport שנתון 2005-2008 ורציתי להתייעץ איתכם בכמה דברים:

1. שמתי לב שלחלק מדגמי הספורט יש גג נפתח ולחלק לא(כשבדקתי יותר לעומק הבנתי שחלק מהרכבים עשו את הגג הנפתח

באופן עצמאי.

מהם הרכבים שהגג נפתח מגיע כמקורי ? והאם הגג(מקורי) נפתח כולו?

2. האם זה נכון שחלקה החיצוני של הרכב עשוי מפלסטיק ולא מפח(ראיתי רכבים שיש הבדלי צבע בולטים במיוחד בצבע הצהוב).

3. האם הרכב מהסוג הנ"ל מומלץ?

4. האם הטיפולים יקרים(יחסית למאזדה לדוגמא).

5. האם קיימות בעיות ידועות ברכב?

1. רכשתי איביזה "ספורט" אי שם ב-2007. ממה שזכור לי סאנרוף הגיע כסטנדרד, יש לו פתיחה מלאה ע"י לחיצה ארוכה.

האיביזה "ספורט" שווקה עם מנוע 1.4 100 כ"ס עד 2008. בדגמי 2008 שווקה עם מנוע 1.6 105 כ"ס.

ה-1.4 יותר חסכוני וה-1.6 מעט יותר חזק.

2. הבאמפרים עשויים פיברגלס כמעט כמו בכל רכב כיום. צבע צהוב בעל נטייה לדהייה, דורש טיפול שוטף נכון והרבה ווקס אלא אם

אתה רוצה צבע בננה. הבדלי הצבע נובעים מתיקוני צבע.

3. ראה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=432212

4. תלוי איפה מטפלים. עלויות אחזקת הרכב לא גבוהות בשל היותו חסכוני בדלק ואמין באופן כללי.

5. ראה סעיף 3.

פורסם

אכן קילומטראז' גבוה ממש לא מהווה אינדיקציה לשאלה האם קרעו את הרכב או לא.

לעתים, רכב עם קילומטראז' גבוה יותר יהיה אמין יותר מרכב שעמד רוב היום בחניה.

קח בחשבון שמכונית היא סוג של מכונה. כידוע, במכונה שלא עובדת- נוצרים נזקי בלאי שונים.

אני מכיר בעלים של אוודי אי.3 שנת 2003, הבעלים קמצון כרוני מניע את הרכב פעמים בשבוע ונוסע בממוצע ק"מ.

הנזקים שיש לו הינם עצומים: סתימות בצנרות שונות, בלאי לרכיבים מסוימים במערכת הבלימה, המצבר מסיים את חייו במהירות וכו' וכו'.

בעקרון, הרבה צעירים לא נוסעים קילומטראז' גבוה, אבל הם מכסחים את הרכב במשיכת הילוכים, צלחות, נהיגה מופרעת בשבילי עפר ועוד דברים שיש בהם בכדי לגרום נזק לעתים בלתי הפיך למכונית.

אגב, לעתים, גם אנשים מבוגרים מאוד שנוהגים עושים נזקים לרכב, שלא בכוונה.

כך למשל, היה לי מכר בן 83 שנהג במכונית סובארו ליאונה שנת 86 גיר רגיל.

בכל פעם שהוא שילב להילוך ראשון והתחיל נסיעה, שמעו כיצד הוא שורף את הקלאץ. לעתים הוא היה משלב לרברס מבלי ללחוץ על הקלאץ- היה נשמע רעש איום ונורא.

לך תקנה רכב מאחד כזה ותראה איזה ישור קו רציני אתה צריך לבצע.

בהצלחה

• תוכן חדש...