Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיעבוד הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי לא יודעת אם זה המקום הנכון..חדשה פה :)

מהן ההשלכות של שיעבוד הרכב לבנק (רכב יד 2, מקבלת עליו הלוואה למימון מלא מהבנק)? לי זה נראה נוראי, האם זה באמת..?

פורסם

למה זה נראה לך נוראי? משעבדים את הרכב לבנק כדי להבטיח את החזר ההלוואה.

כל עוד את מחזירה להם, הכל בסדר. אם את לא מחזירה להם, לוקחים לך אותו.

V5

פורסם

תראה, זה בעיקר נראה לי נוראי כי הרכב בעצם לא באמת שלי עד שאני מסיימת את ההלוואה שתיקח בערך 4 שנים. אם ארצה למכור אותו- לא אוכל. אם תהיה בעיה עם הרכב, הפוליסה גם היא משועבדת לבנק (כך נאמר לי ע"י הבנק). יש לזה עוד השלכות שאני לא יועדת עליהן אולי??

בעקרון הבנק מציע לי ריבית מצוינת אך עם שיעבוד. לא עדיף לי כבר לקחת הלוואה מחברות האשראי או מימון חוץ בנקאי ושהרכב יהיה בבעלותי הבלעדית?

פורסם

אני קניתי את הרכב חדש וגם הוא משועבד לבנק,חוץ מהסעיף שזה מופיע ברישיון אין כול הבדל.

גם אין בעיה למכור,פשוט מי שקונה בא איתך לבנק משלמים את מה שנותר,הבנק משחרר אותו משיעבוד וזהו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ראשית, אין לך ממה לחשוש כל עוד את עומדת בהחזר החודשי.

עקרונית לקיחת הלואה לצורך רכישת רכב היא דבר לא רצוי, ואם תעייני בפורום זה תמצאי את המנטרה "רכב לא קונים בכסף שאין לך". כמובן זה לא מדוייק, בתנאי שיש לך הכנסות שוטפות סדירות והתחשיב שלך מביא בחשבון את ההוצאות הנלוות.

תביאי בחשבון שהבנק יחייב אותך בביטוח מקיף שיהיה משועבד לטובת הבנק, כלומר אם הרכב יהיה טוטאל לוס הבנק יקבל את סכום הלוואה (כולל הריבית) ואת תקבלי את ההפרש בין סך תגמולי ביטוח לבין סכום זה. לא תהיה לך הברירה לבחור בביטוח צד ג' בלבד.

הצד השני של העניין הוא שאם יהיה בידך סכום כסף עודף תוכלי להחזיר לבנק חלק מהלוואה לפני הזמן, ובכך לקצר את תקופת ההלוואה או להקטין את ההחזר החודשי - תוכלי לבחור בין שתי האפשרויות. בשתי הדרכים תחסכי ריבית.

ולגבי מכירה - כבר נאמר קודם.

האם יש לך השקעות נזילות בבנק? אם יש - תוכלי לשעבד אותן במקום את הרכב, ואז ההערה ברשיון ואצל רשם המשכונות תמחק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המנטרה של "לא קונים אוטו בכסף שאין לך" מתאימה למי שהכנסתו נסובה סביב משכורת כשכיר.

את המשפט הזה סביר להניח שלא תשמע מבעל עסק או עצמאי.

יש עניין של התנהלות נכונה עם הון עצמי ומושג שנקרא תזרים מזומנים.

אם אני היום בעל עסק שמגלגל כסף ומסתמך על הון עצמי מסוים שיכול להיאמד בסכום כלשהו אני לעולם לא אשתמש בהון העצמי שלי בשביל להניח צ'ק על השולחן בסוכנות הרכב....זאת טעות חמורה ביותר!!!

עדיפה האפשרות להשתמש בכסף המגיע ממקור מימון חיצוני (גם בריבית) ולפרוס את התשלום על פני תקופה כאשר את ההון העצמי שלך תוכל להמשיך ולמנף אצלך בעסק למשל.

ובמילים פשוטות....הריבית שתשלם על 100 אלף ש"ח בטלה בשישים לעומת הכסף שתוכל להרוויח מאותם 100 אלף ש"ח אם יושקעו בתבונה בעסק \ השקעה מניבה כלשהי.

לא תמיד נכון להגיע ולשלם את הכל במזומן, גם כשיש אותו ביד.

פורסם

הרכב בעצם משמש כ"בטוחה" להחזר ההלוואה.

הבנק רוצה לימנוע מצב שבו למשל מעקלים לך את הרכב בשל חוב אחר.

כלומר, הרכב מובטח לבנק בכל מצב שבו את לא יכולה להחזיר את ההלוואה.

הסרת השעבות הוא תהליך פשוט מאוד ואין לך ממה לחשוש.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...