Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים

נניח שיש זוג סאבים תאורטיים כפולי סליל שכל סליל הוא 4 אוהם.

ביחד עם זה יש מגבר שיציב ב4, 2 ו1 אוהם, ב4 הוא נותן 400, ב2 800 וב1 1600.

עכשיו השאלה שלי היא אם יש עדיפות לחיבור הסאבים בתצורה של 4 אוהם (הסלילים בטור, והסאבים במקביל) לעומת חיבור בתצורה של אוהם אחד (הסלילים והסאבים במקביל)? הרי ב1 אוהם המגבר מסוגל לספק הרבה יותר עוצמה "לשחק" איתה, אז יש סיבה ללכת על 4 אוהם?

עכשיו בנוגע לקומפוננטים, יש סיבה לא לחבר זוג קומפוננטים רגילים בגישור? נניח שהמגבר מוציא 110 RMS מכל ערוץ, ו250 בגישור, יש סכנה בחיבור הקומפוננטים בגישור במידה ויש זוג ערוצים פנויים?

תודה מראש, דימה

פורסם

לגבי א: הספק גבוה יותר הוא נתון מסוים, ככל שהמגבר מתאמץ יותר הוא שולט בסאבים פחות טוב.

ב: אם תחבר 2 זוגות במקביל, איך תשלוט על הפרשי עוצמות בינהם? (ימין שמאל/ קידמי אחורי).

אין בעיה להשתמש בזוג ערוצים מתוך מגבר 4 ערוצים.

מתחדשת*

פורסם

1) ניתן לחבר סאבים בטור, במקביל, רק עם סליל אחד.... איך שבא לך.

אבל, החיבור הזה לא ישנה לך הספק הכולל של סאב. נניח יש לך סאב 800 וואט עם שני סלילים אזי כל סליל יהיה 400 וואט ולא משנה איך תחבר אותם. למה בעצם עשו את זה, זה מקל עליך כשאתה רוצה לחבר יותר מסאב אחד או לבחור מגבר אחר, נותן לך יותר וואריאציות למשחק.

במגבר זה סיפור טיפה שונה, היצרן של מגבר מבטיח לך מה אתה יכול לקבל.

קצת מהחשמל: הספק זה מכפלה של זרם ומתח, אם תשנה התנגדות (במקרה שלנו סאב) אז ישתנה הזרם ביציאה ובהתאם גם ההספק. לכן אתה רואה בהגדרות יצרן של מגבר שבהתנגדויות שונות יש הספק שונה.

המגברים הפשוטים לא יכולים להחזיק זרם גבוהה ולכן הם לא יורדים ל 2 או 1 אוהם.

לסיכום: יותר ממה שהסאב נותן אתה לא תקבל. עדיף לא לרדת להתגדויות נמוכות מכיוון שאתה מגדיל סיכוי לתקלות ועיווטים.

2) עקרונית אפשר לחבר קומפוננטים בגישור אבל אין שום טעם לעשות את זה, כי אתה מאבד אפקט הסטריאו.

בכבוד רב,

דימה.

HU: Eclipse CD7200 MKii  Amp: Audison LRx4.1k Sub: Audison Voce AV-12 Comp: Audison Voce AV-K6 Power: Audison 2G kit with 1F Cap RCA: Monster 402 XTREME Sealing: FatMat - Rattle Trap Pack

פורסם

הבנתי.. הסיבה שאני שואל היא כי אני מתכנן לקנות את הw12gti mkii והוא בעל סליל כפול של 6 אוהם, אז חיפשתי סיבה לשכנע את עצמי לא ללכת על שניים, לחבר אותם במקביל ל1.5 אוהם ולנסות להריץ את זה ככה. (מעבר לעובדה שהקיקר 750.1 בקושי מסוגל להרים אחד)

תודה על ההסבר :)

פורסם

אין בעיה לחבר התנגדות סופית של 1.5 אוהם על מגבר שיציב ב2 אוהם. זו התנגדות נומינלית שהמגבר לא יראה רוב הזמן. כמובן שיש לקחת בחשבון חיזוק מערכת חשמל וכיווני מגבר מאוד עדינים ומדוייקים. אבל מאוד!!! וזה כל עוד למגבר אין טריגר הגנה על התנגדויות נמוכות. אבל המגבר שלך יציב באוהם לפי מה שרשמת.

אפשר לגשר זוג קומפוננט על מגבר 4 ערוצים, ואתה לא תאבד שום אפקט סטריאו. השאלה היא האם אתה צריך כלכך הרבה הספק.

ורק להוסיף. אמנם הספק זה הכפלה של מתח וזרם בהתנגדות, אבל צריך לקחת בחשבון את הפאזה ביןשתי המדידות. קראתי מאמר דיי ארוך על זה לא מזמן. רוב ההספקים שאנשים מחשבים מהמגברים שלהם גבוהים בכ20 אחוז מההספק האמיתי (לאחר לקיחת הפאזה בחשבון)

לגבי חיבור הסלילים, אני מעדיף לחבר תמיד במקביל ולא בטור. גם על זה קראתי מאמר לפני הרבה זמן. ספיגה תרמית של הסליל יותר טובה כשהם מחוברים במקביל, לא זכור לי בדיוק מה נרשם שם.

שיהיה בהצלחה,

דיוויד 

פורסם

לגבי קומפוננט, אולי לא הבנתי נכון.

אם לגשר 4 יציאות ל-2 יציאות וחיברת 2 רמקולים אז זה בסדר (כמובן כאשר ה-RCA מחוברים נכון).

ואם זה 2 יציאות מגושרות ליציאה אחת וחיברת 2 רמקולים, אז זה לא טוב.

לגבי סאב ומגבר הנתונים, מגבר יחזיק את הסאב כאשר סלילי הסאב מחוברים במקביל (ב-3 אוהם). שני סאבים הוא כבר לא יסחוב.

לגבי בדיקות, לא עיקרוני איך מחוברים סלילים. אם נתת להם 800W שזה 400 לכל אחד וזה לא תלוי בצורת חיבור (מקביל\טורי).

מכיוון שההתנגדות שווה והספק שווה תקבל אותם התוצאות עבור שני הסלילים, אזי אין הבדל בחיבור, רק הנוכות וגמישות חיבור.

לגבי הספק, בזרם חילופין, כאשר חיברת עומס לא ממשי (סליל/קבל) כן קיימת זוית בינהם, אבל... כאשר אתה מחשב הספק כולל (זה מה שאתה צריך) אתה נשאר עם אותה נוסחא כמו קודל, מתח כפול זרם. (מתחשבים בזוית בחישוב הספק ממשי או מדומה)

לכל המידע הזה כולם מוזמנים לבקר בוויקי :-)

מצטער על חפירה, לא התאפקתי :oops:

דימה.

HU: Eclipse CD7200 MKii  Amp: Audison LRx4.1k Sub: Audison Voce AV-12 Comp: Audison Voce AV-K6 Power: Audison 2G kit with 1F Cap RCA: Monster 402 XTREME Sealing: FatMat - Rattle Trap Pack

פורסם

אכן התכוונתי לגשר מגבר 4 ערוצים וחיבור זוג רמקולים, הכוונה הייתה להנמיך את העומס על המגבר, ניסיתי היום ובמקום לכוון את הגיינים על שליש, על רבע רמת הסאונד הייתה זהה, בלי שיפור באיכות, אם כי אחד הרמקולים התחיל להתחמם טיפה יותר מדי. בקיצור, מיותר.

בנושא הסאבים, עוד שאלה תיאורטית, אם יש מגבר שנתוני ההספק שלו בשמיים (לצורך דוגמא, נלך על 1500 וואט ב4 אוהם), והוא יציב בהתנגדויות של חצי עד 4 אוהם, יש עדיפות לחבר זוג סאבים (לדוגמא, הw12gti) ב1.5 אוהם, לעומת 6 אוהם, ובכך להוריד עומס מהמגבר כדי שלא יהיה עיוות מהמגבר עצמו? או שעלי להבין שזה לא מדע מדויק וכל מקרה הוא פרטני ותלוי בנתוני המגבר והסאב השונים?

פורסם

מגבר שמסוגל לרדת לחצי אוהם לא יעוות את הצליל או יעבוד תחת עומס בהתנגדות הזו. מה שכן, אתה חייב לספק לו את החשמל הבריא והנדרש כדי שהוא יוצא סיגנל נקי וחזק. מספיק שיש נפילת מתח של 2 וולט בפלוס הראשי (מתח מצבר) ואתה מאבד 1000וואט (לשם דוגמא), זה מעלה את הTHD (אחוזי עיוות בסיגנל) גורם לקליפינג (זרם ישיר ביציאה של הגבר) וגם באותו הזמן מקצר את חיי מערכת החשמל ברכב.

לגבי דימה.

אני רואה שאתה גם מבין קצת באלקטרוניקה וחשמל כמוני, רק אל תאמין לכל דבר בוויקי ;)

קצת חומר לקריאה, באנגלית. אני הייתי צריך לעבור על זה כמה פעמים כדי באמת להבין את הקונספט מאחורי זה

http://www.stevemeadedesigns.com/board/topic/122171-measuring-power-by-clamping/

המהנדס הוא טוני דאמור, לשעבר מהנדס ראשי של רוקפורד. מי שהמציא תכנן הנדס ובנה אתה T15kw האגדי :)

אני שומר איתו על קשר מידי פעם ומנסה ללמוד דבר או שתיים ממנו על הדרך :)

דיוויד

פורסם

בעומסים גבוהים כמו ב1500 או יותר וואט זה מקרים שדורשים יותר צומת לב, מכיוון שבחיבור מספר סאבים "כבדים" יהיה כבר משחק גם עם השראות. במקרה כזה היתי בודק את המקרים יותר לעומק כדי להתאים את הרכיבים בנצילות ואיכות הכי טובה.

קראתי את הכתבה, נחמד.

והוא צודק, אמר הכל נכון. הוא דיבר על שיטת מדידה, זה שאנשים בודקים הספק של המגבר כאשר העומס שלהם זה סאב ושהם מקבלים תוצאות לא נכונות בגלל שיצרת שני הספקים: ממשי ומדומה. כן, מכפלה תהיה הספק הכולל.

אך מגברים בודקים עם עומס "נקי" כמו נגד. אז אין לך זויות ואתה פשוט מקבל עומס נקי. אחרת זה פשוט בדיקה לא נכונה.

זה גם מה שהוא אמר.

דימה.

• תוכן חדש...