Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האינטרנט שלי סובל מאיטיות מרגיזה מדי פעם.

ניתוק הראוטר בהמלצת התומכים של הוט עזר מאד. כך שאני דיי חושד שזה הכיוון.

אבל מה, אני צריך את הראוטר עבור ה-WIFI בנייד שלי.

החיבור שלי הוא 2.5 מגה, תשתית של 5 מגה.

מה עושים?

תודה לעונים.

speedtest.jpg

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מול איזה שרת בדקת את המהירות?

מה ההבדל במהירויות בין חיבור ישיר של המחשב למודם לבין חיבור דרך הנתב?

האם יש לך אפשרות לחבר את המחשב לנתב בכבל על מנת לעקוף הפרעות לתשורת האלחוטית?

תביא בחשבון שהבדלים במהירות יכולים לנבוע גם משעת הבדיקה (יש שעות עומס גם ברשת) וגם ממאפייני השרת (מיקומו, רוחב הפס שלו וכו').

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מול איזה שרת בדקת את המהירות?

לא הבנתי את השאלה. אין שם "חיפה" יש שם "תל אביב". וכשהכל עובד תקין, הכל עובד תקין- ואני רואה 2.5 מגה בהורגה ופינג נמוך.

מה ההבדל במהירויות בין חיבור ישיר של המחשב למודם לבין חיבור דרך הנתב?

לעיתים אין הבדל- אך כשיש בעייה (ראה הנתונים שצירפתי), זה למעשה ההבדל- הורדה מזערית ופינג מהת*ת.

האם יש לך אפשרות לחבר את המחשב לנתב בכבל על מנת לעקוף הפרעות לתשורת האלחוטית?

אני מאמין שכן, רק לא יודע איך...:oops: האם הנתב יעבוד בשיטה הזו?

המחשב מחובר ע"י מודם של הוט, אליו מתחבר הראוטר. אם אני לא נוגע במודם של הוט, ורק מחבר את הראוטר במקום למודם- למחשב, זה יעבוד?

תביא בחשבון שהבדלים במהירות יכולים לנבוע גם משעת הבדיקה (יש שעות עומס גם ברשת) וגם ממאפייני השרת (מיקומו, רוחב הפס שלו וכו').

שעת הבדיקה והעומס בה לא משפיעים בצורה עד כדי כך דרמטית, והתוצאה הזו חוזרת על עצמה לא אחת, בשעות שונות ובימים שונים.

פורסם

חיבור חוטי של הנייד לנתב הוא פשוט.

חבר כבל רשת מיציאת ה LAN בנייד אל אחת מכניסות ה LAN בנתב. הפעל את ה LAN (יכול להיות שכבר פועל) בנייד ויהיה לך אינטרנט, זכור להתנתק קודם מהחיבור האלחוטי.

הראוטר חייב להיות מחובר למודם של הוט מכיוון שהוא מבצע את החיוג והחיבור לאינטרנט בפועל, ולא המחשב.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

השאלה השניה שלי היתה האם בזמן שאתה מוצא חיבור איטי בעת שאתה מחובר דרך הרשת האלחוטית הדבר קורה גם כאשר אתה מחבר את הנתב ישירות לכניסת הרשת הקוית במחשב, או שגם בחיבור קוי בין הנתב למחשב החיבור איטי, ואז המסקנה היא שהבעיה היא בחיבור בין הבית לבין אוט וה-ISP שלך.

לגבי השלישית - למרבית הנתבים האלחוטיים יש גם אפשרות לחבר מספר מחשבים בחיבורים קויים. בדוק את אחורי הנתב. בד"כ יהיה ם שקע רשת אחד המיועד לחיבור למודם, ועד 4 שקעים נוספים המיועדים לחיבור קוי למחשבים. אם זה המצב פשוט חבר כבל רשת בין נתב למחשב. הוראות תמצא בספר ההוראות של הנתב. יש לחיבור כזה שני יתרונות - האחד הוא אבטחה, והאחר הוא שאתה פחות חשוף לרעש אלקטרומגנטי מהסביבה שיכול להאט חיבור אלחוטי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
החיבור שלי הוא 2.5 מגה, תשתית של 5 מגה.

מה עושים?

תודה לעונים.

say what? :shock:

אם הבנתי נכון, התשתית היא 5 מגה והחיבור הוא 2.5? למה הם לא באותה המהירות?

בכל מקרה, בוא נהרוג פרה פרה.

ראשית כל, רשום בגוגל "בדיקת מהירות" וכנס לאתר האינטרנט של ספק האינטרנט שלך לבדיקת מהירות (לא שרתים חיצוניים מחו"ל!).

לאחר מכן הכנס לאתר של הוט ובצע אצלם בדיקת מהירות.

ב2 הבדיקות הללו (ספק תשתית+ספק אינטרנט) אנו נסגור כמעט את כל הקצוות. אם יש בעיה בחיבור שלך בתוך הארץ בשרתים פנימיים, פנה לבזק בינלאומי (להוט כבר פנית, יתכן שהבעיה היא מול שרתי בזק). אם תראה שמול שרת הוט יש לך מהירות מלאה ומול שרת בזק לא (או להפך) כבר גילינו את הבעיה.

הערת אגב: אם יש לך חייגן אז לדעתי אתה קצת בבעיה-הם יכולים לעקוב אחרי החיבור שלך. חיבור ללא חייגן (MPLS) מעביר אותך ישירות לעבודה מול שרתי הכבלים ללא צורך במעבר דרך שרתי ספק האינטרנט.

לאחר מכו, הורד דרייברים מעודכנים לכרטיס הרשת שלך ובדוק באתר הראוטר האם ה firmware של הנתב שלך עדכנית.

עדכן במידת הצורך תוך גיבוי נתוני הראוטר והססמאות.

הכנס למאפייני כרטיס הרשת שלך ובדוק האם tcp/udp large send offload מסומן. במידה וכן, נסה לבטל אותו ולאתחל את המחשב ולבדוק האם יש שינוי. הפיצ'ר המעצבן הזה גורם לעומס על תעבורת הרשת הכללית. בדוק את זה גם בנייד.

יש תוכנה ששמה הוא tcpoptimizer והיא מעולה לכיוון פרמטרים בתקשורת האינטרנט. אני ממליץ לך להשתמש בה.

לאחר מכן סנכרן את התשתית והספק ששניהם יהיו על אותה מהירות (במידה והם לא, כי חבל גם על הכסף).

פורסם

אאל"ט התשתית של הוט בנויה ל-12 מס"ש, זו המהירות המינימלית שהוט מספקת, והתמחיר בהתאם.

עם זאת - מחיר ה-ISP משתנה בהתאם למהירות. חיבור ב-2.5 או 5 יהיה זול מזה של 5 מס"ש ששוב יהיה זול מזה של 12 מס"ש. אם הצרכן אינו זקוק למהירות הגבוהה מדובר בחסכון של עשרות ש"ח לחודש.

פורסם
אאל"ט התשתית של הוט בנויה ל-12 מס"ש, זו המהירות המינימלית שהוט מספקת, והתמחיר בהתאם.

עם זאת - מחיר ה-ISP משתנה בהתאם למהירות. חיבור ב-2.5 או 5 יהיה זול מזה של 5 מס"ש ששוב יהיה זול מזה של 12 מס"ש. אם הצרכן אינו זקוק למהירות הגבוהה מדובר בחסכון של עשרות ש"ח לחודש.

אני מקפיד שמהירות התשתית תהייה תואמת למהירות הספק. הוט לא מספקים רק מהירות מינימלית של 12 מגה, אני עובד איתם ב2.5 מגה (גם בהוט וגם בנזק בינ"ל).

ממקודם גלשתי ב12 מגה (בשניהם) וקיבלתי אולי מהירות של 5 במהלך השבוע (וגם זה בלחץ..), רק בלילות המהירות היתה מטפסת למקסימום (וזה בתוך הארץ ללא יציאה לשרתים בחו"ל!). אחרי שנמאס לי להתווכח איתם לגבי המהירות הקלוקלת דיברתי עם שירות הטכני שלהם והכרחתי אותם להוריד אותי ל2.5 מגה ללא קנס התחייבות (הוט ירדו ל2.5 מגה אחרי שבזק ירדו לאותה המהירות). על ה12 מגה הייתי משלם כמעט 200 ש"ח ולא מקבל את המהירות שהתחייבו עליה. עכשיו אני ב2.5 מגה ולא מתלונן (גם לא מבחינת המחיר).

פורסם
חיבור חוטי של הנייד לנתב הוא פשוט.

חבר כבל רשת מיציאת ה LAN בנייד אל אחת מכניסות ה LAN בנתב. הפעל את ה LAN (יכול להיות שכבר פועל) בנייד ויהיה לך אינטרנט, זכור להתנתק קודם מהחיבור האלחוטי.

הראוטר חייב להיות מחובר למודם של הוט מכיוון שהוא מבצע את החיוג והחיבור לאינטרנט בפועל, ולא המחשב.

מסתבר שטעיתי כשאמרתי "נייד", הכוונה לסלולארי, ולא למחשב נייד... חיים ומוות ביד הלשון. :oops:

השאלה השניה שלי היתה האם בזמן שאתה מוצא חיבור איטי בעת שאתה מחובר דרך הרשת האלחוטית הדבר קורה גם כאשר אתה מחבר את הנתב ישירות לכניסת הרשת הקוית במחשב, או שגם בחיבור קוי בין הנתב למחשב החיבור איטי, ואז המסקנה היא שהבעיה היא בחיבור בין הבית לבין אוט וה-ISP שלך.

עדיין לא הבנתי איך לחבר את הראוטר למחשב בלי לעבור דרך המודם.

לגבי השלישית - למרבית הנתבים האלחוטיים יש גם אפשרות לחבר מספר מחשבים בחיבורים קויים. בדוק את אחורי הנתב. בד"כ יהיה ם שקע רשת אחד המיועד לחיבור למודם, ועד 4 שקעים נוספים המיועדים לחיבור קוי למחשבים. אם זה המצב פשוט חבר כבל רשת בין נתב למחשב. הוראות תמצא בספר ההוראות של הנתב. יש לחיבור כזה שני יתרונות - האחד הוא אבטחה, והאחר הוא שאתה פחות חשוף לרעש אלקטרומגנטי מהסביבה שיכול להאט חיבור אלחוטי.

ההאטה איננה בחיבור האלחוטי- ההאטה היא בחיבור דרך המודם במחשב הראשי.

כמו כל דבר אצלי, סיפור ארוך שהתחיל במעבר מנזק להוט. לא רוצה לפרט...

בכל מקרה, בוא נהרוג פרה פרה.

ראשית כל, רשום בגוגל "בדיקת מהירות" וכנס לאתר האינטרנט של ספק האינטרנט שלך לבדיקת מהירות (לא שרתים חיצוניים מחו"ל!).

לאחר מכן הכנס לאתר של הוט ובצע אצלם בדיקת מהירות.

ב2 הבדיקות הללו (ספק תשתית+ספק אינטרנט) אנו נסגור כמעט את כל הקצוות. אם יש בעיה בחיבור שלך בתוך הארץ בשרתים פנימיים, פנה לבזק בינלאומי (להוט כבר פנית, יתכן שהבעיה היא מול שרתי בזק). אם תראה שמול שרת הוט יש לך מהירות מלאה ומול שרת בזק לא (או להפך) כבר גילינו את הבעיה.

בוצע, רק שכשבוצע האינטרנט עובד יופי. זה בא והולך :roll::?

הערת אגב: אם יש לך חייגן אז לדעתי אתה קצת בבעיה-הם יכולים לעקוב אחרי החיבור שלך. חיבור ללא חייגן (MPLS) מעביר אותך ישירות לעבודה מול שרתי הכבלים ללא צורך במעבר דרך שרתי ספק האינטרנט.

תודה לאל, אין.

לאחר מכו, הורד דרייברים מעודכנים לכרטיס הרשת שלך ובדוק באתר הראוטר האם ה firmware של הנתב שלך עדכנית.

עדכן במידת הצורך תוך גיבוי נתוני הראוטר והססמאות.

הכנס למאפייני כרטיס הרשת שלך ובדוק האם tcp/udp large send offload מסומן. במידה וכן, נסה לבטל אותו ולאתחל את המחשב ולבדוק האם יש שינוי. הפיצ'ר המעצבן הזה גורם לעומס על תעבורת הרשת הכללית. בדוק את זה גם בנייד.

יש תוכנה ששמה הוא tcpoptimizer והיא מעולה לכיוון פרמטרים בתקשורת האינטרנט. אני ממליץ לך להשתמש בה.

לאחר מכן סנכרן את התשתית והספק ששניהם יהיו על אותה מהירות (במידה והם לא, כי חבל גם על הכסף).

אנסה לעדכן את הדרייברים. לגבי תוכנת טיונינג, אני חושש משימוש בתוכנה שאני לא מכיר.

תודה.

פורסם

עד כמה שאני מבין יש לך האטה גם כשמחשב הראשי מחובר ישירותלמודם - אם כך הבעיה היא בהוט\בזק בי"ל, וטיפול בנתב לא ישפר.

לגבי החיבור הישיר בין המחשב למודם: פשוט הסתכל כמה חיבורי רשת יש באחורי הנתב. אם יש אחד - הוא מיועד לחיבור למודם. אם יש יותר - אחד מיועד לחיבור למודם והשאר לחיבור כבלים למחשב. שים לב שמדובר בחיבורים שונים והם יהיו מסומנים בהתאם.

ושוב - אל תשכח את כלל היסוד - RTFM!!.

פורסם

המחשב הראשי מחובר ישירות למודם, כל הזמן. הנתב מחובר למודם.

כשאין נתב, אין בעיות. כנראה זו בעיית הגדרות כלשהי, איפה שהוא, או בעייה בנתב.

את כלל היסוד אני לא מכיר- כוונתך ב" RTFM " היא ל: root The Fucker Mother?...

אם אני מחבר את הנתב ישירות עם הכבל טלפון למחשב (היציאה הפנוייה במחשב, הכבל רשת תפוס עם המודם), האם הרוטר יעבוד?

פורסם

לי הייתה בעייה דומה שלא קיבלתי 12 מגה למרות שזה מה שמוגדר אצלי בחבילת גלישה.

מה צורת החיבור שלך בנתב? עם חייגן L2TP או ללא DYNAMIC IP?

פורסם

1. RTFM מתורגם בצורה פשוטה - Read The F***ing Manual.

2. אם המחשב מחובר ישירות בכבל רשת (לא כבל טלפון) למודם ברור שהנתב לא יפעל, אבל כך תוכל לעשרת debugging - לאתר אם הבעיה קשורה לנתב או שהיא מצויה מעבר למודם - לכיוון הוט ובב"ל.

3. אם הבעיה היא בקטע האלחוטי הרי שחיבור המחשב לנתב בכבל יפתור את הבעיה, אם כי הטלפון ימשיך לסבול מההפרעות.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון טרי (מאתמול).

עצה שקיבלתי מפיסיהוליק כשירות "על הדרך" פתרה לי את הבעייה.

כל שהיה עליי לעשות זה לשנות את הצ'אנל בראוטר, מ-6 ל- ואני מצטט- "כל צ'אנל אחר רק לא 6".

תודה רבה רבה למומחים של פיסיהוליק. הרווחתם לקוח מרוצה מאד.

פורסם

טיפ קטן: יש להוט מכשיר שנקרא HOTBOX, מדובר בקופסא שמאחדת בתוכה את המודם, נתב אלחוטי וגם מודם טלפון על הדרך במכשיר אחד. במידה והבעיה תחזור תתקשר ותבקש שיחליפו לך וככה ייפתרו לך כל הבעיות.

• תוכן חדש...