Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5299 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נושא ישן אך אני שמח שהוא עלה שוב :-D.

בחרתי ברויאל פרפל מכיוון שזו החברה היחידה שמעניקה שמן סינתטי לחלוטין גם לבעלי צמיגות גבוהה כמו 15W40. ההבדל במחיר הוא גדול מאוד למרות שאצלי לא בא בחשבון שמן שלא עומד במבחני התקינה של API. בגלל המחיר יש סיכוי שאחזור לשמן חצי סינתטי מבית קונוקו פילפיס בתקן SN בינתיים אני כבר עברתי 4 אלף קילומטר עם רויאל ונראה שהוא צבר די הרבה "לכלוך".

היבואן בארץ דורש לרכב זה צמיגות כזו. בספר רכב כתוב לשים 20W40 או 20W50 בטמפ' סביבתית של 0 מעלות צלזיוס ומעלה. כך ש-15W40 זו בהחלט בחירה הגיונית מצד היבואן.

השמן של חברת Royal Purple בדרגת צמיגות 15W40 אינו סינטטי מלא אלא הוסף של מונחים בכימיה שגורמים לכול מאן דבעי להבין שהשמן סינטטי מלא.

המשווקים המורשים של השמן בארץ ובעולם גם הם מציינים שהשמן סינטטי מלא עם תמונה של שמן בדרגת צמיגות 5W30. לאחר בדיקה מקיפה שביצעתי הגעתי למסקנה שזו עבודה בעיניים או מכבסת מילים ומונחים.

שים לב !

1. הייצרן לא מפרסם או שלא מצאתי דף נתונים עם פרטים מלאים לגבי תכונות וביצועי השמן

כגון: נקודת הבזק, צמיגות השמן בטמפ' X שנבדקה לפי תקן Y, צפיפות ועוד פרטים.

2. הייצרן מפרסם אך ורק דף MSDS.

3. אם תבדוק טוב טוב את דף ה-MSDS תבין להשמן אינו סינטטי מלא.

4. בדף האינטרנט הראשי כתוב.

Royal Purple Motor Oil Combines premium base oils with proprietary additive technologies to create high performance motor oils that optimize engine performance and provide superior protection

http://royalpurple.com/motor-oil-sn-sae.html

אז שלא יעבדו עליכם...

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק היקר, לא צפיתי מבן אדם בעל ידע רב כמוך ומשקיען לא קטן בפורום הזה להיות כל-כך קטנוני "ואוהב להתקיף אישית" אבל כנראה שכמו לכל דבר אחר בחיים יש לך יתרונות וחסרונות.

דף ה-MSDS המצורף (שהצגת בגאווה גדולה כל-כך) מתייחס לטווחי הצמיגות הבאים:

SAE 30

SAE 40

SAE 50

0W-20

0W-40

5W-20

5W-30

5W-40

10W-30

10W-40

15W-40

20W-50

ולא חלילה רק ל-15W40.

רויאל פרפל ידוע כשמן מתוסף מאוד (מדובר על 70% שמן סינתטי לחלוטין ו-30% תוספים ביניהם התוסף המפורסם Synerlac).

לאחר בדיקה מקיפה שביצעתי הגעתי למסקנה שזו עבודה בעיניים או מכבסת מילים ומונחים

וזה כמובן נעשה במעבדת השמנים המכובדת שאתה מחזיק אצלך בחדר.

על כל פנים אתה מוזמן "לסייר" במפעל הראשי של רויאל כדי לקבל תמונת מצב לגבי תהליך הייצור של השמן:

WFQWxGNAwFs דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מרק, אתה יכול לרטון ולנסות לעוות את המציאות עד מחר אמת יש רק אחת וכמו שזה נראה לא אתה הוא זה שהולך בה.

פורסם

סליחה ?! אני לא מעוות את המציאות אלא מתקן אותה למען כלל הגולשים בפורום.

אני עושה את העבודה השחורה...

אדון עידן, אתה כתבת "בחרתי ברויאל פרפל מכיוון שזו החברה היחידה שמעניקה שמן סינתטי לחלוטין גם לבעלי צמיגות גבוהה כמו 15W40".

לא כתבתי שהשמן אינו בר שימוש או 'זבל של שמן' אלא כתבתי שהמשווקים המורשים מציגים את השמן כשמן סינטטי מלא, גם באתר של רויאל פארפל תחת שאלות ותשובות Q/A הם כותבים שהשמן סינטטי מלא.

לאחר עיון בדף ה-MSDS פתאום אני מגלה את המשפט הבא:

Base Oil (synthetic) . Synthetic additives with iso-paraffinic diluents

חפש מידע אמין אשר מסביר מה המשמעות של iso-paraffinic ותבין לבד שזה למעשה אחד התוצרים של נפט לאחר זיקוק. או במילים אחרות (תרגום שלי על בערך :roll:) "תוספים סינטטים עם שמן מינרלי מדולל".

זה לא נקרא אצלך האותיות הקטנות שעושות את ההבדל בין סינטטי מלא למשהו כביכול סינטטי מלא או מוצג כסינטטי מלא ?

קישור לדף MSDS.

http://royalpurple.com/prod-pdfs/motor-oil-msds.pdf

פורסם
לאחר עיון בדף ה-MSDS פתאום אני מגלה את המשפט הבא:

Base Oil (synthetic) . Synthetic additives with iso-paraffinic diluents

חפש מידע אמין אשר מסביר מה המשמעות של iso-paraffinic ותבין לבד שזה למעשה אחד התוצרים של נפט לאחר זיקוק. או במילים אחרות (תרגום שלי על בערך ) "תוספים סינטטים עם שמן מינרלי מדולל".

אני לא מבין מה אתה מנסה לסתור, הרי כתוב במפורש: "שמן בסיס סינטטי + חבילת תוספים סינתטיים עם פרפין מדולל (חומר אורגני שמופק באמצעות זיקוק נפט)" = המוצר המוגמר (קשה להבין מאיפה הבאת את המונח - שמן מינרלי מדולל).

ידוע שחבילות התוספים מכילות לא מעט חומרים מינרליים ולכן גם חבילת התוספים היא הראשונה להישחק בשמנים סינתטיים (וגם זה מוזכר במאמר שאיתמר תרגם).

בכל אופן בוא נסקור שמנים סינתטיים אחרים. לדוגמה המוצר הבא מבית ליקווי מולי:

Synthoil High Tech 5 W-40

מתוך פירוט המוצר:

The

synthetic base oils and high-quality additive components satisfy and greatly

exceed the requirements of the most state-of-the-art engine designs.

על איזה בדיוק חבילת תוספים מדובר? ממה היא מורכבת? זאת כנראה רק החברה המייצרת יודעת אבל בוא אני אנחש לך - אולי מעט חומרים אורגנים?

פורסם

לפי ההגדרה המקובלת לשמנים סינטטים מלאים השמן שציינת אינו סינטטי מלא מכיוון שהוא מכיל iso-paraffinic.

כול אחד זכותו להאמין במה שהוא רוצה, תא'כלס בשטח ישנם מפרטים והנחיות כלליות מתי מותר או נהוג לסמן שמן כשמן סינטטי מלא.

חפש שמנים סינטטים תוצרת MOBIL1.

אל תרגיש שאני מתקיף אותך בגלל שכתבת ""בחרתי ברויאל פרפל מכיוון שזו החברה היחידה שמעניקה שמן סינתטי לחלוטין גם לבעלי צמיגות גבוהה כמו 15W40"." אתה לא אשם בזה שחברות שמנים מנצלות כול מיני פירצות בכדי לסמן את השמן כסינטטי מלא.

אין לי מעבדת שמנים בבית אבל יש לי מספיק ניסיון בבדיקות שונות של שמנים וקריאת מפרטים ותוצאות בדיקה. בעבר עבדתי מול חברות ישראליות שמבצעות בדיקות ספקטרומטריות לשמני מכונות ושמנים לכלי טייס לכן יש לי קצת יותר ניסיון וידע ממך בנושא מעבר לחיפוש בגוגל וללקט מידע.

לידיעה כללית...שמנים בכלי תעופה הינם לרוב שמנים סינטטים גם למנועים וגם לממסרות.

פורסם

מרק ידידי אתה איש של עובדות? באם כן, בוא נתקדם על קו זה.

מטבע הדברים כל חבילת תוספים המוספת לשמן הבסיס -אצל כל חברת שמנים כזו או אחרת- חסויה לציבור הרחב. מדובר על פטנטים ושאר מלחמות שוק של יצרניות השמן. מכאן עולה שאין לך שום דרך להוכיח ששמנים סינתטיים מלאים של חברות אחרות אינם מכילים חומר אורגני דומה בחבילת התוספים המעורבבת עם שמן הבסיס.

במקרה הספציפי של רויאל פרפל מדובר בנושא בטיחותי אשר עובר את נושא הפטנטים ולכן מצוין בדף ה-MSDS את הימצאות הפרפין בתוך חבילת התוספים.

לכן יש לי קצת יותר ניסיון וידע ממך בנושא

"איזה הוא חכם - הלומד מכל אדם" ובכלל גאווה בסופה עלבון.

לידיעה כללית...שמנים בכלי תעופה הינם לרוב שמנים סינטטים גם למנועים וגם לממסרות.

מכונאי מסוקים כבר 4 שנים רצופות. תודה! רות סוף.

פורסם

מכונאי מסוקים כבר 4 שנים רצופות. תודה! רות סוף.

מעולה ! אז בוודאי שאתה יודע ששמן בצבע אדום הינו שמן הידראולי וכתום שמן ממסר ראשי/אחורי או מנוע :-o.

בפעם הבאה שאתה שולח שמן לבדיקה ספקטרומטרית במיכלי הפלסטיק הקטנים בקש לראות את התוצאות.

פורסם

5400 - שמן הידראולי בצבע אדום. DOD - שמן למערכת תמסורת בצבע סגול. 1250 - שמן מנוע בצבע ירוק וקצת סגול (תלוי בזווית של השמש).

בפעם הבאה שאתה שולח שמן לבדיקה ספקטרומטרית במיכלי הפלסטיק הקטנים בקש לראות את התוצאות.

אזכור זאת להבא.

פורסם

אכן גם שמן סינטטי מלא מגיע אלינו מאמא אדמה השאלה איזה תהליכי זיקוק הנפט עבר.

ייצרנים רבים נוהגים להגדיר שמנים מסויימים כסינטטים על-ידי ניצול פירצה בהגדרה 'המקובלת' של שמן סינטטי מלא על-ידי ערבוב של חבילות תוספים ו-base stocks מקבוצות שונות והצגת השמן כשמן סינטטי מלא והם עוברים את כול מבחני API.

לפי חברת ESSO שמן המיוצר מחבילה בסיסית מקבוצה 4 הנקראת

POA=poly-alpha-olefin נחשב סינטטי ולשמן הטוב ביותר.

דרך אגב גם ההנחיות או התקניים של API מכירים בקבוצה 4 של base stocks

הנקראת polyalphaolefins.

פורסם

אין כאם שום ניצול פירצה אל חוסר הגדרה מדוייקת לשמן סינתטי מלא, למעל העובדה שהוא אינו אמור להיות מהול כלל בשמן מינראלי קלאסי.

יש כמובן שמנים סינתטים מלאים ומסונטזים לחלוטין אך הם לא מיועדים לתעשיית הרכב.

• תוכן חדש...