Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

ת'אמת - זאת הודעה ראשונה שלי בפורום, אז אם אני עושה איזו טעות - אני מקווה שהיא תתקבל בהבנה...

 

בכל אופן - אני בעל סיטרואן C5 חדשה, פחות משנה על הכביש.

לפני ימים ספורים הכנסתי את הרכב לטיפול במוסך של סיטרואן לטיפול 20K (שזה אגב סיפור בפני עצמו, כי בקניית הרכב אמרו לי להגיע לטיפול אחרי 30K. אח"כ, כשנדלקה נורה ברכב ב 20K, התקשרתי למוסך, ועדיין אמרו לי "לא, תבוא ב30K. הרכב שלך צריך לעבור טיפול כל 30,000." פתאום, כשהגעתי לטפל במשהו אחר בכלל, כשהיה לי כבר יותר מ 20 על הקילומטרז', נזכר הנציג לשאול אותי: "מה, לא הכנסת את האוטו לטיפול ב20??")..

 

בטיפול החליפו לי ברקסים - ואני רוצה לדעת: האם רכב חדש, שעשה 20K, וננהג בזהירות ובנורמליות (לא נוהג בו נהג מופרע במיוחד, עד כמה שידוע לי) - צריך אחרי פחות משנה להחליף בלמים? כל שנה להחליף בלמים?

מעניין אותי אם באמת המוסך פעל כראוי, או שרוצים 'לעשות עלי קופה'.

אני שואל פה, כי זה המקום היחיד שאני מעריך שמישהו עוד יוכל למצוא לי את המלצות היצרן של סיטרואן מתי להחליף בלמים, דבר שנורא מעניין אותי בימים האחרונים.

 

תודה מראש לעונים.

פורסם

לא אמורה להיות שחיקה רצינית ברפידות הבלם ובטח שלא בצלחות אם ברכב נהגו בעדינות ובשפיות, אלא אם כן הברקסים הקיימים ברכב אינם מקוריים אבל אני לא בטוח שכך הדבר אצלך לפחות. מה שכן פעם הבאה פשוט שיראו לך את החלק המוחלף ופשוט תעלה תמונה שלו לפורום כדי שנחווה דעת יותר במדויק כי איננו יכולים באמת לראות מה מצב הבלמים שהוחלפו וכך גם אינינו יכולים להאשים אף אחד.

:)
פורסם

(אני מקווה שמנהלי האתר מודעים לכך שמנגנון התגובה המהירה לא מתפקד פה מי-יודע-מה...)

 

אוף, איזה באסה. דפקא יש להם בטופס כזאת אופציה לסמן, אם אתה רוצה שיראו לך את החלק המוחלף, ואני בטמטומי כי רב חשבתי "בשביל מה זה טוב?"...

לא נראה שעכשיו זה עדיין אצלם, הטיפול היה ביום חמישי..

פורסם

רוני,

 

התשובות שקיבלת לגבי מרווח הטיפולים מוזרות אבל אופיניות לדעתי למוסכי יבואן בישראל. לא בדקתי לגבי הדגם החדש אבל עד כה מרווחי הטיפול המומלצים היו אכן 30K ק"מ.

 

לעניין הבלמים, מה בדיוק החליפו? רפידות, צלחות? בכללי לא נשמע לי כל כך סביר שיש צורך להחליף אפילו רפידות כל כך מהר ברכב חדש שננהג מנהלתי מאוזן.

 

עיצה קטנה, כל שאלה שיש לך תפנה אכן לפורום מבעוד מועד או תוך כדי שלב השיקולים כדי שנוכל לסייע. כרגע אתה באחריות אבל זה עלול להיות משמעותי בהמשך.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

 

Winston S. Churchill -

פורסם

תלוי בנהג, סוג הרכב, סוג הרפידות וגישת המוסך.

אסביר את עצמי.

פקטור הנהג - לא חייבים לנהוג בפרעות, מספיק סגנון נהיגה, שלפיו בכל פעם מגיעים לצומת\רמזור\עומס תנועה במהירות יחסית גבוהה (במקום לתת לרכב להתגלגל ), וזה יכול להגביר שחיקת ברפידות. זאת רק דוגמא קטנה, מתאימה במיוחד לרכבים בעלי גיר אוטומטי.

ברכב שלי (ג'מפי) לפנ התדפיס ממוסך מורשה, אצל הבעלים הקודמים (ליסינג) החליפו רפידות כל 15 אלף ק"מ ואת הצלחות כל 30 אלף ק"מ. אצלי תדירות ההחלפה היא פי שניים לפחות.

 

ברכבים שונים במקור יש שחיקה שונה של בלמים, הרפידות המקוריות מחזיקות ק"מ שונה מדגם לדגם.

 

גישת המוסך - גם כאשר הבלמים לא שחוקים לגמרי, בחלק גדול מהמוסך מעריכים, שעד לטיפול הבאה (בעוד 20 אלף ק"מ) עובי הרפידות לא יספיק, לכן מחליפים את הבלמים יותר מוקדם, לפני השחיקה המלאה .

כמובן יש גם מוסכים, שאומרים לחזור לבדיקת הבלמים בעוד X ק"מ (לפי הערכת השחיקה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בנוגע למרווח הטיפולים, בספר הרכב כתוב שרכב ש"עובד" קשה יותר, זמן אומרת הרבה ק"מ על מעט זמן וכד' מומלץ להגיע אחרי 20Kק"מ למוסך.

פורסם

יש גם את עניין האבק והחום בארץ, יכול להיות שזה נחשב לשימוש תובעני יותר מאשר באירופה או בספרד.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

 

Winston S. Churchill -

פורסם

טוב, אז לא, אני לא נהג 'תובעני', וכן, אני קצת מכיר את 'כללי השימוש' בברקסים. אני לא מגיע לצמתים בדר"כ במהירות גבוהה, ואני מעדיף לחיצות קצרות וחדות על הבלם, מאשר ארוכות ושוחקות בירידה ממושכת.

מעניין אותי פשוט מה אומר ספר היצרן, כי לא נראה לי שהוא מדבר על משתמשים יותר 'זהירים' ממני.

 

אה, ואגב, גם עשו לי חריטה לצלחות. לא שאני מבין גדול, אבל זה אומר שגם החליפו צלחות, לא?

תגידו, זה באמת נשמע לכם הגיוני?

פורסם

כאשר מבצעים חריטה לצלחות היא נעשית על הצלחות הקיימות, מעין השטחה של הצלחות למצב ישר ללא חריצים ושריטות שניגרמים עם הזמן ממגע הרפידות ומאיכות הרפידות. כך שצלחות לא הוחלפו.

תמיד תזכור כלל חשוב:

שאתה נותן למישהו לגעת לך ברכב ולא משנה איזה מוסך זה, פשוט תעמוד בסביבה כדי שתהיה לך גישה לראות על מה מדברים איתך. שהקשר הוא טלפוני ולא פנים מול פנים החשבון כימעט תמיד ייצא יקר יותר.

:)
  • ספונסר פורום
פורסם

שלום לכולם.

לא מחייב שדיסקיות הבלם היו גמורות,גם דיסקיות שעליהן נשאר עוד 50 אחוז עובי רפידה יוחלפו לרוב,וזאת בגלל שגרת טיפולים ארוכה יחסית של 30Kק"מ,ז"א,שעד הטיפול הבא יתכן מצב שעובי הרפידה יגמר ויווצר מצב של ברזל בברזל ואיבוד עוצמת הבלימה,מה שיחייב את הנהג הגעה למוסך לצורך תיקון לפני מועד הטיפול הבא.

אורן

  • ספונסר פורום
פורסם

כל הצרפתיות היום מטופלות בשגרה של 30K ק"מ,ונראה שהרבה יבואנים מאריכים גם כן את מספר הק"מ בין טיפול לטיפול,לדעתי,30K ק"מ זה מוגזם,אבל זו רק דעתי..

אורן

פורסם

לחבר שלי יש סוויפט 2008 וכל טיפול מחייבים אותו להחליף רפידות כי זאת מחלה ידועה בסוויפט

מהדור הזה - בלימה חזקה אבל שחיקה מהירה.

יש סיכוי שפשוט ככה זה..

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

×
×
  • תוכן חדש...