Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עובד על זה :)

אפרופו SQ.

נכון, כל אחד והשירים שהוא אוהב.

אבל כדי למדוד מערכת בתור מערכת SQ צריך שירים שיוכלו למתוח את גבולות הדרייברים, ולא רק באס ועוצמה, אלא גם הפרדה, יכולת ניגון לאורך זמן, התעייפות בשמיעה, יציבות.

לא חוכמה לשים דיסקים של שהוקלטו באיכות גבוהה כדי לשמוע טוב?

דיסקים שהוקלטו באיכות גבוהה לא נועדו ר-ק כדי לשמוע טוב - אלא כדי לעמוד על היכולות של המערכת למשל - להבדיל בין כלים שונים כשיש עומס של מידע בשיר. יכולת דיוק של הכלים לשיחזור הצליל האמיתי של הכלי.

חצוצרה שתישמע כמו חצוצרה ולא זמבורה וכו' וכו'.

אל תאבדו את עצמם - אתם רוצים להנות מהמערכת? סבבה תשמעו שירים שטובים לשמיעה - כמו אוסף להיטי הדרך של MTV מלפני 15 שנה.

אתם רוצים לאמוד מערכת SQ? תמתחו את הגבולות של כל האלמנטים במערכת - מגברים - רמקולים.

רוצים להשוות מערכות? תשוו מערכות עם אותו הדיסק בדיוק - ולא עם העתקים שרצים בין אחד לשני לשלישי.

מזכיר לי בדיחה ששמעתי פעם -

המנכ"לים של קורונה, הייניקן, קרלסברג וגינס נכנסו לבר -

ניגש אליהם מלצר ושאל אותם מה תרצו לשתות?

מנכ"ל קורונה ענה - שכמובן בתור המנכל של קורונה, אני אשתה קורונה - כי זו הבירה המקסיקנית הטובה ביותר.

מנכ"ל הייניקן ענה - בתור המנכל של הייניקן , הוא יזמין הייניקן - כי זו הבירה המושלמת ביותר.

מנכל קרלסברג ענה -"""""""""""""""""" קרלסברג הוא יזמין קרלסברג - כי מסתבר שזו הבירה הטובה בעולם

מנכל גינס ענה - תן לי מיץ פטל. בתדהמה המלצר וסובבי השולחן שאלו אותו, מה קרה? למה אתה לא מזמין בירה?

מנכל גינס ענה - אני אשתה פיטל - כי אם האחרים לא שותים בירה גם אני לא אשתה בירה :D

רוצים SQ? תתחילו לדבר SQ :)

יאללה ביטר שריף ילד הפלא :D

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תגובות 139
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"להרגיש את האיכות " ?

צריך לקחת דיסק של קונצרט שבו מנגנים איזה יצירה קלאסית "קלאסית " נניח החמישית של בטהובן , ולהאזין ולהווכח אם המערכת SQ מסוגלת לתת הבחנה והפרדה מלאה בין הכלים השונים.

הצלחתם? אחלה מערכת SQ לא הצלחתם ובאיזה שהוא שלב הקונצרט הופך להיות בליל של רעש ..

או שהמערכת שלכם לא מכוונת , או שהיא לא מסוגלת ...

וכמובן הרפרנס הכי טוב זה אם הייתם באותו קונצרט עצמו כאשר הוקלט.. (לא תמיד זה אפשרי ) .

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

אליקו - עם כבר אבי ביטר אז רק "המביט מרחוק" - איזה שיר :-P:-P:-P

ועכשיו קצת רצינות

אני רוצה לראות חבר פורום אחד, אחד בודד...

מצליח לנגן נכון את PEDESTAL של PORTISHEAD...

http://www.youtube.com/watch?v=u7Heejpc5GI דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ולא - תנגנו את זה רק מהקלטה ישירות ממקור או המקור עצמו - אם יש אחד שיצליח לשמוע את השיר הזה בלי וויברציה מאיזשהו מקום ברכב ומבלי שהמידבאסים והדלתות יצרחו "הצילו" - אני בספק אם הרכב של דני יצליח לנגן את זה כמו שצריך...

מעט מאוד חברי פורום הצליחו לנגן את פורטונה כמו שצריך - בודדים!

עכשיו תיקחו את הטרק עם המנוע החד בוכנתי מהאוספים של פוקל ותנסו לגרום לזה שהסאב שלכם לא יתחיל לרדוף אחרי הסט הקדמי בצרחות "חגווווווו-ליייייי"

אתם עושים צחוק או מה?

אפרופו - לגבי פדסטל - תקשיבו טוב טוב גם מה הולך שם עם תופי המצילתיים ברקע ועם החצוצרה ששמו עליה עמעם (נראה אם תצליחו לזהות איזה סוג של עמעם שמו עליה...) - על זה אליקו מדבר...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לפחות מישהו הבין אותי.

יש להנות ויש לבחון.

להנות אפשר מכל שיר טוב.

לבחון זה כבר משהו אחר

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אליקו

מפורטיסהד אני גם מאוד נהנה בנוסף לכך שזה נותן אפשרות טובה לבחון דברים כמו בידוד של הרכב (אחד הדברים)

ההקלטה שלהם באלבום השני ביחד עם הפילהרמונית של ניו יורק היא פשוט אחד מהמדהימות ששמעתי עד היום

ALL MINE באמת צריך לדעת להנות מיצירת מופת שכזו (כולל הקול של הזמרת שמביא לי זיק...) :-P

http://www.youtube.com/watch?v=f2LqmjLWpc0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

התזמורת שאתם שומעים ברקע היא הפליהרמונית של ניו יורק בכבודם ובעצמם וכן - זה הוקלט לאלבום שלהם בטייק אחד!!!

אנשים פשוט לא יודעים מה עומד מאחורי המוזיקה שלהם והם אחת הלהקות המדהימות מאז פינק פלוייד.

עריכה -

הנקישות של התוף ביחד עם המצילתיים שאתם שומעים שם - במערכת טובה, צריכים להתפוצץ לכם בתוך הראש - תחשבו שזה אולם שלם של נגנים שנותנים בבת אחת את אותה המכה על אותם הכלים, הקול של הזמרת במקביל לא נופל מהם במאומה - היא מ-ד-ה-י-מ-ה

ואם אתם רוצים לראות בקטנה למה אני מתכוון - תביטו מה הולך שם מבחינת נגנים (וזה מהאלבום הקודם)

http://www.youtube.com/watch?v=gvGyJNK9p3Q&feature=related דרך יוטיוב

ואם אתם חושבים שאפשר לשחזר בצורה באמת טובה את מה שהולך שם עם ציוד פשוט...

זה מה שנקרא בשפה שלי OMG

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הגזמתה קצת,:-) הסט שלי מנגן את זה בקלות.

חבל שלא השמעתי לך במפגש קצת מטאל עם דאבל באס על התופים הייתה משתגע איך זה נשמע אצלי.

מפגש הבא נסגור פערים.:-P

פורסם

יוני

חכה שתשים קרוס קצת יותר "נקי"

חכה שתשים הגברה קצת יותר "נקייה" ממה שיש לך עכשיו

ואני בתור אחד שעבר מקיקר 650.4 ללווייתן אומר לך מנסיון - ככל שהמערכת שלך נשמעת טוב - אתה תהיה ככה :shock: אחרי השדרוג שציינתי.

Pioneer TS-X150

פורסם

אוווו הם חזקים בטירוף אין ספק העניין הוא שמוזיקה אלקטרונית לרוב לא נותנת לך שום יכולת בחינה שקשורה לשחזור של מציאות.

הסיבה לכך היא שמוזיקה אלקטרונית לא יוצאת מתוך כלי נשיפה שיוצאים מריאות של בני אדם או קלי נקישה שגם כן מייצרים וויברציות באוויר ובטח שלא מדובר על שימוש בווקליסטים סופר איכותיים.

מוזיקה אלקטרונית היא טובה לבחינה של יכולת מכאנית של הרמקולים שלך - אין ספק.

אבל לא לבחינה של פעולת שחזור הקלטה.

Pioneer TS-X150

פורסם

יוני

חכה שתשים קרוס קצת יותר "נקי"

חכה שתשים הגברה קצת יותר "נקייה" ממה שיש לך עכשיו

ואני בתור אחד שעבר מקיקר 650.4 ללווייתן אומר לך מנסיון - ככל שהמערכת שלך נשמעת טוב - אתה תהיה ככה

:shock: אחרי השדרוג שציינתי.

אין סיכוי שאני מחליף מגבר לוופרים, הקיקר הזה עושה פלאות על המידבאסים.

התכנון העתידי שלי הוא להביא 4 מגברי Genesis Stereo 100.

או Genesis 4 III למידים ולטוויטרים.

כמעט נפל לידיי Helix comptition A4 ב- 1000 ש"ח והבחור ברגע האחרון התחרט משום מה.

אני כבר מת לשמוע את הלוויתן הזה כדי לדעת אם זה מה שאני צריך, בניתי על יבגני במפגש הקרוב אבל המגבר שלא לא תקין משום מה.

סך הכל כרגע אני מרוצה מאוד, עדין לא יצא לי לשמוע סטאפ ולהגיד וואו זה מה שאני רוצה ברכב שלי, אני עוד מחפש את הרכב הזה כדי לראות מה מה אצלי לא בסדר.

אולי באוונסיס זה יעשה לי את זה.:wink:

פורסם

אדי, אתה צודק אבל לא ב100%,לדעתי כדי לשחזר את "ההקלטה" במוזיקה אלקטרונית שלצלילים אין את גבולות הכלי או לשמוע את ההקלטה "כמו שהתכוון המשורר", צריך מערכת בעלת יכולת שחזור צליל גבוהה.

וכמו שאתה יכול לשמוע את ההבדל בצליל של כלי הנשיפה בין מערכות שונות ,כך גם אתה יכול לשמוע את ההבדלים הדקים בצלילים המסומפלים במוזיקה אלקטרונית.

CarPc with Audison Bit 1, Morel elate 6 on Zapco 350.2

Morel CDM 880 on Zapco 200.2, Morel MT23 on Zapco z50s2

JL Audio W3 on Alpine MRP M500

פורסם

אין ספק שאיכות הרכיבים מאוד משמעותית גם באלקטרונית - אבל אתה לא מחפש או בוחן כאן את אותם הדברים.

בגלל זה אתה לא תראה דיסק בדיקה של EMMA או כל ארגון אחר אם דגש כלשהו על מוזיקה אלקטרונית

תשים לב איזה מוזיקה יש לך בדיסקים של פוקל

איזה מוזיקה יש לך בדיסקים של דיינא-אודיו

באוורס ו-ווילקינס B&W במילים אחרות

ועוד ועוד דיסקים כמו שפילד לאבס ועד HDEND ועוד הרבה מאוד חברה בתעשייה

לא סתם הם בוחרים דווקא בקטעים קלאסיים, ג'ז, ווקאל ופה ושם קצת אלקטרוני או היפ הופ אפילו.

דווקא בתחום הSPL אתה תשמע המון הקלטות עם באס חסר הגיון באזור ה35 עד 55 הרץ...

אל תבין אותי לא נכון - פשוט צריך להבדיל בין מה למה אתה בוחן לעומת מה שאתה שומע.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני מסכים איתך,ובגלל זה אמרתי שאתה צודק בנקודה הזאת,

בהגדרה המקצועית SQ לא ממש קשור למוזיקה אלקטרונית ואכן לא תראה תחרות SQ אמיתית שמבוססת על מוזיקה מאחד הסגנונות הרבים שיש לג'אנר.

וכמו שאמרת אני מדבר יותר על מה שאתה אוהב לשמוע ועל שירים שכייף לשמוע במערכות SQ, שזה חלק ממטרת השרשור (נראה לי :-P) .

פורסם
אין סיכוי שאני מחליף מגבר לוופרים, הקיקר הזה עושה פלאות על המידבאסים.

התכנון העתידי שלי הוא להביא 4 מגברי Genesis Stereo 100.

או Genesis 4 III למידים ולטוויטרים.

כמעט נפל לידיי Helix comptition A4 ב- 1000 ש"ח והבחור ברגע האחרון התחרט משום מה.

אני כבר מת לשמוע את הלוויתן הזה כדי לדעת אם זה מה שאני צריך, בניתי על יבגני במפגש הקרוב אבל המגבר שלא לא תקין משום מה.

סך הכל כרגע אני מרוצה מאוד, עדין לא יצא לי לשמוע סטאפ ולהגיד וואו זה מה שאני רוצה ברכב שלי, אני עוד מחפש את הרכב הזה כדי לראות מה מה אצלי לא בסדר.

אולי באוונסיס זה יעשה לי את זה.:wink:

יוני,

אני לא יודע מה לאמר לך - כי שמעתי את המערכת אצלך ואני הבנתי מה אתה אוהב ואני לא מכוון את המערכת לOVER כללי לכל אורך הספקטרום אלא אצלי הספקטרום מאוד מאוזן - מאוד מאוד מאוזן ומכוון הרבה יותר עדין ממך.

אני לא מותח את הרמקולים שלי לגיין המקסימלי שהם מסוגלים לשבת עליו במגבר ולכן זה עלול להשמע לך טיפה אנמי למה שאתה מכיר.

ומצד שני יכול להיות שאתה תופתע כי ההבדל בין זה לבין הרכב הישן שאתה כן שמעת הוא מאוד גדול מכל פרמטר אפשרי ואפשר לאמר שאי אפשר ממש לגשר על הפערים האלה למרות שהמערכת ברכב הישן בהחלט מספקת אותי.

וסטולר

לSQ אין שום הגדרה מקצועית, אלו הם בסה"כ ראשי תיבות של sound quality - אתה לא יכול להגדיר איכות צליל באופן מובהק. זה טעם וריח וזה יחסי לכל אחד ואחד מאתנו באופן שונה.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני לא מתכוון להגדרה מקצועית של המילה SQ, אני מתכוון להגדרת המושג ע"י גופים כמו EMMA, ולמרות שזה עניין של טעם ישנם עדיין קריטריונים שלפיהם שופטים .. כמו מאסטרשף :-P.

• תוכן חדש...