Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בסוף השבוע הקרוב אני מתכנן לבנות קרוס חדש. הבעייה היא שבכדי להגיע לערך הקיבול המתאים אין לי ברירה אלא לחבר במקביל זוג קבלים כאשר אחד מהם אלקטרוליטי ואחד קרמי (שניהם בי-פולאריים כמובן).

מבחינת יעבוד \ לא יעבוד אז אני יודע שזה יעבוד, הקרוס בתוצרתו המקורית היה בנוי ככה, השאלה שלי היא מה זה נותן? לא מעניינים אותי נתונים חשמליים, מה זה משנה מבחינת הסאונד אם בכלל? אשמח לקבל לכך סימוכין ולא "אמרו לי" או "שמעתי".

תודה,

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קבל קרמי יכול לעמוד בפני מתחים גבוהים מאוד(300V/400V-תלוי בקבל).

לכל סוג יש זמן טעינה שונה(כמובן בתלות במעגל),אז שמבחינת שמע אין לי מושג להגיד לך,יכול להיות נק' החיתוך תזוז עד שהקבלים יגיעו לטעינה מלאה.

נ.ב.

אתה עדיין מחפש סאב שטוח?

בשיפוצים...

פורסם

איתמר

תחפש שרשיר ישן, אם אני לא טועה, של אלוהה בעצמו - מיסטר OOGEE שהסביר פעם איך לבנות קרוס מעולה עם חסכון עלויות תוך כדי שימוש בקבלים זולים שהוא חיבר במקביל לקבל פשוט וזול אבל של SOLEN :-P

אם תצליח למצוא את השרשיר - חפש לפי OOGEE או לפי SOLEN יתכן ותמצא את התשובה לשאלה שלך :-P

עד כמה שזכור לי הוא השתמש בקבלים ה"פשוטים יותר" כבנק בשביל להגדיל את ה"ערך כולל" של הקבל המדומה שהוא קיבל מהצירוף המוזר הזה והקבל של הסולן הוא זה שבעצם שימש כפילטר קצה מול הרמקול ולכן הקבל סולן הוא זה שנתן את התוצאה הסופית מול הרמקול...

אם זה גיבוב מוחלט של שטויות או לא - אני לא יודע, אבל כנראה שזה לא משהו שהוא או מישהו אחר המציאו ואני מאמין שיש הרבה אמת מאחורי הפרקטיקה המוזרה הזו.

עוד מישהו שאתה יכול להתייעץ איתו בנושא הזה לדעתי יהיה S3T הידוע לשמצה בשם "סטס" :-P

כמובן גם מרק10 יהיה כתובת נהדרת ואולי גם השכן שלך?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

סאב שטוח כרגע כרגע אני לא מחפש, אבל הרעיון הזה בהחלט על הפרק (וזה נראה שהמועמד הנוכחי הוא עוד פעם קרטון עם לוגו פיוניר עליו :shock:). יש לך מה להציע?

אני אחפש אחר עקבותיו של אוגי שנטש אותנו ביום בהיר אחד, נראה מה הוא רשם. לפחות לבינתיים אני סגור על איך הקרוס יהיה ומה יהיו החלקים שלו, אך לצערי בגלל שלא ניתן למצוא קבלים וסלילים בערכים המבוקשים בארץ אני נאלץ להתפשר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
קבל קרמי יכול לעמוד בפני מתחים גבוהים מאוד(300V/400V-תלוי בקבל).

לכל סוג יש זמן טעינה שונה(כמובן בתלות במעגל),אז שמבחינת שמע אין לי מושג להגיד לך,יכול להיות נק' החיתוך תזוז עד שהקבלים יגיעו לטעינה מלאה.

נ.ב.

אתה עדיין מחפש סאב שטוח?

נו? אין אלקטרוליטים של 400 וולט? אני מסתכל עכשיו על אחד כזה :lol:

פורסם

איתמר

תראה מתוך הנסיון שלי כחובב אלקטרוניקה, יש אמונה שכל אבל כל קבל אלקטרוליטי חייב להיות מגושר בקרמי או עדיף קבל פילם.

הטענה היא שקבל אלקטרוליטי לא כ"כ טוב בעבודה בתדר גבוה, כאשר קבל קראמי או קבל פילם דווקא כן מצויין לכל התדרים אך הקיבול שלהם יחסית נמוך.

בקיצור, כדי לא לבלבל לך את המוח יותר מדיי, אם יש צורך לחבר במקביל קבל אלקטרוליטי וקבל קרמי\פילם - אין שום בעיה. זה מאוד מקובל וגם ברוב ציוד ההיי אנד עושים גישור שכזה במיוחד בספקי הכוח. דווקא בספקי הכוח הטענה היא אחרת, אבל זה כבר לא משנה.

אם יש צורך לחבר במקבל קבל אלקטרוליטי וקבל קרמי\טאנטל\פילם או השד יודע איזה - לא צריכה להיות בעיה כל עוד מתחי העבודה תואמים. וכאן כדאי דווקא להגזים, כי ככל שמתח העבודה של קבל עולה כף ESR של קבל יורד(זה נכון לגבי אלקטרוליטיים, בקראמי או פילם השינוי הוא לא קריטי), אם אתה בונה קרוס פסיבי, לך של קבלים מעל 35 וולט

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

35VRMS = מגבר שמוצהר באיזור ה 300WRMS לערוץ, הרבה מאוד אוברקיל. אני צנוע, מסתפק במה שיש :wink:

כל הקבלים שיש לי פורקו מקרוסים, אני בספק שיש שם איזה קבל בעל מתח נמוך מ 35.

ובעניין אחר באותו עניין, למה אודיופילים לא אוהבים סלילים עם ליבה (core) מברזל ומעדיפים ליבת אוויר? ולמרות זאת, למה כל הקרוסים המכובדים שאני רואה מגיעים עם ליבת ברזל?

איתמר.

פורסם

איתמר אתה נכנס כאן לוודו ומלחמות אין-סוף של אודיופילים.

טוב רעיון הוא כזה: יש אמונה שסליל עם ליבת ברזל מתנהג אחרת מסליל ללא הליבה. למה? יש לזה כמה הסברים.

הנפוץ ביותר הוא שברזל מתמגנט כתוצאה של מעבר זרם בסליל (שזה באמת קורה) אבל בברזל תמיד נשאר מיגנוט ברמה כלשהי אחרי שמורידים את השדה המגנטי שממגנט את הברזל. יש גם נתון של סוג הברזל כמה שטף מגנטי ישאר בחומר המשמש לליבה אחרי השמה של כוח ממגנט בעוצמה מסויימת לפרק זמן מסויים. (אותו ערך ה-מיו). ואז המיגנוט שנשאר בסליל יגרום להתנהגות לא צפויה של סליל, רוויה של ליבה ועוד כל מני דברים כאלה. אגב זה מאוד נכון בראדיו FM ששם סלילים הם כמעט תמיד עם ליבת אוויר, רק לא נשכח שמדובר כאן על עשרות או מאות מגה-הרץ

כמובן שמצד שני האמונה היא שאם בוחרים סוג מתאים של חומר לליבה תופעת מיגנוט פראזיטי לא מורגשת כלל או שהתופעה לא קיימת כלל או שלא יכולה להיות מורגשת עם מדידות של סקופים או שמורגשת אך ורק בתדרים גבוהים בתחום של מאות קילוהרץ וכד'

אז למה לא עושים את כל הסלילים עם ליבת אוויר בלבד? אכן פתרון מושלם - אין ברזל, אין מגנוט פארזיטי והכל טוב ויפה. פרט לעובדה שסליל עם ליבת אוויר בעל השראות מסויימת יהיה עד כדי פי 5 יותר גדול מסליל עם ליבת ברזל ויצרוך חוט ברזל עד פי 10 ארוך יותר ופי 4 עבה יותר. כלומר גם אם סליל עם ליבת ברזל מפסיד באיכות הסאונד, הרווח של עלות וגודל הוא כמעט ובלתי ניתן להשוואה.

כלומר סליל עם ליבת ברזל (FERRITE במציאות אבל זה לא משנה) עם השראות כלשהי יכול לעלות מספר דולרים חד סיפרתי, סליל עם ליבת אוויר יעלה באיזור הדו סיפרתי של של דולרים (אני לא מדבר על 10 או 11 דולרת יותר לכוון של 20+) ויהיה הרבה יותר גדול פיזית

מאחר וכל דבר בחיים הוא פשרה, אז הולכים על הסליל עם ליבת פריט כזה או אחר

וואוו הרבה אותיות על הבוקר :-)

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

זה בדיוק מה שחשבתי. זאת עוד הוכחה לבלוש*ט הבלתי נגמר של עולם האודיו. סטים "אודיופילים" שעולים סכומים 4 ספרתיים בדולרים מגיעים עם סלילי ברזל. למה? שיקולי עלות ושיווק של היצרן :?.

אני רואה ששוב אצטרך להיכנס לחישובי סלילים. אני רוצה להוריד ערך של סליל שיש לי, צריך לספור ליפופים. כיף כיף כיף :wink:

איתמר.

פורסם

מי בכלל משתמש בקרוסים פסיביים

:-P

לא עם הגרזן :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
סאב שטוח כרגע כרגע אני לא מחפש, אבל הרעיון הזה בהחלט על הפרק (וזה נראה שהמועמד הנוכחי הוא עוד פעם קרטון עם לוגו פיוניר עליו :shock:). יש לך מה להציע?

איתמר.

-מורל אלייט ''9

''Tang Band WT-1427G 10

http://www.parts-express.com/pe/showdetl.cfm?Partnumber=264-862

ב-DIYMA יש ביקורות טובות עליו .

''Dayton NS270-44 10

http://www.parts-express.com/pe/showdetl.cfm?Partnumber=295-134

בשיפוצים...

פורסם

חשבתי, הוצעה לי שלישייה (!) במחיר מגוחך להחריד וירדתי מהר מאוד מהרעיון.

איתמר.

פורסם

גיל - מספיק ביקורת אחת רעה וסביר להניח שהיא מגיעה ממישהו שיודע על מה הוא מדבר -

הTB - יש שם אחד שפשוט קטל לו את הצורה והוא היחידי שנראה שבאמת העביר אותו דרך אוסילוסקופ ובדק את המוצר ברמה הטונאלית.

אחד שנתן שם ביקורת טובה גם רשם שבמקביל לסאב הזה יש THD יותר גבוה מסאבים גדולים ממנו... במילים אחרות - מעאפן.

Pioneer TS-X150

פורסם

TB = אלמנטל דיזיינס SQ10. יש ויכוח אין סופי מי העתיק את התוכניות ממי, אבל בשורה התחתונה זה בדיוק אותו הסאב.

היה לי אותו. 3 שעות הספיקו לי כדי להבין שעל אף שמו הסקסי - SQ הוא לא. די רחוק משם למען האמת.

איתמר.

• תוכן חדש...