Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ביאנקי אספנות ונסעתי עלייה וראיתי פתאום מלא עשן יוצא מהאגזוז. עשן לבן.

אז בדקתי שמן מנוע וראיתי במדיד שהוא בתחילת הדרך לטחינה.

והאוטו טיפה לא סחב בהגזמה,כי גם ביאנקי סוחבת!

זה אומר שאני צריך לעשות ראש מנוע או פקום ראש.? או גם מנוע תחתון או משהו?

איך בודקים מה הלך לי שמה? והאם יש אפשרות לעשות אתזה בבית?

אוטוביאנקי 1979

(חלום שהתגשם)

פורסם

נשמע שאטם הראש כשל (או כמו שאמרת פקום ראש).

אם באמת יש מים בשמן (טחינה) צריך להוריד את הראש ולבדוק מה קרה שם.

לפי השאלות שאתה שואל אין לך הרבה ידע במכונאות ולכן לא הייתי ממליץ לך לעשות את זה לבד בבית.

אם בכל זאת אתה רוצה לעשות את זה בבית, קודם תצטייד בספר התחזוקה של הרכב ובכלים המתאימים.

בברכה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

קודם כל, אחלה אוטו (ביאנקי).

שנית, אם אטם הראש פרץ, יש סיכוי גבוה שמערכת הקירור כשלה. אטם ראש פורץ לרוב כתוצאה מהתחממות. כדאי תמיד לטפל גם בגורם לתופעה ולא רק בתופעה ולכן יש לבצע בדיקה מדוקדקת של מערכת הקירור מעבר להחלפת האטם. במידה ולא תטפל גם בגורם לתקלה, יש סיכוי גבוה שהיא תחזור על עצמה.

כמובן שעל מנת להחליף אטם, יש לפרק ראש מנוע, ואז גם בודקים עד כמה המנוע ניזוק והאם יש צורך לשפץ את כל המנוע .

לחלוטין לא מומלץ לבצע לבד בבית אלא אם עשית כבר כמה מנועים בחיים שלך, בטח לא לרכב אספנות שקשה למצוא לו חלקים. יש מספיק מוסכים שמתמחים ברכבי אספנות ואם לא תסתדר אוכל להמליץ לך על מישהו באזור המרכז.

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

פורסם

שלום רב !

ראשית בדוק מפלס מים ברדיאטור ובדוק באם חסר מים וכמה חסר בערך?!

שנית בדוק מפלס שמן מנוע, והתעלם לרגע מצבע השמן(שחור תקין, אפור נוטה ללבן ,לא תקין,חשד לחדירת מים לשמן!).

באם מפלס השמן גבוה בצורה משמעותית , מקו המקסימום, הגרוע מכל קרה, ויש לפרק ראש מנוע בלבד, ולא אגן שמן תחתון, לבדוק באם וכמה ראש מנוע אכול, באזור מעברי מים, וקרוב למעבר שמן, במקרה הטוב, ניתן לבצע מילוי וישור ראש מנוע, ולהחליף כמובן סט שיפוץ ראש, הכולל אטם ראש, אטם מכסה שסתומים, גומיות שסתומים, מסנן שמן, שמן מנוע, ומי קירור.

העשן הלבן הנפלט,יכול להתברר גם מחדירת מי קירור לתא השריפה(במקרה שכזה, יהיה מחסור ניכר במי קירור, ושמן מנוע יהיה שחור ללא חדירת מי קירור), ו/או מדלק מהול במים או נפט או סולר, לכן אין למהר להסיק מסקנות נמהרות, לפני שנבדקו כל האפשרויות שציינתי.

אנא חזור לפורום לעדכון, הרכב עצמו נוא בשבילי בעל רגשי נוסלגייה, וידוע לי כמה אתה קשור לרכב רגשית, כמה כספים השקעת עליו, וזאת על מנת להנציח את אביך , שהיה כמדומני בעל הרכב.

בהצלחה

בנוגע למי שרמז על תוספים למים לסגירת סדקים, הם יכולים רק לשמש ככוסות רוח למת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה אהלן

קראתי כאן באחד הפוסטים בפורום שאתה כותב ששמעת על לא מעט מקרים שהחומר הזה הציל מנועים , כעת השתנתה דעתך.

מה הסיבה לשינוי הקיצוני בדעתך ?

פורסם

חגי לשם שלום רב !

אודה לך אם תטרח ותעלה קישור, המצטט את קביעתי החד משמעית, על מקרים שחומר כזה הציל מנועים !

החומר היחיד המוכר לי והיה בשימוש בשנות השמונים, ונקרא וונדר וורלד"= עולם מופלא .

החומר היה בצורת אבקה, והיה מוחדר דרך הרדיאטור, למערכת הקירור, והיה נדבק לסדקים קלים בבלוק המנוע, קרוב למעברי מים

והיה נצמד לסדק וכאילו מלחים אותו.

מדובר היה במנועי ברזל, שמקדם ההתפשטות שלהם, הוא לא כמו מנועי אלומיניום, שנוהגים להאכל בגלל שימוש במי ברז, ולכן כל אבקת קסמים לא תעזור , מאחר שנאכלה שיכבה רצינית ממעברי מים בראש במקרה הטוב, או בבלוק שגורם להשבתת במנוע.

מכיוון שלא נמסרו פרטים מפורטים מבעל האטוביאנקי, אאני מרשה לעצמי להיות אופטימי, אם כי מעט זהיר, ולקחת אפשרות שההר הוליד עכבר, ובמקרה זה, העשן מעיד על חדירת מי קירור לתא השריפה במקרה הגרוע, ולדלק מהול במקרה הטוב.

הפרטים החסרים לי הם, כמות מי הקירור שחסרה, אם בכלל, האם קדם לעשן, התחממות הרכב, הדלקת נורת לחץ שמן, ואם קיים שעון חום, עלייה דרסטית בחום, חוסר סחיבה שהיה, וצלצולים.

פרוק ארבעת המצתים, וסיבוב המנוע על ידי הסטרטר, ופריצת מי קירור דרך פתחי המצתים, תחזק את האפשרות שחדר מי קירור לתא השריפה, או מי קירור לשמן בלבד.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה ,באמת שאיני יודע למצוא את הדברים אבל בטוח כתבת כך , כי אחרי שחברי קרא זאת הוא השתמש בחומר בנוכחותי וזה ממש עזר לו ,כל זאת בעקבות המלצתך שלך .

פורסם
LA1234

מה דעתך על שימוש בתוסף שלעיתים קרובות אוטם פרצות קטנות באטם וממלא אותם בחומר , ללא פתיחת הראש .

בעבודה הקודמת היה מישהו עם באלנו שגם הלך ראש, הוא השתמש בחומר "וונדר מולר", היה ממש טוב, מעברי מים נסתמו, האוטו התחמם והורידו ראש והתחילו עם חוטי ברזל לפתוח את הסתימות בבלוק ובראש, הראש נשלח לסמוך.

לא לגעת בחומרים האלו.

פורסם

צביקה קרבורטור הודעה עבורך ,נשמח אם תשיב לנו .

לאחר חיפוש ברשת התברר שיש שימוש יעיל לחומר .

WELD זו הלחמה ולכן לא עולם מופלא אלא היתוך או הלחמה מופלאה .

זה מה שמצאתי ברשת :

http://www.coolantrepair.com/WONDARWELD/p356750_920237.aspx ,זה מתאים לראשי אלומיניום.

• Suitable for cast iron, steel and aluminium
  • Resists high temperatures, water pressure and vibrations

http://www.autosport.co.il/viewtopic.php?t=11590&highlight=

HOLTS WONDERWELD 500ML Ref: HWW

Holts WondarWeld

500ML BOTTLE

FEATURES AND BENEFITS

Permanently seals cracks in cylinder block, internal and external leaks in water jacket

Suitable for steel, iron and aluminium engines

Prevents the need for engine rebuild

צביקה ,יהיה לי קצת פנאי אני אמצא את ההמלצה שלך ונסיונך שהתוסף מציל מנועים .

פורסם

MOZMAN

היום לפנות צהריים שוחחתי עם אחד מותיקי המוסכים בתל אביב ,הוא כדעתו של צביקה קרבור'ט , אישר שהוא היציל הרבה מאוד ראשי אלומיניום שהיו בהם פרצות בהקף בינוני .

כמו כן אטם בלוקים שדלפו מים בעזרת צמר ברזל שהוכנס לחריץ הדולף .

היו גם כשלים בעיקר במקומות ששרפו לחלוטין את האטם ונוצר עיוות ממשי בראש .

לטענת בעל המוסך הוא אף הדגיש ואמר שערוב החומר בראש תקין הוא צעד נכון בקילומטראז' גבוה , לטענתו החומר יצמד למפרצונים שאוטוטו עומדים להפתח לגמרי .

הראה לי גם משאבת מים שסרבה לצאת מקדח הבלוק שטופל בחומר זה , מה שבודאות מעיד על "הלחמת פלא " , מדובר על איחוד כמעט מוחלט בין אלומיניום של מעטפת משאבת המים לבין הקדח בבלוק בו היא ממוקמת .

אבל ראשים עייפים עם פריצות קטנות יקבלו חיים מחודשים אחרי טיפול נכון עם החומר.

יש על האריזה הוראות מדוייקות מה לעשות ,כך עשה חבר שלי והצליח בגדול אחרי המלצה של צביקה שנקראה באקראי .

פורסם

חגי לשם שלום רב !

העקשנות שלך אען משתלמת !

אכן זה המוצר שהתכוונתי, אני חייב להודות שלא ידעתי שהוא עדיין קיים, וממשיכים ליצר אותו.

לטובת חברי הפורום, צרפתי תרגום מלולי של גוגל בעברית, בקישור הבא:

/td הוא מותג פופולרי, מובטח תיקון סדקים בבלוקים מנוע בתוך 30 דקות.

• מתאים ברזל, פלדה ואלומיניום יצוק
  • Resists high temperatures, water pressure and vibrations

עמיד בטמפרטורות גבוהות, לחץ המים ואת התנודות...

מעיוון שפותח השרשור עדיין לא הגיב, אין טעם להקדים מוקדם למאוחר מבלי שיש לנו פרטים מלאים לגבי מהות התקלה.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה ,מה שלא מוצא חן בעיניי זו הקביעה לגבי 30 דקות .

אני אומר לך בודאות שזה תהליך הרבה יותר ארוך שדורש סבלנות.

חובה למלא אחר ההוראות וחשוב לאתר את הצילידר שנפרץ .

לנו זה לקח 4 ימים בהם שילבנו שטיפה , ערבוב , ניקוי ,לא לפני שהורדנו מים המכילים אתילן גליקול .

לפעמים יש צורך להשתמש בשתי אריזות של החומר בשל חומרת מצב הראש .

החבר שלי עשה זאת בסופר רייסר דייהו שניפחה את מערך המים ומיכל ההתפשטות ואיבדה מים לצילינדר אחד בלבד , אחרי טיפול עקבי ויסודי הרכב התייצב והוא עובד שעון דוקסה .

לציין שהוא לא נסע בלי מים אלא עייפות הראש והיווצרות סדקים ראשונים היו הסימפטום , כמו כן אלו שנוסעים המון בלי מים והופכים את האטם למעושן שלא יתחילו בתהליך ,חבל על המאמץ .

פורסם

חגי לשם שלום רב !

אני מתרשם מהתגובות האחרונות שלך בשרשורים שונים בפורום, על העיקביות שלך על הידע המרשים שאתה מפגין, ועל היסודיות שאתה מפגין, שהוא מתכון מנצח להצלחה, בכל תחומי החיים, וגם בנושא רכבים בכלל , ותיקון מנועים, שאחרים הספידו אותם.

אך במקרה זה אנו רותמים את העגלה לפני הסוסים, ולמה כוונתי:

מהשרשור שנפתח, לא ברור האם קיימת חדירת מי קירור לתא השריפה, בגלל אטם ראש שנשרף מהתחממות יתר, או ראש מנוע אכול, או סדוק, או מנוע סדוק באזור מעברי מים.

מכיוון שהעניין לא ברור, אני חוזר בי מקביעתי הקודמת, ולאחר המאמר שצרפת, אין כל מניעה להשתמש בוונדרוולד, בכל מקרה , וזאת רק במידה ויש סדק קל, וזאת על מנת לחסוך פתיחת מנוע.

בוא נמתין להבהרה ופרטים נוספים מפותח השרשור, שנאלם לפתע דום, וסיבותיו עימו.

ונמשיך ביעוץ, כאשר הוא יחזור להגיב.

המחמאות ישארו ,והקרדיט מגיע לך ובצדק.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...