Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר לקח רכב לבדיקה וביקש שאני יעזור לו לפענח את הדבר הזה שהבוחן מסר לו,

הבוחן אמר לו שעשו ברכב ראש מנוע, (דבר שהמוכר לא הסתיר בכלל!) עכשיו הבוחן אמר שעשו את הראש טוב אבל יש בעיה שקומפרסיה בורחת לתוך המנוע, כלומר אין בריחת קומפרסיה החוצה אלא כלפי פנים לתוך המנוע (ככה הוסבר לו והוא אפילו ציטט ורשם)

מה עושים במצב כזה? מה הנזק האפשרי מזה למנוע? ואיך מתקנים? אשמח למידע בנושא.

הרכב זה פונטו ספייס 2001, ידנית, 156 אלף קילומטר (מנוע מקורי), הראש מנוע נעשה לפני 10 אלף קילומטר.

פורסם

אם הבנתי נכון המשמעות היא שהרינגים גמורים, כלומר הגומיות שאמורות לבודד את תא הבערה לא עומדות בלחץ ומשחררות לחץ לכיוון הקרטר.

במצב כזה, אתה יכול או לבצע אוברול למנוע או להחליף אותו מפירוק.

לדעתי פירוק עדיף.

איתי

פורסם

האמת אני לא חושב, ממה שאני יודע רינגים גמורים יגרמו למנוע לעשן ולאכול שמן, והמנוע דווקא לא מעשן בכלל, לאכול שמן אי אפשר לדעת אבל בבדיקה אמרו שהמנוע דווקא בסדר גמור ויש רק את זה, אם זה היה רינגים אני חושב שהיו אומרים לו. לא?

פורסם

אוקיי, קראתי אחרי חיפוש בגוגל שאם פותחים את הפתח מילוי שמן כשהמנוע מונע ויוצא משם לחץ-כלומר אוויר אז באמת יש בעיה באטימה והלחץ חוזר לקרטר, למרות שהמנוע לא מעשן בכלל ואז זה לא הגיוני שהרינגים גמורים,

בוא נגיד שהוא ייקנה את הרכב, יש למישהו מושג מה עלות של מנוע כזה מייבוא? זה מנוע 16V.

פורסם

שלום רב !

במנוע ישן, שהוא בעל תשע שנים לפחות, ובעל קילומטרג, לא ידוע, שעבר טראומה של התחממות יתר, השחזת הראש, גם אם היא במידה המינמלית, מעלה את הקומפרסיה, במידה ניכרת, טבעות הבוכנה שהיו שחוקות ממילא, אינם עומדים בלחץ שהתגבר במנוע, ומעבירים קומפרסייה, לעוקת השמן מה שגורם ללחצים רבים בעוקת השמן, חדירת קומפרסיה לאגן, מה שגורם לדליפות שמן ממדיד שמן, לחץ חזק בנשמי מנוע, נזילות והזעות שמן, וברוב המקרים גם לתצרוכת שמן גבוהה, עשן יתר בצבע לבן/ תכלכל, ולדפיקת מיסבי מנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• ספונסר פורום
פורסם

הבדיקה נקראת לחץ הפוך והתקלה נקראת נפילת לחץ ונמדדת באחוזים.

כלומר האטימות של חלל הגליל פגומה והלחץ דולף ממנו

במקרה אצלך דרך טבעות הבוכנה .

האם דיברו עם חברך על הערכים של נפילת הלחץ באחוזים ,בגדול עד

10-15 אחוז למנוע לא חדש זה סביר .

אני לא מאמין למכוני בדיקות הקניה בכלל ולכן אני ממליץ לחברך לבדוק את

התוצאות הללו במוסך מקצועי כדי לדעת אם אלו דברי אמת .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

כרגיל תשובות מלומדות וטובות :wink::-D

אז מה עושים כדי לתקן? כדאי בקילומטראג' הנ"ל? או שישר להחליף מנוע?

ממתינים לתשובה, בכללי הרכב במצב טוב, והמחיר שהם סגרו גם טוב, אפילו במכון בדיקה אמרו לו לקחת ושזה לא ליקוי משמעותי, אבל בכללי אם הוא מעוניין לתקן מה התיקון המדובר ומה עלותו, זאת כדי שיוכל לשאת דין ודברים עם המוכר לגבי המחיר.

פורסם

אם אכן מדובר בלחץ עוקה גבוה הרי שהרכב לא במצב כל כך מצויין כמו שאתה חושב וחברך יצטרך לשפץ/ להחליף מנוע ברכב

ללא תשובות מדויקות מבוחן הרכב לא הייתי לוקח את הרכב.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

הבוחן דווקא אמר לו שהרכב בסדר ושייקח אותו, ולפי מה שרון אומר יש בלאי שהוא סביר,

הלחץ אינו לחץ "גבוהה במיוחד" אלא יש לחץ, בכללי הרכב לא מעשן בכלל, מטופל בסדר גמור, פראפלו ושמן 10W40 חצי סינטטי, יש קבלה על הטיפול האחרון והוא עשה כול מה שצריך כולל טיימינג, הבעיה הרצינית היחידה זה ה"לחץ" הזה,

הבחור פה לידי אני פשוט רושם ביוזר שלי בפורום במקום שהוא ייפתח חדש,

אני ישאל שוב, מה עלות החלפת מנוע כזה? להזכירכם חברים - מנוע 16V פונטו ספייס.

פורסם
הבדיקה נקראת לחץ הפוך והתקלה נקראת נפילת לחץ ונמדדת באחוזים.

כלומר האטימות של חלל הגליל פגומה והלחץ דולף ממנו

במקרה אצלך דרך טבעות הבוכנה .

האם דיברו עם חברך על הערכים של נפילת הלחץ באחוזים ,בגדול עד

10-15 אחוז למנוע לא חדש זה סביר .

אני לא מאמין למכוני בדיקות הקניה בכלל ולכן אני ממליץ לחברך לבדוק את

התוצאות הללו במוסך מקצועי כדי לדעת אם אלו דברי אמת .

ML שלום רב !

פירשת את תגובתו של חברי רון, לא בצורה נכונה !

רון כתב ואני מצטט:"... בגדול נפילת לחץ עד 10 -15 אחוז

למנוע לא חדש נחשב סביר".

מכיוון שלא נתת את נתוני בדיקת הפסדי הלחץ, לכן לא ניתן לדעת, עד כמהב מצב המנוע לאחר שיפוץ המנוע, בעייתי לטווח הקרוב והרחוק, וכפי שהמליץ חברי רון, יש לבצע בדיקת לחץ הפוך, ובהתאם לנתונים, להסיק מסקנות, באם להחליף מנוע, או להפחית ממחר הרכב, ולא לגעת במנוע, עד שהוא יראה סימנים, המחיייבים זאת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• ספונסר פורום
פורסם

לפי דבריו של הבוחן שכנראה נאמרו בעל פה הרכב בסדר גמור

ולכן אני מניח שאותה היתיחסות לגבי נפילת הלחץ היא כסת"ח רגיל ותו לא .

בעיה של נפילת לחץ באם היא קיימת במנוע מעל לגבול סביר היא תקלה קשה

שלא ניתן לדחות אותה ולכן אם אותו בוחן אמר לחברך "תיקח את הרכב" משמע שכנראה

אין באמת בעיה כזאת .

הבעיה היא כנראה בבוחן עצמו .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אז קודם כול תודה רבה רבה על התגובות, אני דיי וותיק פה בפורום ואני תמיד מוצא פה עזרה כשצריך,

אז ככה, הייתי עם החבר, נהגנו ברכב, אני גם ויש לי גם פונטו כזאת אבל 2002, אין שינוי ברכב, הכול אותו הדבר לפי מה ששמתי לב,

הרכב נוסע בסדר גמור, מאיץ מאוד יפה וחזק, צריך להחליף תושבות מנוע כי הרכב נותן מכה קטנה כשעוזבים ואז לוחצים שוב גז, לא משהו רציני,

עכשיו בקשר לקומפרסיה הזאת, פתחתי את המכסה מילוי שמן כשהמנוע עובד, באמת יוצא משם "אוויר" אבל לא איזה זרם של מזגן מיני מרכזי, אלא יציאה חלשה כזאת של אוויר.

מה אתם אומרים?

ד"א דיברנו עם הבוחן, הוא אמר שלמנוע יש בלאי של 20 אחוז, כלומר הבריחת לחץ הזאת לאחר ראש מנוע היא ריאלית ונורמלית והיא לא רצינית, (זאת לפי דבריו) עברנו גם למוסך מורשה פיאט רחובות (לילאן) וגם שם נמסר לנו שהרכב בסדר ושהבלאי שיש לו הוא סביר לחלוטין, כלומר אין נזק מטורף ביחס לשנה, מה גם שיש לרכב היסטוריה מלאה במוסך מורשה, ובדקו לנו את זה וזה קיים ככה שהבעלים לא שיקר כשהוא אמר שהוא מטפל במורשה.

פורסם

אם אתה מרגיש את זה במדיד, אפילו אם זה חלש, לדעתי לא כדאי. זה אומר שלא נשאר למנוע יותר מדי זמן

• תוכן חדש...