Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ב 100 אלף ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגבי השאלות על מיניוואן. בגלל שהרכב יסע בעיקר בעיר ובגלל שאשתך נוסעת מעט זה מיותר לדעתי. כושר התנועה של המינוואן נמוך וגם המימדים הגדולים מקשים על מציאת חניה בעיר. היתרונות של המרחב הפנימי פחות מהותיים כי אין נסיעות ארוכות עם מטען גדול או כאלה שדורשות הפרדת כוחות בין הילדים.

אני חושב שפולקסוואגן גולף פלוס יכולה להתאים עקב מבנה גבוהה שמקל על הושבת הילדים בכיסאות הבטיחות, מרווח פנימי טוב ותא מטען מספק. תוכלו למצוא בקלות משומשת במצב טוב שמתאימה לתקציב באוטו דיל, הטרייד אין של פולקסוואגן.

אם בכל זאת תבצעו הרחבה לתקציב ותתלבטו לגבי רכב חדש אז היונדאי I30 סטיישן יכולה בהחלט להיות בחירה הולמת והיא מציעה איבזור טוב כולל אפשרות ניתוק לכרית האויר ובמחיר נוח.

בהצלחה וחג שמח.

פורסם

בתקציב שהוזכר ולמטרות שהוזכרו אפשר לבחון, בתחום המכוניות החדשות, גם סוזוקי SX4 במבנה 4 דלתות, ניסאן Note (קצת יותר קטן) וכן את ה-Fabia בתצורת הסטיישן. אם לא אכפת מראה קצת מסחרי גם ה-Roomster עשוי להתאים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי, בקשר למאזדה 3 ,אל תקנה ,בטח שלא חדשה ,אני נוהג באחת והמרווח מאחורה לא משהו יחסית לקטגוריה (וכמו שציינת זה ל3 ילדים מאחורה) ,גם הדגם החדש (2009 ,2010) לא משהו בכלל ,כאילו שלקחו רכב ועשו אותו פחות טוב, אם כבר מאזדה 3 אז 2007 או 2008.

בכל מקרה לכל משפחתית יש חסרונות קטנים כאלה ואחרים, קורולה עם אבזור פחות טוב מהאחרות, הפוקוס צורכת יותר דלק וכולי...

רק תעשה לעצמך טובה ותתרחק מהטידה ,בנוסף עם יונדאי יש לי הרבה ניסיון וכולו רע, מנגד אינני מכיר את הדמים החדשים לכן אציע

שתתייעץ עם מישהו שכן מכיר.

הסופר לנסר לדעתי אופציה נחמדה.

חג שמח ובהצלחה..

פורסם
למה?

העיצוב אמנם לא משהו אבל הבנתי שהשאר בסדר.

יהודה

מרווח פנים עצום יחסית למשפחתית, אבל נוחות הנסיעה על הפנים, אני לא מדבר על אבזור ועיצוב וביצועים כי זה לא הכי רלוונטי בשבילו (זה לא מה שהוא מחפש).

2 חסרונות עיקריים שבגללם לא הייתי ממליץ על הטידה הם הבטיחות שבטידה פחות טוב מאשר במכוניות אחרות מהקטגוריה שהוצעו פה, ונוחות הנסיעה בטידה פשוט מזוויעה ,גם האחיזה שלה בכביש לא משהו ,ולכן במקרה שלו לא הייתי ממליץ לקנות את הרכב הזה.

יכול להיות שלמישהו אחר זה כן היה מתאים ,האמת שאני אחרי הסאני והאלמרה התאכזבתי מהטידה ,אבל אולי זה רק אני.

פורסם
מרווח פנים עצום יחסית למשפחתית, אבל נוחות הנסיעה על הפנים,...

2 חסרונות עיקריים שבגללם לא הייתי ממליץ על הטידה הם הבטיחות שבטידה פחות טוב מאשר במכוניות אחרות מהקטגוריה שהוצעו פה, ונוחות הנסיעה בטידה פשוט מזוויעה ,גם האחיזה שלה בכביש לא משהו ...אני אחרי הסאני והאלמרה התאכזבתי מהטידה

מענין כי מצד אחד כבעל נסיון בסאני ובאלמרה יש לך למה להשוות, אבל מצד שני קרא פה בפורום את כתב הרכב רוני שטרן:

"הטידה היא מכונית שמאוד מעצבנת אותי, כי אני ממש רוצה לשנוא אותה - היא מהדברים המכוערים ביותר שנוסעים על הכביש, ומרגישה מאוד זקנה, משעממת וחדגונית, גם מבפנים.

א-ב-ל (לעזאזל) מדובר במכונית לא רעה - מרווחת, נוחה, איכותית יחסית מבפנים (אם כי חסרת עיצוב לחלוטין, כמו בחוץ), מנוע וגיר נמרצים ואפילו התנהגות כביש סבירה."

ועוד לפי רוני:

"נוחות נסיעה ב-C4, טידה, 308 ורומסטר ...

בכל מקרה, בין המכוניות שציינת דווקא הטידה היא הנוחה ביותר (גם ה-308 טובה)."

אולי אתה מתכוון לכסאות לא נוחים או משהו אחר?

יהודה

פורסם

גם אני לפני נהיגה תיעבתי אותה.

העיצוב כל כך משמים, שטוח וזקן כזה.

קיבלתי אותה לשבוע בגלל שהשמשה של המאזדה 3 שהייתה אצלי לפני נסדקה עקב נהג משאית רשלן.

היא הגיעה חבוטה ושרוטה, בלי טאסות ועם הרבה כתמים בתא הנוסעים הבהיר (מ-2010 מגיע בשחור שדיי הורס את האוירה לדעתי). באמת שלא רציתי לחבב אותה או להינות ממנה. התכוונתי לגשת ביום למחרת לסניף אחר ולקבל רכב נורמלי.

אבל הפתעה, המנוע דיי שקט ומבצע לא רע, הגיר חלק ונעים גם בשיוט ולמרות 4 הילוכים, תא המטען מרווח והרכב שקט וגם נוח.

החיסרונות לדעתי הוא מימד רוחב צר שמנוע ישיבה של 3 מבוגרים מבוגרים במושב האחורי או התקנת 3 כיסאות בטיחות, עיצוב מזוויע בשני הדגמים (ההאצ'בק פחות גרוע אבל בכ"ז) ואיבזור שלא מתעלה. חוץ מזה מדובר ברכב שבאמת יפתיע לדעתי הרבה אנשים שמחזיקים נגדו בדיעות שליליות.

פורסם
מענין כי מצד אחד כבעל נסיון בסאני ובאלמרה יש לך למה להשוות, אבל מצד שני קרא פה בפורום את כתב הרכב רוני שטרן:

"הטידה היא מכונית שמאוד מעצבנת אותי, כי אני ממש רוצה לשנוא אותה - היא מהדברים המכוערים ביותר שנוסעים על הכביש, ומרגישה מאוד זקנה, משעממת וחדגונית, גם מבפנים.

א-ב-ל (לעזאזל) מדובר במכונית לא רעה - מרווחת, נוחה, איכותית יחסית מבפנים (אם כי חסרת עיצוב לחלוטין, כמו בחוץ), מנוע וגיר נמרצים ואפילו התנהגות כביש סבירה."

ועוד לפי רוני:

"נוחות נסיעה ב-C4, טידה, 308 ורומסטר ...

בכל מקרה, בין המכוניות שציינת דווקא הטידה היא הנוחה ביותר (גם ה-308 טובה)."

אולי אתה מתכוון לכסאות לא נוחים או משהו אחר?

יהודה

את רוני אני לא מכיר אישית ,אבל ממה שאני רואה בפורום ובכתבות שלו יש לו הרבה ידע ונסיון עם מכוניות (הרבה יותר ממני) ואני מכבד את דעתו ,עם זאת מה שאני כותב זה דעתי האישית ואני לא משנה אותה בגלל שכמישהו כתב אחרת במבחן רכב.

סה"כ הטידה סבירה למדי חוץ מכמה מגרעות שספציפית לדרישות של פותח השרשור פוסלות אותה לדעתי, אני מתכוון שהאחיזה של הטידה בכביש היא על הפנים משהו כמו יונדאי אקסנט, גם הבולמים שלה לא משהו בכלל כל באמפר אתה מרגיש ,ומרגיש טוב ,וזה מאוד מקשה על הנוחות בעיקר כשיש ילדים מאחורה.

זאת דעתי האישית על הטידה אחרי שנהגתי בה כמה וכמה פעמים (סביבות ה25-30 פעם לנסיעות קצרות של 40 דקות),אם תשים לב אמרתי שאני לא מפרט על הביצועים, לא כי הם לא טובים ,אלא כי זה לא רלוונטי, באמת הגיר מנוע בסדר גמור, גם האוטו בכללי סביר מאוד כמו שכבר אמרתי ,בנוסף גם ציינתי שהרכב מרווח יחסית ,אבל אני לא מסכים עם עיניין האיכות של הנסיעה.

על רומסטר וC4 לא נסעתי בחיי לכן אין לי כל השוואה ,כמו שאמרתי האחיזה והבולמים של הטידה על הפנים לדעתי ,ולכן לא הייתי קונה את האוטו הזה כדי להסיע 3 ילדים מאחורה.

המושבים בסדר גמור :)

אני יכול לספר לך משהו נוסף, אם אתה מעוניין בדיעה של מישהו עם הרבה יותר ניסיון ממני ,אבי, שהיה בעברו גם נהג מירוצים בבריה"מ לשעבר, בכל מקרה אני לא אחפור לך על ההיסטוריה שלי ,בקצרה אף פעם לא היה לי כסף לב.מ.וו וולא למרצדס, תמיד אני ואבי אהבנו את הרכבים של ניסאן, הם התאימו לנו מכל הבחינות ובעיקר תקציבית, הייתה לנו סאני והייתה לנו אלמרה,טידה לא קנינו.

שיהיה חג שמח לכולם :)

פורסם

אני יכול לספר לך משהו נוסף, אם אתה מעוניין בדיעה של מישהו עם הרבה יותר ניסיון ממני ,אבי, שהיה בעברו גם נהג מירוצים בבריה"מ לשעבר, בכל מקרה אני לא אחפור לך על ההיסטוריה שלי ,בקצרה אף פעם לא היה לי כסף לב.מ.וו וולא למרצדס, תמיד אני ואבי אהבנו את הרכבים של ניסאן, הם התאימו לנו מכל הבחינות ובעיקר תקציבית, הייתה לנו סאני והייתה לנו אלמרה,טידה לא קנינו.

שיהיה חג שמח לכולם :)

דווקא מענין. ספר קצת על אביך ונהיגת מרוצים בבריה"מ. לא ידעתי שמרוצים היו אפשרים שם.

יהודה

פורסם

המלצה פרטית בהחלט שלי:

למאזדה 5 לא הייתי מתקרב משום שלמרות גודלה החיצוני בפנים היא לא באמת רחבה ומנוע ה 2.0 ליטר שלה פשוט אוהב לזלול ולגמוע דלק בכמויות שלא היו מביישות רכבים גדולים ממנו.

היתה לי אפשרות לקחת במקום העבודה הקודם ואחרי שבוע החזרתי בגלל חוסר מקום.

אחרי שהונהגה מדיניות הגבלת ליטרים של דלק לחודש במקום העבודה כל מנהלי הביניים מיהרו להחזיר אותה ועברו לרכב אחר.

אחד הרכבים שלפי דעתי מצויינים לנהיגה בעיר וגם מרווחים מאחור לשלושה ילדים היא היונדאי I30 .

חמי מחפש כרגע להחליף את הרכב שלו, התנאים שלו די זהים לשלך:

רוב הזמן הרכב נוסע בעיר פעם בכמה חודשים הוא עושה נסיעה לצפון ובערך פעמיים בשבוע לוקח את הנכדים לחוג או לסרט .

המלצתי לו בחום על היונדאי.

מקווה שעזרתי.

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...