Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(מצטער מראש על החפירה אבל זה הטרטור שעברתי בימים האחרונים אני מסכם את הכל כאן)

היי לכולם, לפני שאספר לכם מה אני צריך,

פניתי אליכם בבקשה להמלצה לקומפוננט וזהו. קיבלתי את ההמלצה ואפילו עמדתי לרכוש את המוצר (מורל טמפו יד2)

ואז חבר שלח אותי לבחור סופר-מקצוען, שזה החיים שלו, והוא בונה מערכות לתצוגות ולאוטומוטור ולכל מיני תחרויות אנעארף

אלוהים ישמור...

והוא שבר לי את כל מה שחשבתי או שרציתי לעשות.

כיום יש לי 6X9 מ-ע-ו-ל-י-ם של פיוניר (דגם 6990 5Way) מאחורה

http://www.autos-sound.co.il/RegularSaleDetails.aspx?productID=244

ורמקולים חמודים 120W של פיוניר מקדימה (5.25)

אין לי מגבר ולא רדיו דיסק רציניים...

הוא אמר לי שאני חייב קודם כל לפני שאני מתחיל בכלל ברמקולים - לקנות HU נורמלי. (יש לי אחד ישן ובסיסי מאוד, מהפיונירים שלא קוראים אמפי3)

ושאני צריך משהו עם 2-3 יציאות RCA ואם כבר אז למה לא לעשות את החיים קלים ושיהיה לו גם USB...

ושלא שווה בכלל להשקיע בקומפוננט לפני שיש לי את ה HU הנורמלי.

משם הוא אמר לי שאם אני רוצה לשמוע כמו שצריך בפיאסטה שלי (שנת 2000)

אז גם כאן, או ללכת על הכל או על כלום!

או שאני נותן השקעה גם בסאב גם במגבר וגם בקומפוננט (ומעיף את הרמקולים הקיימים כמובן)

או שלהשאיר את הרמקולים הקיימים ולהסתפק בהם עם רדיו דיסק חדש וזה הכל

ולכן הוא אמר לי שהוא ממליץ לי כרגע על קומפוננט, על סאב בסיסי, ועל מגבר מונובלוק לסאב. (הקומפוננט יקבל הגברה מהר"ד)

ואפילו להעיף את ה6X9 הקיימים.

(שוב הוא לא דיבר על מוצרים זבל שהעיקר לסמן "וי", אלא לקחת את הבסיסיים שבכל תחום)

ובסופו של דבר להשקיע משהו כמו 2200-2500 ש"ח (מוצר חדש)

או מיד2 משהו כמו 1800 כולל חיווט והתקנה.

השאלה היא אם הוא באמת צודק וכדאי ללכת לפי ה"אני מאמין" של האיש הסופר מקצועי

ולתת השקעה כזו גדולה, או להתפשר...

ולא באמת חייבים סאב, או שאת המגבר אפשר להשקיע לקומפוננטים וזהו...

או שאולי הרדיו דיסק (50WX4) כן מספיק

ושורה תחתונה מה באמת כדאי לעשות בסופו של דבר, כי אני התחרפנתי לגמרי ואיבדתי את ימיני ושמאלי

סליחה על החפירה אני מקווה שהבנתם....

תודה רבה

ניסן.

פורסם

בהשקעה של 2500 לרכוש ממנו גם סאב גם קומפוננטים גם מגבר וגם HU?

אם הבנתי נכון על פניו זה נשמע די משתלם רק הסתייגות קטנה אין לי מושג איזה מוצרים הוא הציע לך אז עדיף לפרט כדי שלא תקבל חתול בשק.

פורסם

בגדול כדי לקבל מערכת בסיסית טובה הוא צודק, צריך את כל הרכיבים שהוא הציע.

א-ב-ל: אם זה לא עומד בתקציב שלך זה לא כלכך רלונטי.

לגבי הרדיודיסק אני לא כל כך מסכים. אם הנוכחי עובד טוב, ואתה בכל מקרה מחזיק את המערכת נטו לשנה, אתה יכול להשאר איתו בשקט.

סאב לא יעבוד ללא מגבר, כך שאין טעם לחשוב על סאב אם אתה לא חושב לקחת גם מגבר (שדורש גם חיווט וגם התקנה).

הרמקולים הם הגורם הכי משפיע על הצליל לדעתי (בהנחה שכל החוליות בדרך לא נופלות מרמתם) כך שאתה יכול להתחיל בשקט מהם, ואם תרצה להוסיף לאחר מכן, תמיד תוכל.

מתחדשת*

פורסם

מסכים עם רומק דברים נכונים ומדוייקים

בנוסף הייתי מציין שעבר לחשיבות של הרמקולים יש לשים דגש על ההגברה שלהם

סך הכל חייב להיות יחסי עבודה תקינים ונכונים בין הרמקולים למגבר

לכן אני מחזק את רומק שבשלב הזה הרכיב החשוב הוא הרמקולים אך מוסיף גם את נושא המגבר

כמובן שעל הכל מנצח נושא המתקין ורמת ההתקנה (לדעתי והיא די ידועה פה בפורום) שזה חלק עצום בתוצאה הסופית

דרור

פורסם

לפני הרבה הרבה שנים נכנסתי לבסט ביי והמוכר אמר שם משפט למישהו שבא לקנות שחרוט לי עד היום בזכרון. "תשקיע ברמקולים כי המקור (הHU) מתחדש כל יומיים בפיצ'ר חדש". הבחור שהמליץ לך על מערכת שלימה די צודק במה שהוא אומר(בחור של שחור ולבן או הכול או כלום) אבל וזה אבל ענק נשמע מדבריך כאילו אתה מרגיש שכופים אותך להרכיב מערכת שאתה לא מעוניין בה. אם יש לך HU שלא קורא MP3 ואתה מסתדר איתו אין שום סיבה שתחליף משהו שעובד, מה גם שכשתחליף HU אתה תוציא די הרבה כסף על משהו שכנראה בכלל לא תרגיש הבדל באיכות מכיוון שהרמקולים שיש לך לא באיכות מטורפת שתוכל להרגיש בהבדל בין המכשירים. למעשה אתה קופץ בבתקציב מסט של 500 שקל משומש ל2500 במקרה הגרוע?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

תראה אני אנסה לסדר לך קצת את המחשבה

בנושא 6X9 האחוריים אני ממש לא מסכים עם מה שאמרו לך להבנתי אתה מבסוט מהם ו (הכי חשוב)התמורה בעדם שולמה לכן למה להוציא אותם מהרכב ? עדיף לבנות את ההמשך של הסטאפ בהבנה שהרמקולים נשארים

בשלב הזה כל מה שאתה צריך (בהתחשב בסדרי הגודל והתצורה של הרכב המדובר) קומפוננט קדמי טוב + מגבר מרובע שיודע לעבוד עם סאב

על כל זה ישלוט מכשיר ראש HU שיודע לעבוד עם שני זוגות RCA (ישנם מכשירים טובים וטובים מאוד שיש להם יציאות לשני זוגות RCA במחירים ממש טובים)

והתקנה

סאבוופר תמיד אפשר להוסיף לאחר התקנה ועדיף לשמוע מגוון סאבים על אותו טראק ולבחור את הטוב ביותר לאוזניך

לכן ההחלטה על הסאב צריכה לבוא בסוף של הסוף ללא לחץ

מקווה שעזרתי לעשות סדר בבלגאן

המלצות ספציפיות למוצרים אני מנוע מלתת בפורום הכללי

אתה מוזמן לפנות בפרטי או לחכות לאנשי הפורום שאני בטוח שיחוו את דעתם ויעזרו לך ספציפית בשם מוצר זה או אחר

דרור

פורסם

דרור, כל הפואנטה היא שהרכב והמערכת יהיה בשימוש בשנה הקרובה בלבד, ולאחר מכן הכל ימכר.

מתחדשת*

פורסם

או קיי רומק

איך זה נשמע ?

רמקולים אחוריים נשארים

מגבר מרובע של סביבות 500 ש"ח (מהפשוטים אך מהטובים שנתמכים באחריות ושירות)

סט קומפוננט קדמי כ-500-600 ש"ח

סאב +תיבה כ-500 ש"ח (חברה אמריקנית)

מכשיר טוב כ-500 ש"ח

התקנה +חיווט 700-800 ש"ח

סך הכל סטאפ טוב מאוד וביחס חיובי בעלות מול תועלת

2700-2800 ש"ח מורכב ומנגן ברכב

בהנחה שבעוד שנה זה יימכר בסביבות 1400-1500 ש"ח כציוד יד שניה יוצא שהושקע ברכב ממוצע של סביבות 110 ש"ח בחודש

לא מחיר גבוה כדי להינות מכל רגע של נהיגה ברכב

דרור

פורסם

אני חושב שHU טוב ישנה את כל התמונה בלי החלפץ רמקולים,הוספץ מגברים וכו'

כשרחשתי את הרכב שלי,היה בו HU ישן,גם לא קורה MP3,עם מחליף דיסקים של בלאופונקט

אחרי כחודש,כשהתחלתי לבנות את המערכת,החלפתי רק את הHU באחד של אלפיין,והתוצאה היתה :-P

הבדל מאוד מורגש,ושמעתי את זה על הרמקולים המקוריים של הרכב

אז HU זה לא רק פיצ'רים,זה גם איכות הצליל

ואם המקור הוא בת*ת,אז גם כל המערכת תהיה בת*ת,גם אם תרכיב מערכת מאודיסון טסיס

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

דרור לרגע לא אמרתי שזה לא טוב, רק ציינתי את העובדה שפותח השרשור ביקש במקור המלצה לסביבות האלפייה (שרשור אחר) ופתאום מנפחים אותו לתקציבים של מעל 2.5K, שמהם גם נבהל ביחס לכיוון המקורי שלו.

אם זו מערכת לרכב נוכחי שלא מתוכננת מכירתו, זו הצעה מצוינת.

אם זו השקעה לשנה, לא בטוח שהציוד יספיק להמכר לפני הטיסה (ועוד בלחץ של זמן), וכמעט בטוח שלא יוסיפו עליה כסף כחלק מהרכב כחבילה.

בסופו של דבר הכל תלוי ביכולת פותח השרשור להשקיע את הסכום, כאשר יהיה לו ברור שכנראה לא יקבל חצי מההשקעה חזרה.

מתחדשת*

פורסם

טוב השרשור מקבל עכשיו תפנית מבחינתי

רומק אני לא ידעתי לגבי התכנון המקורי של להוציא אלפייה

חשבתי שמדובר על חלוקה נכונה של התקציב כמו בהודעה הראשונה של 2000-2500

עכשיו אני מבין אחרת ולפותח השרשור אני מתנצל שהוספתי על היסוסיך עוד עול

עכשיו במידה וזה המצב ובהנחה שהבנתי שבעל הרכב מבסוט מהרמקולים האחוריים מאוד והוא מבסוט סביר + מהקדמיים אכן בשלב הזה אני מסכים עם demandred וחושב ששווה להשקיע ב-HU כ- 500-600 ש"ח בסכום הזה ניתן לרכוש מכשיר טוב ממותג ועם פיצ"רים טובים ותכונות סאונד טובות

ואני חושב שפה זה צריך להיעצר כי שיפור מורגש וחיובי בהחלט יקרה בשמיעה ברכב

מתנצל שוב על חוסר ההבנה

דרור

פורסם

גם אני חושב שבמסגרת כל השיקולים שהעלת פה הדבר הכי חכם הוא להחליף רדיו דיסק, ואם אתה ממש רוצה- אז גם להרכיב סט קומפוננט מקדימה.

מה שבכל אופן אל תעשה זה: "ולכן הוא אמר לי שהוא ממליץ לי כרגע על קומפוננט, על סאב בסיסי, ועל מגבר מונובלוק לסאב. (הקומפוננט יקבל הגברה מהר"ד)"

זה עצה פשוט גרועה- לא מחברים סאב שמקבל הגברה ממגבר ביחד עם קומפוננט שמוגבר מרדיו דיסק.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

אוקיי אז קודם כל המון המון המון המון תודה ענקית לכולם שעושים לי קצת יותר סדר בבלאגן

אז כמו שהבנתי מכולכם

קודם כל - כן להשקיע בר"ד לפני הכל - ולכן אני שואל אם לקחת חדש ב500-600 או יד2 ב500-600 שהוא קצת יותר טוב (נראה לי שבאמת USB יעשה חיים קלים, יש המלצות למכשירים ספציפיים??!)

לאחר מכן קומפוננט מקדימה (בנוסף ל6X9 מאחורה? או שהם יפגמו לי בסאונד?!)

המורל טמפו מספיק טוב לרכישה?

ולקנח עם מגבר - פה אין לי מושג בשיט.

מגבר לקומפוננט או מגבר ל 6X9 (במידה ונשארו) או לשניהם? ואיזה סוג מגבר?

אפשר דגמים ומחירים? (וגם כאן - עדיף חדש או שעדיף כבר יד2?)

ולגבי הסאב - נמתין - כי יכול להיות שאני אהנה מהסאונד ולא אצטרך להוסיף עוד כמה מאות לסאב.

אז "סגרנו" רדיו דיסק, קומפוננט מקדימה, ומגבר הם הכי חשובים?

לגבי התקציב - אני מבחינתי להשקיע כמה שפחות בכמה שיותר תמורה.

זתומרת שאני לא רוצה להרכיב מערכת זבל כדי להגיד "יש לי מערכת"

אלא בשביל באמת להנות ממנה.

אמרתי לבחור ההוא שאני רוצה מערכת בגג 1800 כולל התקנה שלו (התקנה מבחינתו כמעט חינמית - לא נכנס לסכום) רק שהמערכת תהיה מורכבת מיד2 ולא חלקים מהקרטון.

הוא אמר סבבה, שוב בהתחשב בעובדה שזה HU,מונובלוק,סאב,קומפוננט. ושהוא יצליח לקמבן משהו.

(אני מאמין במליון אחוז שהוא לא ישים לי זבל רק כדי להכנס בתקציב!)

השאלה כמה יהיה אפשר לרדת מה1800 אם אני כבר לא חושב על סאב בתקציב?

פורסם

ניסן,

אתה יודע למה אתה מתחרפן ומשתגע?

כי אתה מקשיב לכולם, כולם מומחים בשבילך וכולם מומחים, ואני מבין אותך כי אתה מנסה לקבל חוו"ד של אנשים מנוסים או מבינים יותר. אבל זו לא הדרך הנכונה. כמו יהודים טובים, לכל אחד יש את האג'נדה שלו ואת ה"אני מאמין" שלו בדרך לתוצאה הסופית הטובה ביותר (שגם בזה- לכל אחד יש הגדרה שונה ל"טוב") ויש אנשים שגם בתקציב של 4000 שקל ימליצו לך לקנות RCA שיאכלו שליש מהתקציב.

יש משפט חכם שאומר "עשה לך רב".

אם כולם יהיו גאונים בשבילך ותנבה לקחת מכולם, לא תגיע לשום מקום, בוודאות. תראה מי לדעתך יכול להוביל אותך בצורה נכונה ולך איתו בלב שלם.

וחוץ מזה, אם תשקיע טיפה בלהבין מה אתה עושה, מזה בעצם קומפוננט, מה התפקיד והחשיבות של כל רכיב ורכיב במערכת, אילו דגמים מומלצים יש במחירים שלך ומה הבדלים ביניהם, לשמוע כמה מערכות ולראות איך ההבדלים האלו באים לידי ביטוי בפועל, לדעת מה חשוב לך, לאיזה אופי סאונד אתה מתחבר, לקרוא כמה שיותר תגובות ושרשורים של אנשים שהתקינו מערכת בסדר גודל כמו שלך ולנסות לקבל כיוון כללי של מה אתה רוצה מהמערכת שלך, ולא מישהו אחר, אתה תגיע להחלטות הרבה יותר טובות, נכונות ומושכלות, והכי חשוב- אתה תהיה שלם איתן ב- 100%.

ובכל זאת דעתי העניה לתגובתך:

1. בלי לקבוע תקציב מסויים לא תגיע לשום מקום, תהיה נע ונד בין רמקול ב- 400 שקל לבין מערכת מלאה ב- 4000 שקל.

2. ר"ד זו נקודה גמישה במערכת שלך, כבר יש לך אחד, תמיד תוכל לשדרג אותו אם הוא לא יישמע לך טוב. גם ההתקנה שלו פשוטה וקלה לעומת התקנה של מגבר או קומפוננט.

3. כבר כמה פעמים זרקת לדפי הפורום את המילה"מונובלוק". מונובלוק זה מגבר ייעודי לסאב ואין למגבר מהסוג הזה מקום במערכת שלך, אלא אם כן בא לך לשמוע את הרמקולים על ההגברה החלשה והלא איכותית של הר"ד ואת הבאס משתלט על כל הצלילים בלי שום קשר למוזיקה.

4. התקנה זה בשבילי אחד הדברים החשובים ביותר במערכת בראייה של סאונד סופי, ולא הייתי מתקין במקום שלא ישקיע את כל מה שיש לו (וזה אחרי שבדקתי שבאמת יש לו הרבה מה לתת) בהתקנה איכותית לעילא ולעילא.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תוכן חדש...