Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי אסטרה GSI 2200 מודל 2002 אוטומטית (לצערי) שעברה 158,000 ק"מ. אם זה חשוב היא נועלת T1R חדשים בני חודשיים. לאחר החלפת הבלמים המוסך הפנה את תשומת ליבי לנזילות שמן משני בולמי הזעזועים הקדמיים. אחד כבר סיים את חייו והשני בדרך. הבולמים הנוכחיים הם מקוריים של GM כמובן.

אם אני כבר מחליף בולמים חשבתי להחליף לבולמים ספורטיביים (בתקווה שיקטינו את התת היגוי). חיפשתי בפורום ומצאתי אפשרויות כמו KONI ו-BILSTEIN. לצערי איני מבין יותר מידי בתחום ולכן יש לי מספר שאלות:

1. האם הגיוני להחליף עכשיו רק את 2 הבולמים הקדמיים בספורטיביים (האחוריים לא נוזלים כלל)? או שזה הכל או כלום? כמובן שהמטרה היא לחסוך בכסף של הבולמים האחוריים כל עוד הם תקינים.

2. האם אצליח להגיע לשיפור בהתנהגות אם אחליף את הבולמים בלבד ואשאר עם הקפיצים המקוריים או שהחלפה כזו לא תביא לשיפור? (שוב בשביל לחסוך בהוצאות)

3. חיפשתי באתר של קוני ובילשטיין ומצאתי שלאסטרה יש מספר בולמים מתאימים (בתמונות המצורפות). אין לי מושג מה ההבדל ביניהם ואשמח להסבר (אני מעדיף התנהגות טובה על נוחות כמובן).

1275479057028993100.jpg

1275478813030684000.jpg

4. אם עליי להחליף את הקפיצים איזה קפיצים עדיף לקנות?

5. מה עלות העבודה פחות או יותר בארץ ומי מבצע אותה בעדיפות לאיזור באר שבע (המוסך המורשה שאני מטפל בו הציע לי סוג "יפני" שלא שמעתי עליו - "קייבה")?

6. אם אני קונה את הבולמים באיביי (מה שיכול להיות זול בגלל האירו הנמוך) - האם משרד התחבורה לא יעצור את המשלוח בטענה שזה חלקים לא מאושרים ומה המכס הצפוי על חבילה כזו?

הסכום שאני מעוניין להשקיע בעניין הוא עד 4000 ש"ח עם עדיפות לקצץ אם אפשר לחצי.

תודה מראש,

גיל.

פורסם

אם אתה מחליף למשופרים תחליף ארבעה.

אני ממליץ לך שתי אופציות:

אופציה ראשונה:

בילשטיין

B4 - בולמים משופרים קלות, לא יורגש הבדל משמעותי מבולם מקורי, מומלצים לרכב יומיומי.

B6 - בולמים משופרים יותר, משלבים התהגות ספורטיבית עם התנהגות סבירה בשימוש יומיומי, להנמכה של לא יותר מ-30 מ"מ

B8 -בולמים משופרים מאד, התנהגות ספורטיבית בעיקר, ניתן בכיף לנסוע איתם יומיום אבל הרכב יהיה מעט "קופצני" לעומת זאת במסלול הם יתפקדו למופת.

קפיצים, אפשר להשאיר מקורי, אני אישית הייתי הולך על Eibach עם הנמכה סולידית של עד 30 מ"מ.

דבר עם דודי מפיטסטופ, הוא גם יוכל להמליץ לך מה לקחת ואיך להתקדם.

אופציה שניה:

קויילאוברים של VMAXX

60 OP 02 - סט קומפלט מתכוונן גובה, יעשה עבודה טובה בכביש ובמסלול אבל אל תצפה להתנהגות של רכב מירוץ, יאפשר לך להנמיך את הרכב בין 30-60 מ"מ

דבר עם אלי E&A.

***Skodillac***

פורסם

תודה על התגובה,

חיפשתי קצת בפורומים בריטים והם המליצו על B8 מקדימה, B6 מאחורה וקפיצי Eibach Sport.

הסט הזה יביא להנמכה של 50 מ"מ מקדימה ו-30 מ"מ מאחורה. המחיר לסט כזה באנגליה הוא כ-2100 ש"ח (בתוספת משלוח בערך סה"כ 3000 פחות או יותר).

1. יש מכס על חבילה כזו? כמה אחוז זה אמור להיות?

2. ההנמכה תאפשר נסיעה יומיומית במחשבה על כניסה ויציאה מחניות נורמליות, מעבר פסי האטה ודורקנים ביציאה מחניון?

תודה,

פורסם

כאן זה לא אנגליה והכבישים פה לא ברמה של הכבישים באנגליה.

יש להוסיף למחיר מיסים 26% וקח בחשבון שמשרד הרישוי יכול לתקוע אותך הרבה זמן כי מדובר בחלקי רכב, מה עוד שאם בולם מתפוצץ אכלת אותה, אין אחריות.

50 מ"מ מקדימה זה המון לרכב יומיומי אין לך מה לחפש שם אלא אם אתה רוצה לשבור קרטר על איזה ביוב בולט.

תוכל לשלוח לינק לאתר שהמליץ את שילוב שני הסוגים של הבולמים?

***Skodillac***

פורסם

מסכים עם קודמי,

50 מ"מ זה המון!

הרכב שלי מונמך היום ב40 מ"מ, הדאון פייפ שלי מגרד ביובים בכיף וגם הקארטר בסכנה.

יש לי מזל שהמרחק בין הסרנים קטן אחרת היתי נשאר תקוע על השילדה במצב "צפרדע" על כל באמפר.

לדעתי סביב ה30-40 מ"מ הנמכה לכל הרכב יספיקו לתת תרומה לספורטיביות ולא יגרמו נזקים רבים עקב שיבושי כביש ובאמפים.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

http://www.astraownersclub.com/vb/showthread.php?t=252482&page=2

דיברתי עם פיטסטופ והוא לא המליץ על הרעיון הבריטי בכלל.

הוא הציע במקום סט של weitec במחיר של 4500 ש"ח בלי התקנה. המחיר עובר את התקציב ונראה מאוד לא משתלם בהשוואה לקנייה דרך חנות אנגלית.

יש רעיונות לסט שיאפשר נסיעה נורמלית באוטו? הכבישים פה בדרום לעיתים קרובות זוועתיים...

פורסם

וויטק בולמים מעולים!

אבל במחיר שאתה רוצה:

בולמים מקוריים, קפיצים מקוריים.

או VMAXX שמכוונים להכי גבוה שאפשר.

כל דבר אחר יקשיח את הרכב מאד ויהיה יקר יותר.

***Skodillac***

פורסם

הבעיה שלך עם המחיר האנגלי זה מכס בסביבות 35% + מעמ, שזה כבר יעלה לך 4500 ש"ח, זה עוד לפני שארגנת אישורים למשרד התחבורה שמותר להתקין דבר כזה על הרכב שלך.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...